zlomil jsem si klíční kost, pan doktor mi vše vysvětlil, rozhodnutí bylo na mě. Konzervativní léčba : jdete hned domů, asi měsíc nemůžete skoro nic dělat, člověk trpí a čeká, potom to nějak sroste, většinou je vidět boule, na 95% to takto vyjde, proto je to zatím nejčastější forma léčby. Operativní zákrok : kost vám operativně srovnají, dají dlahu nebo dráty, po 2 dnech v nemocnici jdete domů a můžete ruku běžně používat, dlaha Vám tu kost drží a zajistí rovný srůst bez boule a hlavně jste hned mobilní, já jsem šel po 4 týdnech do práce, po 2 týdnech jsem začal trénovat (běhám), je jisté, že Vám kost dobře a rovně sroste, jediné co Vám zůstane je asi 8 cm jizva na rameni, která časem zaroste a skutečnost, že po 3 měsících Vám musí dlahu nebo dráty vyjmout ( už jenom v místním znecitlivění, po zákroku jdete hned domů), doporučují to sportovcům, těm, co potřebují hned používat ruku, je to prostě kvalita za to, že si necháte 2x říznout do ramene. Dnes konstatuji, že to stálo za to, protože klíček srostl perfektně rovně a hybnost je 100% jako předtím, což jsem při sportu potřeboval. Jinak je to nejčastější zlomenina vůbec, leckde se dočtete i odborný názor, že je to neškodný úraz, chce to jenom jedno, tak 1/2 roku si počkat.
Přidat nový komentář