Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Kolonoskopie

(MUDr. Martina Kasperová | přečteno: 457763x )

Kolonoskopie je vyšetřovací a zároveň léčebná metoda. Stala běžně používanou metodou, která lékaři umožňuje prohlédnout dolní část trávicí trubice.

shutterstock.com

Kdy Vám lékař doporučí toto vyšetření?

Lékař doporučuje toto vyšetření při podezření na zánětlivé, nádorové nebo jiné onemocnění tlustého střeva. Uplatnění tohoto přístroje je jak v určení konkrétního onemocnění, tak v léčbě chorob trávicího traktu. Jak již bylo řečeno přístrojem lze odebrat ze střeva vzorek nebo odstranit malé střevní nádorky takzvané polypy. Velký význam má toto vyšetření také při zjišťování možného krvácení z tlustého střeva.

kapitola
Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Diskuse k článku
Kika
9x

Kolonoskopii jsem si nechala dělat bez injekce proti bolesti a zklidnění již 2x. Dá se to vydržžet.

A
18x

Na to prosím pozor, dá se to vydržet u lidí, co mají střevo zdravé. Kdo má střevo zazánětované, bez injekce to nevydrží. Vlastní zkušenost, nejsem vůbec žádná cíťa, ale omdlívala jsem bolestí, než mi začala účinkovat. (chodím na kolonoskopii pravidelně, tak dvakrát do roka a bez injekce ani ránu:o))

mato66
14x

mam uc uz 8 let vysetreni do 40-50 centimetru se da vydrzet bez injekce aspon u me prohlidka celeho streva je s injekci usnu a probudim se az na konci nic necitim akorat mam natlakovane bricho tim vzduchem co do me foukaj.to vlastne boli ten vzduch co do nas foukaj aby se to strevo roztahlo.


Celkový počet příspěvků v diskusi: 488. Vstoupit do diskuse.

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Anketní otázka

Podle čeho se rozhodujete při výběru matrace?

Zatím hlasovalo 58 lidí

Mohlo by vás zajímat

Karcinom tlustého střeva

Karcinomy tlustého střeva jsou zhoubné nádory vycházející z epitelu (vnitřní výstelky) střeva.

Kolonoskopie

Kolonoskopie je vyšetřovací a zároveň léčebná metoda. Stala běžně používanou metodou, která lékaři umožňuje prohlédnout dolní část trávicí trubice.

Nádory tlustého střeva

Zhoubný nádor vzniká rychlým nekontrolovaným množením abnormálních buněk. I ve střevě, stejně tak jako v jiných orgánech, se může jednat o zhoubný nebo nezhoubný nádor.

Kolonoskopie

Při kolonoskopii lékař prohlédne dolní část trávicí trubice, v případě potřeby bezbolestně odebere vzorky. Není to moc příjemné vyšetření, ale díky zklidňující injekci nebolí a pohled dovnitř podá neocenitelné svědectví.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce