Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Odstranění tetování - jaké jsou možnosti a hradí některý z postupů pojišťovna?

( Redakce Ordinace.cz | přečteno: 2961x )

Tetování – slangově „kérka“ a v oborné terminologii „mikro-pigmentová transplantace“ – je určitý druh kresby, při které jsou vpravovány pomocí tetovací jehly nebo tetovací pistole částečky inkoustu nebo jiného barviva pod kůži. Tetování je dnes velmi módní záležitostí. Lidé si však neuvědomují, že to co bylo moderní před 20 lety, může je dnes značně omezovat v rodinném životě, brzdit v kariéře nebo se za to prostě stydí. A tak se stává velmi často, že z těchto důvodů lidé chtějí původní tetování odstranit.

shutterstock.com

Metod odstraňování je celá řada, od zbroušení (dermabraze) přes chirurgické odstranění (v místní anestezii vyříznutí tetování skalpelem) po dnes často používaný způsob odstranění tetování laserem(alexandritovým nebo Nd: YAG lasery). Pigment je při tomto postupu „rozstřelován“ laserovým paprskem (tzv. foto-disrupce) a tělo pak následně tento narušený pigment odplaví mízními cestami a odbourá jej. Je to nejúčinnější a nejmodernější způsob odstranění tetování.

Protože se však nejedná o léčebně-preventivní výkon, nejsou tyto zákroky hrazeny zdravotními pojišťovnami.

Výjimku tvoří tzv. traumatické tetování – nejčastěji jde o škváru zadřenou do pokožky. Odstranění traumatické tetováže je zdravotní pojišťovnou hrazeno. Provádí se postupným odstraňováním nečistot z povrchních oděrek sterilním kartáčkem, z hlubších vrstev pomocí hrotnatého skalpelu, a to v místním znecitlivění. Výkon náleží do skupiny plně hrazených zdravotních výkonů odbornosti plastická chirurgie, ale vykazovat ho mohou i stanovené další odbornosti, např. úrazová chirurgie.

Zdroj: www.vzp.cz

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

První gynekologická prohlídka - co vás čeká?

Každá dívka by měla první gynekologické vyšetření absolvovat ještě před zahájením sexuálního života, a to i když nemá žádné problémy.

Ponocování vede ke zdravotním a sociálním obtížím

V poslední době zaznamenávají lékaři u nás i ve světě stále častější výskyt zpožděné spánkové fáze. Ponocování se týká nejen dospělých, ale v současnosti také dětí a mladistvých.

Výlet do Telče

Výlet do Telče.... Zuzana Lamačová

Pandemie negativně ovlivnila duševní zdraví. Pojišťovny přispívají na psychology

V obtížné covidové době stoupl výskyt duševních onemocnění, a rychlé rozpoznání a řešení těchto obtíží je zásadním krokem pro prevenci. I proto se rozhodly některé tuzemské zdravotní pojišťovny nabídnout klientům příspěvky na psychoterapie.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce