Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Longova metoda: řešení pro pokročilé hemoroidy

( Renata Vyšínová | přečteno: 22438x )

Hemoroidy by každý jistě chtěl vyléčit rychle a jednou pro vždy. Možností, jak se o to pokusit, je mnoho. Na samém konci snažení stojí relativně nová Longova metoda.

shutterstock.com

Longova metoda spočívá ve využití speciálního nástroje – cirkulárního stapleru, který s vysokou přesností odstraňuje sliznici a podslizniční vrstvu stěny konečníku a následně ji sešívá jemnými svorkami. Tím dochází k obnovení původních anatomických poměrů, vytažení uvolněné sliznice a přerušení horních hemoroidálních arterií, tedy k vyřešení hlavní příčiny onemocnění – uvolnění sliznice rekta. Výkon je prováděn v oblasti s menší citlivostí nervových vláken, pooperační bolesti jsou tak ve srovnání s jinými chirurgickými metodami menší a hojení včetně rekonvalescence má rychlejší průběh. Přibližně dvacetiminutový zákrok se provádí v páteřní (spinální), případně v celkové anestesii a vyžaduje pouze krátkou hospitalizaci.

„Longovu metodu považuji za radikální, bezpečnou a pro pacienta šetrnou metodu řešení pokročilého hemoroidálního onemocnění a prolapsu anorektální sliznice. Správná indikace je základem nízkého počtu komplikací. Samotný výkon není složitý, ale vyžaduje dokonalé provedení, jinak může vést k závažnému poškození pacienta.

Přečtěte si také: Problémy s hemoroidy jsou dědičné

Je potřeba zdůraznit, že před operací je nutné věnovat důkladnou péči vyloučení jiných nebezpečnějších příčin krvácení z konečníku, např. kolorektálního karcinomu,“ říká MUDr. Stanislav Černý, primář chirurgického oddělení Nemocnice Na Františku a dodává: „Pacienti s anorektálními potížemi jsou nejdříve vyšetřeni v proktologické poradně nemocnice, kde je jim doporučen adekvátní léčebný postup – konzervativní nebo operační, typ operace apod. a jsou jim podrobně vysvětleny všechny potřebné kroky. Stává se, že pacienti někdy žádají Longovu operaci i v případech, pro které vhodná není. Tehdy je jim doporučen jiný léčebný postup.“

Italský chirurg Antonio Longo prezentoval svou revoluční metodu léčby hemoroidů v roce 1998. Jeho přístup představoval zásadní změnu v  léčbě hemoroidů a od samého počátku vyvolává živou diskusi. Longova metoda není zcela bezbolestná, na rozdíl od klasických výkonů však bolest trvá jednoznačně kratší dobu a po zákroku je její intenzita nižší. Tato metoda je vhodnou alternativou k ostatním chirurgickým metodám. Má výborné krátkodobé i dlouhodobé výsledky. Neřeší pouze důsledek pokročilých hemoroidálních nemocí a prolapsů anorektální sliznice, ale i příčinu těchto onemocnění.

Trápí vás také hemoroidy? Napište nám o tom, jakou léčbu jste už vyzkoušeli a s jakým efektem. Vaše zkušenosti čekáme na mailu [email protected] nebo prostřednictvím diskuse.

 

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Diskuse k článku
jitka
6x

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda je Longova metoda hrazena pojišťovnou (OZP). Děkuji.

Jana Duzi

Mam tyto potize jiz radu let,projevuji se uzliky jak vne tak uvnitr,vetsinou nekrvaceji,ale provazeje je bolesti v zadech,v bolestech nohou a celkovym neprijemnym pocitem celeho tela.Prosim o radu dekuji Duzi j

Jindra
1x

Dobrý den, měl jsem stejné problémy s krvácením, v nemocnici mě dali na vybranou ze metod. 1 metoda je klasická, kde Vám odstraní pouze vnější hemeroidy a 2 je Longova, která se dělá jednorázovým přístrojem a je velice účinná a zbaví Vás navždy všech problémů. Vybral jsem si tu 2 metodu a doporučuji. Akorát se musí platit, stála mě 13000,- Kč.


Celkový počet příspěvků v diskusi: 11. Vstoupit do diskuse.

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Krvácení z konečníku

Již několik let mne trápí krvácení z konečníku. Mám pochopitelně obavu, aby to nebyl příznak vážného onemocnění. Krev je světlá a je jí často velké množství, objevuje se však pouze při stolici. Často mívám během dne potíže s pálením a svěděním v oblasti konečníku. Existují nějaká specializovaná pracoviště, kde bych mohl podstoupit vyšetření? Miloš

Jak předcházet zácpě

Věnujme se tomu, co pro pravidelnost vyprazdňování můžeme učinit sami. Jak bychom měli svůj denní jídelníček upravit, abychom se zácpy zbavili?

Podezření na hemeroid

U konečníku se mi objevil takový malý "culík" o průměru asi 5 mm, dá se chytnout mezi prsty. Nebolí, ale při stolici a osobní hygieně to není zrovna příjemný pocit. Jedná se o hemeroid? Pokud ano, musí se to řešit vždy chirurgicky? Za odpověď předem děkuji.

Krev ve stolici

Kdykoli objevíte krev ve stolici, měli byste o tom povědět svému lékaři. V devadesáti procentech bude příčina banální, ale to musí určit právě lékař.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce