Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Závislost na on-line hrách ohrožuje zejména děti

Dětí, které tráví hodiny u počítače, je stále víc. Bohužel si tím škodí psychicky i fyzicky. Lékaři varují, že pravidelné vysedávání před monitorem má vliv na vznik obezity, ale i na problémy se srdcem. více ...

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Martin
3x

Dobrý den, právě jsem dočetl Váš článek a musím s pár body nesouhlasit. Postupně Vám je tady napíšu: > Závislost na hrách způsobuje obezitu - To musím říct, že spíš ne, když už hraji na počítači asi 8 let, mám 186 cm a 65 kg. > Hráč se přestává vídat se svými přáteli a postupně je ztrácí. Okruh jeho přátel se redukuje pouze na spoluhráče - Víte, ono to je těžký, když i Vaši přátelé se stanou vašimi spoluhráči :). Normálně na tom tak špatně nejsem, klidně bych si šel hrát ven, jenže to by se muselo chtít ostatním. Vážně, hraní sám se sebou není tak super, jako hraní s ostatními - proto hrajeme na počítači. >Se vzrůstajícím časem, který hře lidé věnují, omezují veškeré ostatní aktivity, tedy zájmy, koníčky a sport. Ty postupně redukují, až je nakonec zcela opouštějí - No to zas tak není vůbec pravda, je vidět, že ten kdo to psal, tak se kouká na tu větší část lidí. Normálně s kamarády hrajeme hry a pak jdeme spolu na koníčky (Někdy sám, protože nemáme stejný koníčky). Znám hodně lidí, kteří hrají hry a pak jdou na koníčky. Navíc, když se dívám, že je to napsáno v roce 2008, tak to nebylo zas tak hrozné jako dnes v roce 2014. >Z poruch pohybového systému se nejčastěji objevují bolesti šíje a ramen, bolesti bederní páteře a bolest zápěstí - Pokud u počítače hráč neumí sedět, je to jeho problém. >Hráč zanedbává hygienu a jídlo, práci či učení; naopak využívá stimulační drogy, aby udržel svou pozornost - Tohle musí být případ nějakého postiženého člověka, normální hráč vydrží hrát klidně celou noc bez použití drog a ostatních látek. >Dalším negativním důsledkem závislosti na on-line hrách jsou poruchy paměti - To si ani nemyslím. Naučil jsem se spoustu anglických slovíček jen díky hrám a pak jsem měl možnost napsat je do testu. Také když hrajete nějakou vojenskou FPS (First person shooter - Střílečka z první osoby) tak tam jsou zbraně a o nich info. Dozvěděl jsem se hodně infa o třeba Kalashnikovi, nebo že existuje Berreta nebo Glock. Hraní není zas tak špatné, jak se na to lidé dívají. Dokonce se tím dá i vydělávat. Podívejte se na hry jako League of Legends nebo DotA2 nebo Hearthstone. Velmi populární hry. Hrají se šampionáty s výhrou 2.000.000 $ a to není sakra moc jen za to, že hrajete a jste v tom dobrý. Doufám, že jsem nic nevynechal. Loučím se s Vámi, Martin, hráč počítačových her.

Pepa

Martine, tento článek jsi špatně pochopil. Nejsi závislý, jsi jen hráč. A tento článek vypráví právě o závislých... Tudíž ano, máš pravdu v tom, že nepociťuješ všechny negativa z článku na sobě, tím Tvoje reakce končí, i když je mimo mísu.

Josef
1x

S tímto tvrzením, budu asi muset nesouhlasit. V celém článku není náznak toho, že by autor popisoval příznaky pouze u postižených.

Jarda

Vy se sám před sebou omlouváte a vysvětlujete že závislý nejste a nic Vám to nebere. Jste zářný příklad závislého hráče, který ale ještě má jakousi svou sebereflexi, je si vědom své závislosti, ale zároveň se v ní tak "zdokonalil", že se jí "naučil" i "racionálně" zdůvodňovat, obhajovat. Bohužel jste sám sobě mnohem nebezpečnější, než ten nejzoufalejší hráč který ani svou závislost netuší. Nutně potřebujete odbornou pomoc.

Zdeněk
1x

A bude hůř ...... :-)))) ... co na to říct ? " potrefená husa nejvíc kejhá " nebo snad " vyjímka potvrzuje pravidlo " ??? Je mi vás opravdu líto Martine , ikdyž nepřipouštět si závislost, je samo o sobě projevem závislosti, což nemusí platit zrovna ve vašem případě. Ale na druhou stranu, je spousta lidí jenž budou svámi souhlasit :-( Skusím popořádku dle vás.... Závislost na hrách způsobuje obezitu ??? Závislost nezpůsobí obezitu, to jen nedostatek pohybu a ve vašem případě (nemusí vás to potkat) počkejte až přestanete růst a pak, po 30 roku života váš metabolismus pojede jen na několik procent oproti dospívání. Hráč se přestává vídat se svými přáteli a postupně je ztrácí. Většina dospívajících je opravdu " zalezlá doma " a není nikdo "tam venku na ulici" s kým se zabavit. Protože (téměř) všichni sedí u PC a tak jak se naučili obsluhovat PC-hrát, tak si neumějí hrát venku. Ale vlastně mne nebaví vyvracet vám každý (pro mne) nesmysl... Všeho moc škodí a naše "přirozenost" nás neposadila před monitor, bez kontaktu s okolním světem. Za svou existenci si opravdu lidstvou našlo spoustu "nesmyslných zábav" pro davy... - ať pro zneužití moci (gladiátorské hry) či jen pro čistý zisk (napadly mne- viktoriánské tapety plné arsénu,jenž zabily tisíce lidí.....atd Pro mne jste další "konzumní ovečka" podporující nadnárodní korporace jenž vydělávají miliardy, jen za reklamy umístěné "na síti" na šampionáty ve hraní her. Škoda, přeškoda .... - generace, jenž nezná a nikdy necítila, vůni podvečerního, vlahého, jarního vánku.... - neviděla krásu zapadajícího slunce "tisíckrát jinak" = život strávený o samotě, jen s myší a monitorem. Pokud je tento "váš" názor pravdivý a nejedná se o žert ... Jste dozajista inteligentní, a dle času jenž jste věnoval reakci na článek - "nejste ztracený případ" Píšete jak vám hraní pomohlo s Angličtinou.... co ale, kdyby jste ztrávil hodinu opakováním slovíček ??? - co kdyby odpočinuté tělo i mysl udrželo koncentraci po celou dobu školní výuky ??? Co by z "vás" mohlo být - neubíjejíc svůj intelekt u počítače... Zdeněk

Josef
1x

Z toho jak píšete, Zdeňku, mi připadá, že by vám také neuškodilo si trošku zopakovat český jazyk. Zároveň bych vám doporučil jít s tímto přístupem do jakékoliv živé diskuze s lidmi majícími opačný názor, natočit video (nejlépe anglicky), nebo jenom napsat článek na jakýkoliv herní reddit (byl bych rád, kdyby jste mi poté poslal odkaz, rád se pobavím).

Přidat nový komentář

Mohlo by vás zajímat

Práce na zahradě může být riziková pro váš zrak. Jaká je první pomoc při úrazech oka

Startuje letošní zahrádkářská sezóna. S pracemi na zahradě je ale spojena řada úrazů. Od drobných škrábanců přes řezné rány až po úrazy oka. Následky poranění očí jsou velmi nepříjemné a mohou mít dokonce trvalé následky. Zmírnit je může správná první pomoc.

Fenistil kapky na kašel

Dobrý den. Pediatr napsal synovi kapky Fenistil na kašel. Jak je to možné, když je na alergii?

Reflexní terapie: Masáž nohou, která dodá energii a vitalitu celému tělu

Když potřebujete „dobít baterky“, zbavit bolesti, stresu nebo zlepšit imunitu, sundejte boty a choďte bosí! Dopřejete si tak přirozenou reflexní terapii plosek nohou, která zahání únavu a působí na zdraví vnitřních orgánů.

Když na nás padne jarní únava

Pocit vyčerpání, podrážděnost, výkyvy nálady nebo snížená energie. Jarní únava může mít mnoho podob. Tento stav způsobený nejen nedostatkem slunečního světla, ale také omezeným pohybem na čerstvém vzduchu je přirozeným jevem, který podle odhadů trápí až tři čtvrtiny populace. Když si totiž v zimě vyčerpáme zásoby „hormonu štěstí“ serotoninu, může dojít k hormonální nerovnováze a přebytku „spacího hormonu“ melatoninu.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce