Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

K rychlému uzdravení pomohou probiotika

( Renata Vyšínová | přečteno: 8419x )

Malému Toníkovi nebyly ani dva roky, když poprvé dostal antibiotika. Bohužel tím začaly několik týdnů trvající problémy. „Bakteriální infekce sice byla pryč, ale Toníka se najednou začaly chytat všechny nemoci, kolem kterých se jen mihl,“ vzpomíná jeho maminka Kristýna.

shutterstock.com

 „Toník se nakazil od holčičky naší sousedky. Oba měli tutéž nemoc, tatáž antibiotika, ale ona byla během pár dní čiperná, kdežto můj syn se z toho nějak nemohl dostat. Za pár dní dostal rýmu a kašel, pak měl potíže se zažíváním a průjem. Požádala jsem o pomoc paní doktorku,“ vypráví Kristýna.

Lékařka doporučila vitamíny, lehkou dietu, klidový režim a trpělivost. „Prý potřebuje víc času na rekonvalescenci. Naštěstí jsem už cestou domů potkala sousedku s čipernou dcerkou, která měla za sebou to samé, ale evidentně byla bez jakýchkoli potíží. Právě od ní jsem se dozvěděla, že Barunka měla jako miminko potíže se zažíváním, takže pravidelně užívá probiotika – no a ta pomáhají právě při a po antibiotické léčbě,“ říká Kristýna. Rozhodla se, že to také vyzkouší, aby synovi ulevila.

V lékárně byla překvapená množstvím nabízených probiotik. Protože si nebyla jistá jak vybrat vhodná probiotika, požádala lékárnici o radu. „Neukázala na konkrétní, ale řekla mi, že by měla být přizpůsobená věku dítěte, že by měla mít pohodlnou formu podávání a hlavně – měla by obsahovat i prebiotické kultury, které pomohou probiotikům se ve střevech množit a tím pádem rychleji působit.“

„Nebylo to tak, že by Tonda spolkl pár granulek a byl hned zdravý, ale postupně se opravdu začal zlepšovat. Nakonec jsem se rozhodla, že mu je budu dávat po delší dobu – dočetla jsem se, že prospívají nejen střevům, ale v konečném důsledku zvýší imunitu celého těla, což bude potřebovat, protože bych ho od září ráda na chvíli dávala do školky,“ vysvětluje Kristýna.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Diskuse k článku
Pavla

Souhlasím s článkem na 100%, u nás v rodině máme probiotika vyzkoušená snad na všechny možné problémy a fungují skutečně na všechno. Používáme je jak při léčbě antibiotiky, tak při mírném nachlazení, pro zvýšení imunity, já osobně denně přijímám v potravě neustále nějaká probiotika kvůli lepšímu zažívání a skutečně fungují. A pomáhají nám i co se týče dovolené, kupuju už třetím rokem biopron forte, který se teda musí začít užívat už 14 dní před dovolenou (je známá věc, že probiotika nejprve musí vytvořit ve střevech tu správnou mikrofloru, takže to samozřejmě nějakou dobu trvá) a průjmy na dovolených se nám zdárně vyhýbají. Takže za sebe doporučuju i na tento problém.

Valentýna

Dobrý den, já jsem byla s dcerou u lékaře včera a dostali jsme bohužel antibiotika, říkám bohužel, protože vím že jí sice pomůžou na tu nemoc, ale můžou zanechat jiné následky jako je oslabená imunita a střevní vedlejší učinky! Lékárnice nám doporučila Biopron, přírosní doplněk s vysokým obsahem probiotik a ty by údajně měli zabránit vzniku zmíněných vedlejších učinků! Tak doufám, že to není jen nějaká finta jak toho víc prodat a opravdu to dcerce pomůže!


Celkový počet příspěvků v diskusi: 2. Vstoupit do diskuse.

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Zánět žaludku

Akutní zánět žaludku bývá nepřesně označován jako žaludeční chřipka.

Zažívací potíže nejen o Vánocích - 1. část - žlučník

Je to tak. Vánoce neslavíme "pouze" jako svátek rodiny, zrození, nového začátku. Ale také jako svátek dobrého jídla, a to nejlépe v co největším množství. A často v co nejdivočejších kombinacích. Ale vedle nedopnutého knoflíku na kalhotách nám mohou hrozit i více či méně závažné zažívací potíže. Pokud už na ně dojde, buďte připraveni!

Zažívací potíže nejen o Vánocích - 2. část - pálení žáhy

Pálení žáhy sice zdaleka není tak závažný stav jako akutní žlučníkový záchvat, ale je to nepříjemnost, které dokáže pořádně pokazit sváteční náladu. A vzhledem k našemu chování u přeplněných vánočních stolů nás může snadno zaskočit. Dokážeme pálení žáhy poznat a najít rychlou úlevu? A můžeme mu předejít?

Pálení žáhy, PYROSA

Palčivý pocit, často vnímaný jako pálení, lokalizovaný za dolní třetinou hrudní kosti. Jde vlastně o zvláštní druh bolesti. Odborné označení pyrosa je odvozeno od řeckého slova pyros = oheň. Někdy pálivý pocit vyzařuje vzhůru v průběhu jícnu, může být spojen též s pocitem překyselení.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce