Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Proti zácpě fungují probiotika

( Komerční prezentace | přečteno: 23295x )

Zácpa trápí mnoho lidí. Většinou ženy. Kromě toho, že bývá reakcí na stres, chybu v jídelníčku, málo pohybu a tekutin, často provází také těhotenství, kdy může být nepříjemnou komplikací hlavně v případě rizikového těhotenství, kdy není úporné a obtížné vyměšování žádoucí.

shutterstock.com

Vedle úpravy stravy, tedy hlavně zvýšení příjmu vlákniny pro větší objem stolice a zlepšení peristaltiky, dodržování pitného režimu a dostatečného pohybu, může pomoci ke zlepšení stavu také úprava střevní mikroflóry pomocí účinného probiotika. "S přípravkem Lactocare mám velmi dobré zkušenosti," říká MUDr. Romana Pivovarníková z Gynekologické ambulance Modřice a dodává:"U mnoha mých pacientek došlo při užívání Lactocare k výraznému zlepšení stavu. S oblibou tento přípravek doporučuji těhotným k úpravě stolice. Některé maminky si kupují Lactocare i pro své děti od 3 let. Pacientky, které vyzkoušely Lactocare a mají i bohaté zkušenosti s dalšími preparáty na trhu, se rády k Lactocare vrací."

Aby bylo probiotikum účinné, musí se dostat do střev dostatečné množství životaschopných bakterií, které zde budou schopny růst a množit se, aby mohly obnovit rovnováhu střevní mikroflóry. Bakterie také musí být schopny obstát v konkurenčním boji s patogenními bakteriemi o místo na střevní sliznici, kde musí vydržet dostatečně dlouho na to, aby mohly vykazovat probiotickou činnost. Právě proto lékaři doporučují Lactocare.

Lactocare obsahuje dvě složky – probiotickou a prebiotickou. Probiotikem jsou bakterie Lactobacillus sporogenes (dle novější klasifikace Bacillus coagulans). V jedné žvýkací tabletě jich je 7 miliard bakterií. Hlavní výhodou přípravku je, že bakterie jsou před nepříznivými vnějšími vlivy chráněny přírodním obalem – sporou. To je důležité i při skladování (není třeba uchovávat v chladu) i při průchodu agresivním prostředím žaludku – právě díky tomuto obalu bakterie přežívají ve velkém množství a dobrém stavu. Ve střevech bakterie zahajují probiotickou aktivitu už za cca 4 hodin po podání tablety nalačno. Prebiotickou složku tvoří vláknina arabinogalaktan, která je skvělou "potravou" pro bifidobakterie, sídlící v lidském střevě. Arabinogalactan má tedy pozitivní vliv na obnovu střevní mikroflóry i samostatně bez probiotika.

Právě tím, že dodává výživu ještě střevním bakteriím se Lactocare liší od většiny obdobných přípravků. Jejich prebiotická složka je většinou spotřebována jako potrava hlavně bakteriemi obsaženými v přípravku samotném. U Lactocare přispívají k obnovení rovnováhy střevní mikroflóry obě složky nezávisle na sobě.

Lactocare mohou užívat pacienti s celiakií, laktózovou intolerancí i diabetici. Tablety, které se rozkoušou v ústech, mají příjemnou smetanovou chuť. Výrobce doporučuje, abyste alespoň 10 tablet užili bez přerušení kúry. Pokud se v tomto čase dostaví účinek, je možno přejít na podávání obden. Balení obsahuje 20 tablet. Můžete je koupit i na www.lekarna.cz.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Diskuse k článku
anonim

netloustne se po tomto léku?

Blanka

Přesně tak. Laktobacily Imunit znám taky a už při mých potížích celkem dobře. Pomohly mě a upravily trávení a o to mě šlo.

Renáta

Dobrý den já souhlasím také, že probiotika pomáhají na zažívání a zácpu, prptože jsem s tímhle mívala vždycky potíže a pak jsem začala používat biopron premium na imunitu a jako vedlejší učinek se mi zlepčilo právě i zažívání, aniž bych o tom tenkrát něco tušila. dneska už vím jak to s probiotiky je a jak moc jsou prospěšné! Užívám je nejen já a moje blízká rodina,ale i mí přátelé a znímí co jsme se o tom spolu bavili si probiotika pochvalují!!!


Celkový počet příspěvků v diskusi: 46. Vstoupit do diskuse.

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Karcinom tlustého střeva

Karcinomy tlustého střeva jsou zhoubné nádory vycházející z epitelu (vnitřní výstelky) střeva.

Zácpa, obstipace

Zácpa je obtížné vyprazdňování tuhé stolice, případně až nemožnost spontánního vyprazdňování. Počet stolic v průběhu týdne není tolik rozhodující. Pro někoho jsou ještě normou 3 stolice týdně, pro jiného je to již zácpa. V tom, co lidé označují za zácpu, je tedy značná subjektivní složka.

Zácpa

Její příčinou může být psychické vypětí, nepravidelný denní režim včetně příjmu potravy, málo pohybu, málo tekutin, špatné složení stravy...

Krev ve stolici

Kdykoli objevíte krev ve stolici, měli byste o tom povědět svému lékaři. V devadesáti procentech bude příčina banální, ale to musí určit právě lékař.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce