Jakmile chybí větší množství zuboviny, obyčejná plomba jednoduše nestačí. Zubní korunka umí tento problém vyřešit, i když z původního zubu zůstane žalostně málo. Nahradí totiž celý původní povrch zubu – od dásně až po špičku zubu a vy se budete moci usmívat stejně jako předtím.
Taky jsem si zlomil klíční kost :-D Z hospy pěkně na kole a držel jsem se řídítek do poslední chvíle jak klíště, namísto toho, abych seskočil a trošku se pokutálel po zemi, tažke "lup" a kost zlomená přesně v půlce. Díky šoku a adrenalinu jsem na kole dojel až domů a pak to teprve začlo pekelně bolet. Ve špitále mi dali na záda osmičku a první dva týdny jsem byl totálně neschopný téměř cokoliv dělat, spánek fakt hrůza, pořád jenom nehybně na zádech, člověk se nemůže protáhnout, sám se obléct, umýt se, no prostě kripl. Teď je to 27 dní od nehody, rentgen OK a já konečně začínám normálně fungovat, dokonce už si i pochovám své šesti týdenní děťátko a začínám dávat blinkry v autě i levačkou, do té doby jsem řídil jenom pravou a je to děs. Kovbojka je i zapnout si pás a zavřít dveře od auta. Rád bych si tu osmičku už sundal, protože už to nebolí a začínám ruku pomalu zatěžovat lehkou vahou, ale prý to je nutné nosit ještě minimálně 2 týdny. Všem polámaným přeji brzký srůst a co nejméně bolesti ;-)
Přidat nový komentář