Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Spíte dost? Měli byste, jinak si ničíte zdraví

Převalování se na posteli místo spánku zažil čas od času každý. Problém nastává, když se z výjimky stane pravidlo. více ...

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Jan Novák

O nespavosti bylo již napsáno spousta článků, ve kterých bylo uvedeno mnoho doporučení, rad a úvah, čtenář se v nich dozvídá o negativním dopadu této poruchy na své zdraví a to je tak asi všechno. Myslím, že všechny články na toto téma jsou naprosto zbytečné, protože účinná léčba neexistuje. Nespavost lze pouze částečně upravit a to jen za pomoci látek, pomáhající navodit spánek. Téměř všechny tyto látky jsou více či měně návykové a mohou po delším užívání stav pacienta ještě zhoršit. Nespavost může vyvolat další zdravotní poruchy, stejně tak jako zhoršovat průběh jiných onemocnění. Jistě jsou informace v uvedených článcích zajímavé, ale co je ve skutečnosti zajímavější je fakt, že jedinou reakcí lékaře na sdělení pacienta o tomto jeho problému je v lepším případě vystavení receptu na nějaký lék. Nespavost je kvalifikována z lékařského hlediska jako možné onemocnění. Pokud tak tomu skutečně je, ptám se, proč není alespoň jeden lék hrazen pojišťovnou? Nebo se nejedná o nemoc? Jak to tedy je? Rád bych si alespoň v jednom článku přečetl kvalifikovanou odpověď od odborníka na tuto problematiku a to takovou, zda je nespavost skutečně nemoc s číslem diagnózy a zda je jako taková vyléčitelná. Zdravím všechny nespavce Jan Novák

Melatonin

Dobrý den, doporučuji Melatonin od firmy aurum

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce
Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

banner_voucher_sleva_magniflex

Mohlo by vás zajímat

Práce na zahradě může být riziková pro váš zrak. Jaká je první pomoc při úrazech oka

Startuje letošní zahrádkářská sezóna. S pracemi na zahradě je ale spojena řada úrazů. Od drobných škrábanců přes řezné rány až po úrazy oka. Následky poranění očí jsou velmi nepříjemné a mohou mít dokonce trvalé následky. Zmírnit je může správná první pomoc.

Fenistil kapky na kašel

Dobrý den. Pediatr napsal synovi kapky Fenistil na kašel. Jak je to možné, když je na alergii?

Reflexní terapie: Masáž nohou, která dodá energii a vitalitu celému tělu

Když potřebujete „dobít baterky“, zbavit bolesti, stresu nebo zlepšit imunitu, sundejte boty a choďte bosí! Dopřejete si tak přirozenou reflexní terapii plosek nohou, která zahání únavu a působí na zdraví vnitřních orgánů.

Když na nás padne jarní únava

Pocit vyčerpání, podrážděnost, výkyvy nálady nebo snížená energie. Jarní únava může mít mnoho podob. Tento stav způsobený nejen nedostatkem slunečního světla, ale také omezeným pohybem na čerstvém vzduchu je přirozeným jevem, který podle odhadů trápí až tři čtvrtiny populace. Když si totiž v zimě vyčerpáme zásoby „hormonu štěstí“ serotoninu, může dojít k hormonální nerovnováze a přebytku „spacího hormonu“ melatoninu.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce