Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Rozumí přesně každému srdci – nový Tensoval duo control

( Komerční prezentace | přečteno: 7233x )

Výrobce zdravotnických potřeb HARTMANN-RICO uvádí na trh novou generaci osvědčeného pažního tlakoměru Tensoval duo control. Tento digitální tlakoměr využívá jako jediný přístroj na českém trhu pro měření krevního tlaku dvě metody měření, a to poslechovou a tzv. oscilometrickou. Díky technologii dvou nezávislých senzorů přístroj spolehlivě naměří krevní tlak i osobám s nepravidelným srdečním rytmem.

archiv

Nový Tensoval duo control měří tlak v domácích podmínkách stejně přesně jako rtuťový tlakoměr v ordinaci praktického lékaře, obsluha tlakoměru je však intuitivní a velmi jednoduchá. Speciálně tvarovaná manžeta s technologií Comfort Air se nafoukne bez nepříjemného tlaku a škrcení paže. Novinkou je provedení manžety ve třech velikostech dle obvodu paže. Velikost S je určena pro děti a ženy s úzkou paží s obvodem 17 – 22 cm, velikost M je pro obvod paže 22 – 32 cm a velikost L pro obvod 32 – 43 cm.  Tvar manžety je uzpůsoben tak, že zaručuje správnou polohu manžety při měření, a nemůže tak docházet ke zkresleným výsledkům naměřených hodnot.

Přesný přístroj se snadnou obsluhou

Výsledky měření jsou na velkém, směrem k uživateli nakloněném displeji velmi dobře čitelné i pro osoby se slabším zrakem, velká tlačítka pro ovládání paměti jsou díky upravenému povrchu snadno hmatatelná, stejně jako tlačítko START/STOP umístěné uprostřed přístroje. Nepřeslechnutelný je rovněž akustický signál upozorňující na konec měření. Tlakoměr mohou využívat dvě osoby, přičemž si každý uživatel může na přístroj pro lepší přehlednost a zapamatování paměťového tlačítka zapsat své jméno. Velkokapacitní paměť pojme až 2 x 60 naměřených hodnot (každému uživateli se tedy zobrazí historie 60 měření). K dispozici je i tzv. režim návštěvy – výsledky naměřené v tomto modu nemají žádný vliv na historii měření obou běžných uživatelů tlakoměru Tensoval duo control. Kapacita baterií umožňuje až 1 400 měření.

Tlakoměr Tensoval duo control byl vyvinut dle doporučení Evropské společnosti pro hypertenzi a umí vypočítat průměr ranních, večerních a týdenních hodnot, které nejlépe odrážejí skutečný krevní tlak. Přesnost tlakoměru byla ověřena celou řadou nezávislých institucí, např. Německou ligou pro hypertenzi, Evropskou společností pro hypertenzi, Britskou společností pro hypertenzi či Sdružením pro zdokonalování lékařských přístrojů v USA. Záruční doba nového digitálního tlakoměru Tensoval duo control byla prodloužena na 5 let a jeho doporučená maloobchodní cena 1 990 Kč.

Hypertenze ohrožuje každého čtvrtého člověka

Vysoký krevní tlak neboli hypertenze dnes patří mezi nejčastější onemocnění srdce a cévního oběhu. Jedná se o masově rozšířenou civilizační chorobu, která postihuje okolo 20 až 30 % dospělé populace, trpí jí tedy průměrně každý čtvrtý člověk. Hypertenze svými komplikacemi významně ovlivňuje nemocnost a úmrtnost. Podle odhadů je až 25 % úmrtí osob nad 40 let věku přímo, nebo nepřímo způsobeno vysokým krevním tlakem! O hypertenzi mluvíme v případě, kdy je krevní tlak vyšší než 140/90 mm rtuťového sloupce.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Hypotenze (nízký tlak)

Hypotenze, neboli nízký tlak, může být příčinou horšího prokrvení ostatních orgánů - především mozku.

Samoměření krevního tlaku

Samoměřením krevního tlaku lze tlak zachytit v každodenních podmínkách. Ideální je provádět měření vždy jednou ráno a večer, přibližně ve stejnou dobu. Výsledky se poté i s užívanými léky zanesou do deníku.

Vysoký tlak - zvládnutelná hrozba

MUDr. Samuel Heller, II. interní klinika, 2. května 2002

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce