Zlomila jsem si klíční kost v Portugalsku, pracovala jsem ve stáji a přitlačil mě kůň na zeď. V nemocnici tam mi udělali rentgen, řekli, že to je zlomené, a prostě mě po těch 4 hodinách čekání vykopli ven, ať si jdu sehnat do lékárny ortézu. Byla jsem ve čtyřech a neměli, tak mi kamaradka udělala aspoň provizorní osmičku obvazem, abych měla trochu ramena dozadu. Druhý den jsem sama letěla i s přesedáním domů, batoh na druhém rameni a krosnu na vozíku. Do té doby to skoro vůbec nebolelo, což jsem měla docela štěstí, ale pak doma jsem blbě natáhla ruku, něco se posunulo a začalo to bolet, i když zas tak hrozné to nebylo. Třetí den jsem šla do nemocnice, řekli mi, že je to zlomené nadvakrát a trochu se to posunulo, ale posun není větší než 1 cm a na operaci nemusím. Dostala jsem na 6 týdnu Delbetovy kruhy (osmičku). Teď je to 5 týdnů po úrazu a tu osmičku už týden nenosím, hybnost je normální a bolestivost minimální. Před úrazem jsem byla hodně svalnatá, svaly mi trochu spadly, ale není to tak hrozné, jak jsem čekala. Teď se ještě šetřím, ale po poslední kontrole, což je za týden, už se těším zpátky do sedla. :) mám trochu bouli, ale vůbec mi to nevadí, spíš naopak, připomíná mi hezké časy a vždycky bude.
Přidat nový komentář