Inzerce https://www.lekarna.cz/vyprodej-opalovani/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=vyprodej-opalovani

Řasy a sinice vytlačují kopřivy, e-shopy mají sezónu detoxu

( Tisková zpráva | přečteno: 2732x )

Jarní tradice očisty domácnosti i těla dostává novou podobu: Lidé už nehledají kopřivy v zahradách, ale na internetu. Produkty pro očistu a vzpruhu těla jsou totiž aktuálním hitem nákupních košíků největšího českého e-shopu se zdravím Lékárna.cz a zákazníci jich nakoupili meziročně o 10 % více.

shutterstock.com

„Očistná sezóna začíná po Novém roce a vrcholí právě kolem Velikonoc, kdy se poptávka po detoxikačních prostředcích šplhá na dvojnásobek běžných prodejů. Nejdřív se hubne, potom čistí. Aktuálně je poptávka po nejrůznějších bylinných šťávách, přírodních produktech a detoxikačních elixírech. A samozřejmě po kopřivách, i když v tabletách,“ shrnuje šéf Lékárna.cz Karel Klodner.

 „Je samozřejmě nejlepší dopřát si mladé výhonky vlastnoručně sesbírané, ale některé rostliny prostě v okolí nenajdete. Například aloe vera. Ta je považovaná za zázrak přírodní medicíny s vynikajícími účinky na zdraví i na kůži. Patří k nejdéle známým léčivým rostlinám vůbec, užívala se již ve Starém Egyptě a Řecku pro svoje hojivé a antibakteriální účinky. A právě kvůli šťávě z aloe, která se stala nákupním hitem, už lidé pomalu zapomínají na obyčejné čaje z tradičních českých bylin,“ říká lékárník Pavel Škvor. 

Lékárna.cz je s nabídkou volně prodejných léků a dalších produktů pro zdraví a krásu jedničkou mezi českými e-shopy.  Na jarní detoxikační sezónu letos připravila nabídku o síle více než dvou stovek produktů.

Tradiční očistné kúry, které v souladu s velikonoční tradicí na jaře provádíme, sice žádají mladé výhonky  rostlin, protože ty jsou pro organizmus velkým zdrojem minerálních látek, vitaminů, stopových prvků či různých antioxidačních látek. Ženy, které nejčastěji v největším českém e-shopu s léčivými přípravky nakupují, ale čistí těla hlavně sinicemi a řasami, které také snižují vyčerpání a únavu. Mimochodem: O fenoménu jarní únavy specialista na civilizační nemoci MUDr. Jiří Holečko pro Ordinace.cz říká, že by mohly být mírnější, kdybychom víc respektovali zákonitosti přírody, jíž jsme součástí: „V současnosti totiž i v zimě - v období vegetačního klidu, a tedy i relativního metabolického klidu - pracujeme tvrdě a naplno. Snažíme se poroučet větru, dešti, i když se nám to neosvědčilo.“

O Lékárna.cz

Lékárna.cz je lídrem internetového trhu v oblasti prodeje lékárenského volně prodejného sortimentu, její sortiment ale přesahuje tuto kategorii a stále se rozšiřuje zejména v segmentu zdraví a krása. Má 13 let zkušeností v oboru, špičkové logistické zázemí a koncovým zákazníkům poskytuje komfortní a spolehlivé služby. Obrat Lékárna.cz trvale roste, v loňském roce činil téměř 360 milionů korun a letos cílí díky vylepšování služeb k obratu kolem půl miliardy korun. Provozovatelem Lékárna.cz je společnost Pears Health Cyber, která v oblasti farmacie a zdravotnictví podniká letos už 16. rokem. Provozuje také dvě kamenné lékárny Harmonia. K dalším aktivitám společnosti patří konzultační služby v oblasti digitálního marketingu a edukační aktivity pro odbornou veřejnost i pacienty.

Více na www.pearshealthcyber.cz

Přečtěte si také

První pomoc při popálení má zásadní vliv na míru bolesti

Jaro si žádá detox

Oční okolí si žádá vaši péči

                      

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Mohlo by vás zajímat

Užívání probiotik před cestou do Egypta

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, jaká probiotika by jste mi doporučili na cestu do Egypta a jak dlouho před odjezdem užívat? Děkuji za odpověď.

Praktičtí lékaři mohou nově předepisovat další tisícovku léků

Dříve museli pacienti s chronickým onemocněním žádat o recept svého specialistu. To se nyní mění. U některých diagnóz mohou tyto léky v ČR od 1. července předepisovat i praktičtí lékaři. Jedná se třeba o léky na astma, cukrovku nebo třeba kardiovaskulární nemoci.

Jak ošetřit puchýře?

Dobrý den. Jak ošetřit puchýř v případě vzniku?

Infekce močových cest: Jak je poznat a léčit

Zánět močových cest je typickou letní infekcí, která též postihuje zejména ženy. Mezi její příznaky patří především bolest v podbřišku, časté nutkání k močení či bolest při močení, někdy se v moči může objevit i malé množství krve. Způsobují ho bakterie, které se dostávají z vnějšího okolí až do močového měchýře, kde se usazují a množí.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce