Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Jirka (28): Začnu posilovat a přestanu večeřet

( Renata Vyšínová | přečteno: 5119x )

Jirka má velké odhodlání vrátit se nejen ke sportu, ale i k "rozměrům", které jako sportovec měl.

"Pracuji jako obsluha na benzínce, takže na směny. Od chvíle, kdy jsem nastopil do práce, přibral jsem asi dvacet kilo. I když jsem velkou část směny na nohou, asi se na mě podepsala nepravidelná strava, ponocování, mnoho káviček z automatu - samozřejmě slazených, bagetky na dosah ruky a to, že jsem přestal se sportem - hrál jsem basket. Kvůli směnám jsem nestíhal pravidelné tréninky a tak jsem z toho vypadl. Asi před měsícem jsem se zašel podívat na trénink a po deseti mimutách jsem totálně odpadl. Slíbil jsem si, že začnu zase cvičit a zhubnu. Nejsem žádný dietář. Mám rád maso, neumím hladovět. Proto jsem vsadil na pohyb. V nedaleké posilovně mají otevřeno od sedmi od rána do jedenácti do večera, takže se tam můžu stavit před prací ale někdy i po ní. Zaplatil jsem si prvních pět hodin s trenérem, protože si nechci nic natáhnout nebo pohmoždit. Vážím teď 108 kilo a měřím 187 cm. Podle trenéra bych mohl zhubnout ze začátku víc - takže těch pět kilo můžu slíbit asi s přehledem. Začal jsem shodou okolností dva dny před tím, než jste akci vyhlásili - a do dnešního dne už mám dvě kila dole. Ještě musím zmínit jídelníček - pět porcí denně - maso bez přílohy, rybu, kuře, pokud přijde hlad, tak si dám okurku nebo mrkev, k snídani tmavé pečivo."

Po 14 dnech: "Myslím, že to docela zvládám. Dávám si pozor na to, abych pravidelně jedl - dokonce si i do práce nosím svoje jídlo, aby mě nelákalo to, co máme v chlaďáku. Zatím jsem shodil další dvě kila, chci to mít hezky bez nervů, v klidu. Do posilovny se dostanu tak dvakrát týdně a ještě jsem začal běhat cestou z práce. Prostě nejedu MHD, ale obuju boty, převlíknu se a vyrazím. Když to vezmu mimo největší silnice a tím pádem i výfukové plyny, tak mi cesta trvá asi čtyřicet minut - ale to jde jen v případě, že nekončím v noci, to si beru auto, protože bych se v té tmě někde přerazil. Hlavní je tedy u mne pohyb, ale také vynechání sladkostí, příloh, bílého pečiva a pravidelnost v jídle. Maso připravuji na páře, v troubě nebo na suché pánvi. Zeleninu výhradně v páře - syrovou skoro nejím, je mi po ní těžko. Hlad jsem zatím neměl, ale chuť, to mám pořád na něco - vůli ale mám silnou, tak zvládám. Vážím teď 106 kilo."

Čtěte také: Bez bílkovin se při dietě neobejdete

Po týdnu: "Do cesty se mi postavily moje vlastní narozeniny. Jedna oslava s kamarády, jedna s kolegy a jedna s rodinou - to už dá jednomu pořádně zabrat. Nestihl jsem ani posilovnu, ani běhat, k tomu alkohol - i když jen rozumně. Prostě dnes neohromím žádným číslem - naopak jsem kilo přibral. Slíbil jsem si, že to napravím, takže už dva dny mám přísnější režim - jen maso a vařenou nebo dušenou zeleninu. A hodně piju, čistou vodu a občas na zahřátí i čaj, protože chodím v práci často ven se zákazníky - a to už pěkně zebe. Takže uznávám, že nic moc, ale motivaci jsem rozhodně neshodil a o víkendu mám v plánu dát si pěkně do těla v posilovně."

Po týdnu: "Podařilo se mi zhubnout to minule pěkně nabrané kilo a ještě půl kila přidat, takže jsem docela spokojený. Napadl sníh a klouže to, takže s běháním venku je na nějaký čas konec - také v noci, když jdu z práce, tak pěkně mrzne, což by nebylo moc dobré. Chodím dvakrát týdně do posilovny. Za poslední týden jsem nestihl baket, ale hodlám to napravit. Moc se těším na víkend, protože bych měl jet poprvé na hory, tak doufám, že sníh vydrží. To by mohlo také znamenat pořádné protažení a zpevnění svalů."

Nacházíte se v archivu neaktuálních článků!

Pokud hledáte aktuální informace o nemocech a jejich příznacích, chcete vědět detaily a průběh různých vyšetření, nebo se zajímáte o možnosti prevence, využijte horního menu nebo navštivte hlavní stránku Ordinace.cz.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Jak vybrat vhodnou antikoncepční pilulku

Moderní antikoncepce nabízí svým uživatelkám nejen jistotu, že neotěhotní, ale i další zdravotní přínosy.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce