Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Strach ze zubaře - řešení

Bez přehánění jsem 20 let prožívala doslova nepřekonatelný strach ze zubaře. A to i ve chvílích kdy jsem ho naléhavě potřebovala. Trpěla jsem nesmírnými bolestmi zubů a velmi častými záněty, které hraničily s opravdu velkým nebezpečím...Ani tehdy jsem nepřekonala hrůzu, která ve mně byla a trpěla jsem celé dny a noci. Do práce jsem chodila s oteklou pusou ... Dnes je tomu úplně jinak. Mám toho nejlepšího zubaře, kterého si člověk může jenom přát ! Nejenže má zlaté ruce, cit a pochopení s pacientem, ale má ohromné a letité zkušenosti, moderně vybavenou ordinaci a používá ty nejnovější technologie. 16.5.2008 jsem přestala mít strach i když mé zuby po 20 letech naprostého zanedbání, potřebují opravdu velmi náročné ošetření. Na další návštěvu jdu 18.5.2008 a už se těším. Pokud máte někdo podobný nebo stejný problém a hodláte ho řešit zavolejte mi na mobil: 732 507 900. Mít dobrého zubaře je doslova poklad !!!

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Julie
4x

Dobrý den, mám podobný problém, jako Vy. Také jsem už několik let nebyla u zubaře a to jen z panické hrůzy z něj. Chci se proto zeptat, odkud jste a kde jste zubaře sehnala? Děkuji za odpověď.

Hanyfa
4x

Dobrý den, vím co prožíváte protože jsem tím sama prošla. Nikdy jsem si neuměla ani představit, že tu panickou hrůzu vůbec někdy překonám. Já sama jsem z Valašského Meziříčí a k panu doktorovi dojíždím do Olomouce. Chodí k němu také moje děti. Pokud vím, tak pacienty ještě přijímá. Pokud budete chtít na něj kontakt, napište mi nebo zavolejte.

PinkPanther
1x

Dobry den, i ja jsem z Olomouce a co je panicka hruza ze zubare vim az prilis dobre. Prosim, je-li to mozne o kontakt na dobreho zubare v Olomouci. Dekuji

Hanyfa

Klidně mi zavolejte nebo napište: tel.: 732 507 900 mail: [email protected]. Ráda Vám kontakt na pana doktora ( je z Olomouce ) dám.

Koubeska

Ahoj, dostala jsem strach z mého zubaře poté, co od něj pár lidí odešlo a jejich noví zubaři se zhrozili !!!, co že jim to provedl. Takže hledám nového, fakt odborníka, který ví, co dělá a nebude mrhat mými penězi. Pokud o někom takovém na trase Šumperk-Olomouc víte, ozvěte se mi prosím na mail [email protected], budu moc vděčná.

Eva

Můžete mi prosim poslat jmeno pana doktora na email [email protected] ? Moc dekuji.

Kateřina Spíchalová
1x

To musíte prostě překonat.

Adelka
4x

Dobrý den je mi 10 a mám strašný strach ze zubaře jednou mi trhali zadní zub vélkýma kleštěma a já ječela jak tur a k tomu všemu mi pak ještě další 2 hodiny tekla krev z toho vyrvaného zubu.A já zkrátka mám hroznou paniku ze zubaře. :( A dnes k tomu všemu musím jít k zubařovi tak mi prosím držte palce ať to přežiju.

Terka

Ahoj Adél...mě bude 12 a zítra jdu k zubaři a hýbají se mi 4 zuby....moc se bojím a vždy nechci otevřít pusu a k tomu vždy brečím jak mimino, ale už mi to příjde trapné tak brečet, ale já se prostě bát budu a nepřekonám se...vždy si řeknu, že budu klidná, ale nikdy nejsem...tak snad to zítra přežiju😭

Aleš
5x

Dobrý den, od mala mám hrozný strach ze zubařů (ani pořádně nechápu proč) a došlo to tak daleko, že poslední moje prohlídka byla někdy před 15 lety ještě v rámci jakési akce na střední škole. Nyní je mi 29 a stav je zoufalý - kromě předních zubů, které jsou v pořádku, mám na horní straně obě 4 i 5-ky pryč a moudráky taky. Před rokem mě k zubařovi dostala dopravní nehoda, jenže to byla pohotovost a dostal jsem tak pouze ošetření zlomeného zubu s doporučením, abych si zašel ke svému zubaři. Jinak mě nikdy zuby nebolí, proto ani nebylo třeba akutního zásahu. Problém je v tom, že se za to už docela stydím, skutečný stav upěnlivě skrývám. Dneska se mi rozpadla šestka dole a mám toho dost, ale nevím, jak začít. Za posledních 6 let jsem se několikrát přestěhoval o stovky kilometrů daleko (nyní v Praze) a nevím ani, kdo je vlastně "můj" zubař. Navíc představa, že sednu na křeslo a zubař se pustí do práce, to ve mě vyvolává panický strach, jen na to pomyslím. Jsem v pasti - vím, že tam jen tak prostě nepůjdu. Zaslechl jsem, že panická hrůza ze zubaře je prý nějaká psychická nemoc,ale nemůžu o tom nic najít. Co s tím?

Martin V.

Zdravím, mám ten samý problém,ne se zubařem,ten je zlatý a trpělivý,p.Křemen z Jílového,ale se zákrokem jako takovým.Několikrát jsem ze strachu i omdlel.Teď jsou mé zuby v takovém stavu,že začíná jít do tuhého a už z minulé návštěvy před rokem vím,že mi musí vytahat asi šest stoliček v polorozpadlém stavu.Bude to moje znovuzrození,nebo pohřeb :( jen pomyslím,jak to doluje ven tak končím ..Držte palečky a díky za tipy proti strachu. [email protected] Martin.

Diviš

Já se taky strašlivě bojím zubaře je mi 7 a kdiž uš sem u toho zubaře tak se opčas tak moc naštvu že to překonám skus te to taky

Jitka
3x

Dobry den ,muj syn je mu 11 let a silene se boji zubare zadny zubar mi ho nechce oseterit poradte co mam delat dekuji

natka
3x

Taky se bojím zubaře a to mi je 14 let.Moje máma mně chce vzít do Prahy na narkozu.Už se bojím 6 let zubaře!Máma taky nevý co má semnou dělat!

Lucy

Je mi taky 14. V 9 letech zapomněli všichni i mamka na moje narozeniny.. To mi tak nevadí ,ale místo oslavy mě vzala k zubaři ze kterého jsem měla strach od 5.Měla jsem asi 5 kazu.. A 2 jsem si nechala zaplombovat sice jsem u toho křičela jak -- ale bylo zaplombovano asi za 3 dny si mě pozvali znova a to už jsem fakt nedávala.. Chtěla jsem utéct ,ale moje mladší sestra mě překecala.. Místo toho abych si nechala vyvrtat zub a dát do něj plombu tak jsem si ho nechala jenom vyvrtat bez plomby: mám hrozné bolesti, nakazil mi další 2-3 zuby, chtela jsem se i zabít ,ale na to jsem moc srab :D :/.Já jenom čekám až mi bude 18, abych se nějak domluvila s doktorem na úplné narkoze někde v nemocnici..Já to nemůžu říct mamce ta by na něco takového nikdy nepřistoupila ,ale ty můžeš :) zkus se s mamkou nějak dohodnout na úplnou narkózu to by ti mohlo pomoct :)

Tereza Balintova

Ahoj jsem Terka,taky mi je 14nenávidí m svoji zubarku.Zítra k ni jdu na spravování 2 kazu :(.Strašně brexim jak mi něco dělá,a pak mi mamka. Řekne se chovam jak male dítě ,o tom jít k někomu jinému nemůžu nejsem dospěla prosím myslete na me ,nebo mi drzte palce .

Silvie
7x

Dobrý den. Je mi 24 let a ačkoliv se stydím to přiznat,mám zuby v neuvěřitelně katastrofálním stavu.Jde totiž o to,že mám stejný problém,jako několik lidí v této diskuzi.Můj strach ze zubaře je tak obrovský,že opravdu jen při pouhé myšlence na něj,se mi derou slzy do očí.Jsou to 4roky zpět,co se mi poprvé objevil zánět zubu.Levá tvář mi začala opuchat natolik,že jsem se jeden den ráno vzbudila a měla pocit,že mi roste 2.hlava.Tehdy jsem to vyřešila antibiotiky,které jsem shodou okolností měla užívat na něco jiného.Za tu dobu se mi zánět objevil ještě několikrát a pokaždé na stejném místě.A stejně jako poprvé,jsem to vyřešila nějakými antibiotiky,které jsem měla např.nedobrané z jiných nemocí.Už nějakou dobu mě ale víc a víc trápí to,jak vypadá má tvář,tak i to,že tato nárazová řešení ve skutečnosti žádným řešením nejsou.Stále je tu ale ta má,doslova PANICKÁ HRŮZA.Nedokážu snad ani popsat,jak moc se zubaře bojím,ale naopak jak moc bych si přála mít zuby alespoň trošku v pořádku.Minimálně bez bolestí a otoků tváře.Prosím,můžete mi někdo poradit,jak to překonat a nebo se o to třeba jen pokusit?Jsem z okresu Nymburk,tak případně i nějakého ŠETRNÉHO zubaře?Předem mockrát děkuji...

...
1x

Je mi 29 a v 26 mi zubařka napsala doporučení na vytrhnutí osmičky. Po půl roce jsem šla na preventivku a dostala jsem nadaný, že jsem nebyla ani na vytrhnutí, ani aspoň na rentgenu. Pak to vyústilo k tomu, že v pondělí půjdu po 2 letech na preventivku. Dostanu nadáno za osmičku i za podceňování preventivní péče. Mám dle mého názoru asi 3 kazy, i tak se tam bojím jak čert kříže. Odkládala jsem to celou dobu. Jestli vám můžu poradit, s někým tam jděte. Mě museli donutit naši, kteří taky půjdou a dokopali mě, abych šla taky. Pravděpodobně mě donutí jít i na vytrhnutí osmičky. Sama bych se asi neodhodlala, poproste vaše blízké, aby vás podpořili.

Peta
2x

Ahoj, měla jsem zuby ve strašném stavu. Také jsem měla panickou hrůzu ze zubařů až jsem se dostala na soukromou kliniku a do půl roku jsem měla nový úsměv, který mi změnil život. Jděte do toho, protože dnes se na ty zuby hledí. Já jsem si užila posměšků atd. Všichni mi to chválí i muži se po mne začali otáčet a to mi bude 40 let. Nikdy není pozdě.

Kristýna V.
1x

Dobrý den, prosím a na jakou kliniku chodíte? Hledám něco kde opravdu mají trpělivost s pacienty co se bojí...a zároveň kde uspí nebo používají rajský plyn. Předem díky za odpověď.

Kuba
3x

dobrý den všem taky sem byl šílenej posera, u zubaře sem byl loni v listopadu po 15ti letech :D, a to co sem čekal se stalo, osmičky musely ven.....byl sem přeposlan na a stomatochir. v ulici františka křížka u pana Jandla ml. Když sem tam byl byl sem uplně pos...nej strachy, nebejt tam semnou bracha kterej ma v tomhle hodně zažito, asi sem otamtad utekl,po přichodu mě už uklidnovala i sestřička dostal sem tušim dvě injekce (toho sem se bal asi nejvic) a za chvili sem nic necejtil,trošku to křupe a tlačí ale žadnej problem..... ještě mě čekaj dvě osmičky a jedna devítka a už se nebojim ... :) a pan doktor ma zlaté ruce, nic mě nebolelo, ani nebolí, hubu nemam oteklou nebojte se toho, hlavně zbytečně nepodstupujte žadny celkovy anestezie atd....daleko větší zatěž organismu a riziko embolie ......to za to nestojí, dvakrát to píchne a pak sranda, nekecám ale odcházel sem s usměvem na tváři....

Kristyna
1x

Prosim prozradte toho uzasneho zubare jsem na tom jstejne jako vy.Dekuji

Jana

Jsem ráda,že tak příšerně se nebojím sama zubaře,na prohlídce jsem naposledy byla asi tak před 14 lety,zuby mám v hrozném stavu,stoličky pomalu žádné,přední zuby taky nic moc,hrozně se stydím ale ten strach je silnější.Objednala jsem se k zubaři na 3.května,mám šílenej strach i z toho až moje zuby uvidí,co na to řekne.Vím že to někteří lidi nechápou,kolikrát jsem stála před dveřmi ordinace a pak jsem jak zbabělec utekla a bylo mi šíleně zle!Tak mi držte palce ať to vyjde a zas neuteču.Ale musím to dát dopořádku...

Finny

Lidičky, naprosto vás chápu. Mám stejný problém. A dva dny zpátky se mi zdálo ve snu, že jsem se odhodlala a šla k zubaři. Tak asi je to znamení, že bych tam měla jít. Ale ta hrůza z toho je nesnesitelná. Zuby mám zanedbané a hrozně se za to stydím. Je mi 15. Ještě k tomu jsem nenašla žádného dobrého zubaře. Jestli by měl někdo nějaký návrh, kam na kliniku v Praze, sem s ním. Děkuji za všechny rady a všem vám držím palce ať se z toho dostaneme.

Helena
1x

Tak aspoň vidím, že nejsem sama. Je mi dvacet let a u zubaře jsem byla naposledy když mi bylo šestnáct. Bohužel teď mě začaly zuby bolet a z jednoho mi kousek i upadl, ale po mých zkušenostech, když jsem při poslední návštěvě zubaře omdlela ještě než jsem vešla do dveří a paní zubařka mě za to prakticky seřvala, jsem si řekla, že už tam nikdy nepůjdu. Jenže teď potřebuji jít, mám pocit, že mi natéká celá pusa ale jen o tom přemýšlím a už zas se mnou klepe zimnice a mám pocit, že brzy omdlím. Kdybyste znali nějakého zubaře z Novojičínka popř. Ostravska, který by pochopil, proč jsem tam tak dlouho nebyla a chápal mojí šílenou paniku sotva jen slyším zvuk vrtačky tak mi prosím dejte vědět na [email protected] :-) S pozdravem Helena

Ajula

Heli , me je 21 taky se silene bojim zubare... Jako dite jsem se ho nebala vyvrcholilo to tim kdyz mi asi ve 12 trhala nervy bez oblbovaku,a tim kdyz sem si prisla pro radu ze si nemuzu pravidelne cistit zuby protoze nemuzu, vzdy po vycisteni mi totiz otece cela pusa a treba dva tri dny se nenajim tak mi na to rekla hmmmmm.... a na dalsi kontrole me sprdla jako prasivyho psa ze si necistim pravidelne zuby....misto aby mi neco poradila....... Od te doby jsem vicemene u zubare nebyla jen v nejnutnejsich pripadek po 4 neprospanych nocich a po desitkach tabletek kdy se to opravdu vdrzet nedalo.. Vzdycky se rozhodnu ze zubare zmenim ale porad se k tomu nemam... Bojim se ze to bude treba jeste horsi... Stydím se za sve zuby ale ten strach z toho ze prijdu do ordinace a zubar se zdesi je opravdu silny... A to ze se bude opakovat to vse co sem zazila u sve zubarky.... Konec.... Ale budu asi muset vazne prekousnout strach a jit do toho.. I kdyz se to lehce rika.. Sotva slysim slovo zubar obleje me horko a zacnu se potit "jako vrata od chlivu"....Snad ten strach taky brzy prekonas....

...

Zkuste jinou zubařku :-)

Eva
2x

Dobrý den, já jsem měla úplně stejný problém...je mi 26 let a k zubařovi jsem chodila jen když jsem byla malá a donutila mě maminka. Od 18 let jsemz toho mela ten největší strach. Ale potom jsem zkusila kliniku GHC v Praze a to byla výhra.. :) Prostředí je totiž úplně jiné než u klasických doktorů..spíš si tam připadáte jako v hezkém hotelu...profesionální lékaři působí skvěle...a já moc doporučuji!! :)

Jítka
1x

EDobrý den. Pokud se mohu optat,kolik platíte v případě o šetření? Jde o to ze si nemohu dovolit dát za opravu zubů tisíce.

Veronika

Dobrý den,mám stejný problém jako všichni lidi v diskusi,mám neuvěřitelný strach ze zubaře a o zubech a ni nemluvě,potřebovala bych to už ale řešit jelikož ve svých 26 letech bych nerada přišla i o to co ještě mám.Prosim pokud máte někdo kontakt na opravdu dobrého zubaře který má pochopení pro lidi jako jsem já tak sem s ním,jsem ze Zlínského kraje.Děkuji

Kiki

Zdravím vás holky, prosím, poradíte mi suprového zubaře v Ostravě?? Mám panickou hrůzu, špatné zkušenosti, taky podle toho zuby vypadají, bolest je už nesnesitelná, prášky nezabírají, musím jít, bojím se ale hrozně moc. Děkuji dámy

Dědek
1x

kolik zubů Tě bolí ?

Radka

Příspěvek byl odstraněn administrátorem diskuse z důvodu porušení Pravidel diskuse Ordinace.cz.

Absticek
1x

Všechny zdravim. Dnes sem zazila zachvat paniky u zubare, sla jsem pouze na preventivni prohlídku, se zuby problémy nemam, nikdy mi zadny zakrok, z kterého bych si odnesla trauma, nedelali. Akorát v detstvi mi zuby často plombovali, pani zubařka byla "zla", s dětmi to neumela. Dnes jsem v cekarne dostala zachvat place, az sem se zacla uplne klepat,jak jsem uslyšela vrtačku za dvermi, a nebyla sem schopna do ordinace vejit. Neslo to zastavit, ani ovládnout, plakala sem ještě hodinu,co sem prisla domu - při predstave,ze tam budu muset jit za dva mesice. - museli me preobjednat s tim,ze si mam vzit předtím Neurol. Tak jen doufam,ze to pomuze a uklidni me to :-) jinak nevim,co budu delat :(

Katka
1x

Já už se chystam k zubaři pěkně dlouho,ale bolest nas tam dožene,zubař za nama nepřijde,my ho potřebujeme,nejlepši nechodit sam k zubaři,ale když nikdo nema čas,a jit sama to děla divy.jo take mam strach,co stim?s anestezii je potřeba to skonzultovat se svim lekařem kdyby to dělali při zakroku u zubaře,bylo by lepši nic necejtit.když mame takovej strach

Katka
1x

zdravím bojacné lidičky,samozřejmě patřim k vám i já.Ten strach děla nam že poslouchame ostatni co zažili zubaře,a tak straši ostatni,ne každej jsme stejni.nehorši je když se chcete zaregistrovat u zubaře,a mit jistotu jestli je šikovnej-a.zubařka zubař.jak komunikuje atd.u mě v Usteckem kraji toje děsné.bud maji plno neberou.pak vás objednaji za měsic,my chodime do prace,tet volna nevychazeji.a zuby s odkladem se ničej k nejhoršimu,a hlavně ten stres,co na ten stres a strach si dat,?nějakej prašek?znate něco?

Katka
2x

zdravím bojacné lidičky,samozřejmě patřim k vám i já.Ten strach děla nam že poslouchame ostatni co zažili zubaře,a tak straši ostatni,ne každej jsme stejni.nehorši je když se chcete zaregistrovat u zubaře,a mit jistotu jestli je šikovnej-a.zubařka zubař.jak komunikuje atd.u mě v Usteckem kraji toje děsné.bud maji plno neberou.pak vás objednaji za měsic,my chodime do prace,tet volna nevychazeji.a zuby s odkladem se ničej k nejhoršimu,a hlavně ten stres,co na ten stres a strach si dat,?nějakej prašek?znate něco?

bobina

...strach ze zubaře jsem měla vždycky, všechny záněty jsem přecházela a trpěla... dnes nemám ani tak strach ze zubaře, ale spíše z operací zubů, které mi nabízejí, byla jsem na dvou, je to horší než porod, který jsem absolvovala jako prvorodička ve 40 letech... takže tedˇ řeším dilema operace, nebo v blízké době protéza, mám totiž paradentózu.... vyhrává operace, ale strach stejně mám...

Lucie

Mohu poprosit o kontakt na vas?

Jakub

já mám taky strach ze zubaře ale myslím že za to může moje zubařka máma mi řikala že mi píchne narkozu do všech postížených části to mě sklidnilo tak sem šel ale když sem seděl nic mi nepíchla a šla rovnou na věc já tam skoro mohl křičet bolesti od tý doby sem u ni nebyl asi rok po té sem měl větší bolesti i na jiných místech tak sme šli do prahy a tam mi udělali rengen zubů řekl že mám 7 kazů a že 4 zuby potřebujou vypláchnout kanálky a on mi tam řikal jestly to takhle dál půjde že se to zhorší a budu bezzubej sem se tam zasekl asi na 5 minut a přemýšlel sem.. a on mi tam nabídl že mi to udělá i s narkozou ale sem byl vystrašenej sem si vzpomněl na moji zubařku tak sem to odmítl a když sem odešel z ordinace tak sem si to rozmyslel ale bylo mi to trapný jít tam zpátky asi sem udělal chybu ale pochopte já se děsím i když si na to vzpomenu tak je mi na blitý já vím měl sem si je čistit ale na to je už pozdě prostě sem na to sr*l ?ale poradte jak se zbavit strachu ze zubaře?

Karel
1x

Prosím jsem mladý kluk ve věku 26 let a od malička mám strašnou paličkou hrúzu ze zubaře a bolestí,nebilo by možné vmém případě operace zubú,já už nevim jak dál,prosím vás mohl bych vas poprosit o vaší pomoc moc vám děkuji za otpovět

lucie
1x

Mám uplně stejný problém jako vy všichni naprostá hrůza ze zubaře,je mi 20 let a zuby mám v otřesném stavu ,nechci už ani chodit ven bavit se s lidmy protože mi neustale koukají na usta ,tak hrozně moc to omezuje když se nemužete ani smát ,snažím se stím bojovat ale vždy když se odhodlam zase to ze strachu vzdám ,kdyby jste někdo věděl o zubaři který bere v liberci prosím dejte mi kontakt už nevím co mám dělat zasahuje mi to jak do práce tak do soukromí :(

marketa

Ahoj , je mi 14 let a mám strašný strach jít k zubařovi, už jsem tam nebyla asi půl roku vždycky jsem se na něco vymluvila ,mám 3 kazy a stoličku u který se mi vylomil kus zubu ,ale podle mě to bylo kvůli tomu že jsem na tom zubu měla moc vekou plombu . bojim se ze me ta zubarka serve

pavel
2x

Mel jsem taky strach ze zubare, asi blbej priklad v rodine, tata tam sel az nejak po 40 kdy uz mel zuby v tahu a skoncil s protezou. Naposledy jsem byl tak v 16, vsechno ok, v 28 se mi ulomil zub, moc jsem to necistil. Za par let zacly dalsi problemy, obcas bolesti, pak zapach u protejsiho zubu k tomu co uz se ulomil. I kdyz vizualne vetsina zubu vypadala "snesitelne". Posledni kapka byl ale dalsi zapach a boulicka co se zacala delat na dasni ze zanetu..precetl jsem si o co jde a rekl jsem si ze mi to za to uz nestoji(nejake hrozby dalsich infekci v tele atd.), a ze lidi k zubari bezne chodi tak pujdu taky. Takze v 32 letech poprvy na zakroku u zubare, verdikt cca 15 kazu, 4 vaznejsi, 1 zub castecne odumrelej (zachranili ho - sranda na 2 a pul hodiny). Hubu jsem mel pry plnou zanetu(dasne), na ceste k paradontoze. Nikdo mi nenadaval nebo se mi nesmal(coz taky od dospelych ocekavam, jinak bych si nasel nekoho jineho :P). Podstoupil jsem zatim 3 vetsi zakroky + extrakce ulomenyho zubu(moje prvni "trhani"). Zalezi urcite na zubarovi, ja si ho nasel pres reference na znamylekar.cz. Je drazsi, ale u nej to co bolelo/tlacilo nejvic byly ty injekce. Predstavoval jsem si to MNOHEM horsi - je to chvilka a rozhodne se to da vydrzet. A to jsem jich dostal pri prvni navsteve nekolik(minimalne 6). Boli to zpravidla min nez kdyz boli zub(zalezi kde pichne, nekde jsem to ani necitil(!), nekde jsem sebou celkem cukl:D) - jenze je to par vterin! Zbytek uz neni citit vubec a kdyz je tak pridaji dalsi injekci. Obcas jsem se tam i zasmal :D To jsem fakt necekal. Dalsi vec co jsem necekal - zadna bolest po zakroku, ani po vytrzeni. Samozrejme je mozny ze me to jeste ceka a mel jsem jen stesti + je to individualni. Byl jsem i upozornen na nejake slabsi bolesti behem 2-3 dni po zakrocich ale nic jsem necitil. Takze z celyho strachu ze zubare zbylo jen to stipnuti injekci :) Po cca mesici mam dasne bez zanetu jelikoz jsem se naucil jak to cistit spravne. Zubarka zirala ze se to tak rychle zlepsilo. Pokracuju v zakrocich, jeste tam par mesicu budu chodit na ty kazy...ale stala se z toho rutina. Takze jsem opravdu rad ze jsem tam zasel! Snazte se vybrat zubare s dobrymi referencemi a pokud se to povede tak SE NEBOJTE. Resp. bojte se vic komplikaci z toho kdyz tam nepujdete, vygooglujte paradontozu atd. :) A prestane o tom premyslet, proste to udelejte. Ale opravdu to chce dobryho a prijemnyho zubare, i kdyby drazsiho. Klidne za nim dojet do jineho mesta, zvlast pokud mate pusu v horsim stavu(jako ze vetsina z nas co se boji/bala jo).

Lena

Ahoj. Prosimte a kde jsi s tim byl ?

Radka

Ahoj, strašně se bojím zubaře a kamarádka mi jako prevenci doporučila ústní sprchu, co si o tom myslíte? Je to účinná prevence? Mám celkem dilema jestli si ji mám koupit nebo ne…

Adam

Čauvec, jako prevence je to super věc. Já ji používám denně a jsem spokojenej. Ale určitě musíš zkusit, jestli ti to bude vyhovovat. Mě ji doporučila sama zubařka ;)

Lena

Taky jsem ji kupovala na doporučení zubaře :-). Děti si ji celkem oblíbily :-) Myslím, že to nestojí svět a určitě to stojí za to vyzkoušet... Myslím, že kvůli zubům se to určitě vyplatí, přeci jen máme jen jedny :-)

Radka
1x

Moc děkuju za názory, to jsem potřebovala vědět :). Já bych si ji i docela koupila, ale jsem trochu zmatená z těch značek, nechci zase utrácet zbytečně moc peněz. Jakou máte vy? :)

Klára Zedníčková

Také jsem měla panický strach ze zubařky, tak jsem zubařku změnila, a po jejím přístupu mě strach přešel :)

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce
Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

banner_voucher_sleva_magniflex

Mohlo by vás zajímat

První gynekologická prohlídka - co vás čeká?

Každá dívka by měla první gynekologické vyšetření absolvovat ještě před zahájením sexuálního života, a to i když nemá žádné problémy.

Příběh Olgy: Omdlela na dovolené v Řecku – mohla za to vzácná nemoc

Lékaři Olze odhalili vzácnou a někdy velmi závažnou nemoc kosterních svalů – myozitidu

Ponocování vede ke zdravotním a sociálním obtížím

V poslední době zaznamenávají lékaři u nás i ve světě stále častější výskyt zpožděné spánkové fáze. Ponocování se týká nejen dospělých, ale v současnosti také dětí a mladistvých.

Máte před menstruací chuť na sladké? Mohou za to hormony

Každá žena pravděpodobně zná nutkavou potřebu jíst těsně před menstruací zvýšené množství sladkých a nezdravých potravin. Jedná se o běžné příznaky premenstruačního syndromu, který v určité fázi cyklu postihuje více než 90 procent žen. Proč je touha po čokoládě v tomto období tak silná a jak omezit přejídání?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce