Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Opalujte se chytře!

( Redakce Ordinace.cz | přečteno: 6768x )

Čím vyšší číslo ochranného filtru v opalovacích přípravcích, tím vyšší je zatížení pro pokožku. U citlivé pokožky může velmi vysoký filtr vyvolat podráždění. Přesto přípravky s ochrannými filtry nezatracujte – vaše kůže si nevystačí s vlastní ochranou. Jak zvládnout ochranu před sluncem? Kombinujte délku pobytu na slunci a používejte kvalitní ochranné přípravky. Kojence a malé děti na sluníčku nenechávejte vůbec.

shutterstock.com

V naší internetové Lékárna.cz si vyberete z velkého sortimentu kvalitní opalovací kosmetiky pro děti  i dospělé. Nevyplatí se šetřit, zvlášť pokud máte citlivou pokožku nebo jedete na dovolenou za sluncem s dětmi. Přečtěte si naše rady, jak tyto krémy co nejlépe aplikovat!

Kůže má vlastní ochranné reakce před slunečním zářením – zhnědnutí je jednou z nich, změna tloušťky kůže pak další. Tato ochrana ale nestačí, zvlášť je-li sluneční záření intenzivní. Proto aplikujte přípravky s ochrannými UV filtry. Ty se označují písmeny SPF (sunprotection factor) a číslem. Číslo faktoru označuje, kolikrát můžeme být na slunci déle, než v případě, kdy krém nepoužijeme (neplatí bez výhrad, je ovlivněno typem kůže, denní dobou, ročním obdobím, momentální intenzitou slunečního záření). Pozor, zvyšování faktoru a ochrana pokožky nestoupá geometrickou řadou!

Aplikace ochranných krémů

Při aplikaci ochranných krémů se nevyplatí šetřit. Důležité je zejména časté a opakované nanášení. Aby bylo dosaženo stupně ochrany, který je vyznačen, musí být tyto prostředky nanášeny v množství 2mg krému na jeden centimetr čtvereční pokožky, to se rovná 6 čajovým lžičkám přípravku na tělo průměrné dospělé osoby. Nanášením menšího množství se ochrana snižuje. Krém je nutné nanášet minimálně 15 minut před vlastním opalováním.

Pravidelnou aplikaci doporučujeme i u voděodolných přípravků po koupeli, utírání se ručníkem nebo při nadměrném pocení. Při všech těchto činnostech se z kůže ochranné látky vyplavují.

Po opalování poskytněte pokožce úlevu – speciální přípravky, které ji ochladí, utiší a zklidní. Zamezíte  vzniku puchýřků a otoků po neopatrném opalování.

Nabídku přípravků pro péči o kůži po opalování najdete zde.

Pamatujte: Nadměrné opalování způsobuje spálení kůže a může podnítit rakovinu kůže.

Sortiment opalovacích přípravků najdete zde.

Přečtěte si také

Před prvním sluněním v roce jděte k lékaři

Citlivá pleť potřebuje hlavně citlivé zacházení

Mýty a pověry o melanomu

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Účinnost opalovacího krému

Je pravda, ze cim je ochranny slunecni faktor opalovacich kremů vyssi, tim dele trva, nez se krasne opalime?dekuji

Spáleniny od slunce

Dobrý den, chci se zeptat spálila jsem si od slunicka nohy, bricho, dekolt a ramena. Uz jsou tomu dva dny a porad to hrozne pali co mam pouzit aby se to uklidnilo zkousela jsem uz od Astrid krém po opalování a taky Pantenol a nic nepomáhá. Dekuji

Kombinace solária slunce

Nekde jsem cetla, ze by se nemelo navstevovat solarium a v brzke dobe slunit na slunci. Je to pravda, mohlo by to telu nejak uskodit? Diky

Ochranný sluneční faktor (SPF)

Je pravda, ze cim vyssi ochranny slunecni faktror je na opalovacich kremech uveden, tim dele bude trvat nez se krasne opali? Predem dekuji za odpoved

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce