Inzerce https://www.lekarna.cz/do-prirody-bez-obav/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=do-prirody-bez-obav

Japonská kuchyně to je hubnutí bez odříkání

( Komerční prezentace | přečteno: 20495x )


Neustále si při pohledu do zrcadla říkáte, že potřebujete zeštíhlit pas, něco málo ubrat v bocích a zpevnit prsa?Pak se konečně odhodlejte ke změně. A nemusí to být nutně dieta. Což takhle vyzkoušet zdravou a chutnou japonskou kuchyni?

Hubnutí-japonská kuchyně

Základem japonské kuchyně je rychlá a co možná nejšetrnější příprava jídel s malým množstvím tuku, bez ostrého koření a s velkým množstvím zeleniny a ryb. Japonská kuchyně je lahodné chuti, dobře stravitelná a hodí se proto pro různé diety i jako strava v období rekonvalescence. A co víc, tato kuchyně je málo kalorická, takže vyhovuje i těm, kteří trpí nadváhou. Na co nesmíte při „japonském hubnutí” zapomínat?

Omega-3 mastné kyseliny

Chcete-li zhubnout po japonsku, měl by se váš jídelníček skládat hlavně z rýže, sóji, rýžových nudlí, ryb, zeleniny a ovoce, které jsou bohaté na omega-3 mastné kyseliny.

Vařte zdravě

Další důležitým bodem je vařit zdravě. Jídlo byste měli připravovat v páře, smažit bez tuku anebo jen s opravdu malým množstvím oleje.

Rýže, rýže a zase rýže

Rýže je v japonském jídelníčku nedílnou součástí stravování již od prvního ranního jídla. Když si ji dopřejete plnou hrst, dlouho hlad nepocítíte.

Hodně žvýkejte

Jezte malé porce na malých talířích. Určitě byste měli jíst pomalu a hodně žvýkat. Nepřejídejte se a jezte do polosyta.

Snídaně je základ

V žádném případě nezapomínejte na snídani. Japonky jedí nejvíce po ránu a velmi dobře vědí, co dělají. K pořádné japonské snídani, která vás nastartuje, si dopřejte šálek zeleného čaje.

Hýbejte se

V Japonsku se hodně chodí a jezdí na kole. Za jeden den byste měli ujít minimálně devět tisíc kroků, což je asi sedm kilometrů.

Dezerty jsou povoleny

Co se vám na tomto hubnutí bude líbit je to, že nevynecháváte dezerty. Jen místo kalorického dortu zvolte spíše zmrzlinu.

Hubnutí japonským způsobem funguje! A bez diet! Nevypadá to jako dieta, tak to ani tak neberte. Jedná se spíš jen o zdravý životní styl. Jednoduše si nic nezakazujte, jen se kroťte. Jednou za čas si klidně dopřejte i čokoládu. A věřte, toto hubnutí po japonsku funguje. Vždyť jen necelé tři procenta japonské populace trpí obezitou.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Diskuse k článku
rozárka

zajímaly by mne nějaké recepty, je zo možné ???!!!


Celkový počet příspěvků v diskusi: 1. Vstoupit do diskuse.

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Podváha

Nedostatečná výživa je důsledkem nepoměru mezi energetickými požadavky organizmu energií z potravin.

Kdo může za nadváhu?

V dnešním článku začneme hovořit více o konkrétních problémech týkajících se problematiky hubnutí a udržování stálé tělesné hmotnosti. Hovořit o specifických strategiích hubnutí však vyžaduje porozumět základním příčinám nadváhy.

Fyzická aktivita a hubnutí

Pro většinu dietařů je hlavním nástrojem pro redukci hmotnosti omezení přijímaných kalorií. Tomuto tématu jsme se věnovali v našem předešlém příspěvku. Pro zdravou redukci tělesné hmotnosti je však nutno přidat rovněž fyzickou aktivitu. Této složce redukční diety je bohužel věnována malá pozornost, a ve většině případů je považována za pouhý doplněk dietního programu.

Zdravou výživou ke zdravé hmotnosti

V našem dnešním článku začneme hovořit o základních zásadách zdravé výživy a o tom, jakým způsobem si může každý vytvořit zdravý jídelniček podle svých jídelních zvyků. K lepšímu porozumění tohoto tématu se však musíme nejprve seznámit s důležitou pomůckou - potravinovou pyramidou.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce