Inzerce https://www.lekarna.cz/darkove-sady/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=darkove-sady

Aktualita

Nové centrum Vám napomůže při orientaci v problematice diagnostiky a léčby kýly a poskytne Vám základ pro kvalifikovaný rozhovor s Vaším lékařem. Vedle informací o možnostech, které Vám nabízí současné poznatky medicíny, zde naleznete i odkazy na specializovaná pracoviště, která se problematice kýly věnují dlouhodobě. Se svým konkrétním dotazem se můžete obrátit v poradně přímo na lékaře a spolu s ostatními uživateli se poradit v diskusi. více ...

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Zdeňka

Dobrý den, je tu někdo?Chtěla bych se zeptat, mám skoro půlroční dceru a od narození pupeční kýlu, na operaci jsem nešla, neb byla malá a nebylo to nutné, nyní po porodě je pod pupíkem vidět hrčka asi o velikosti větší třešně,bylo mi řečeno ať si ji po porodě odstraním, mám strach z uskřinutí!Poslední dobou je mi nevolno a chodím často na velkou, trošku mě pobolívá břicho, jenže jde o pár dní a může to být podrážděný žaludek ze svátků, byla jsem dnes na pohotovosti, (jelikož jsem se dočetla, že i pupeční kýla může uskřinout, doteď jsme myslela, že jen tříselná)kde mi dr dal najevo, že je dobře že budou lidi platit,proč jdu po ordinačních hodinách apod,ale to je jedno....Ptala jsem se ho zda může zjistit zda jsou ty bolesti od kýly a on že mi nepoví od čeho jsou, že neví, myslela jsem že mě prohlídne!Ptala jsem se ho, zda, pokud je operace nutná,musím hned, nebo třeba až v lednu, automaticky mi napsal do anamnézy že se počátkem ledna přijdu objednat k operaci!Že je lepší to dát co nejdříve pryč, zároveň ale řekl, že pupeční kýla málokdy uskřine!Co teď, mám malou dceru a raději bych počkala, ale bojím se uskřinutí,kýla mě zabolela,když mi do ní zmáčkl.Pokud Vám pomůže toto co bylo napsané v anamnéze, budu ráda když mi k tomu řeknete víc!Moc děkuji:Pupeční kýla volná bez neprůchodnosti nebo gangrény,je acretní,bez omphalitidy či reakce kožního krytu, břicho klidné,bez známky inkarcerace(uskřinutí).... H ernia umbiilicalis acreta Nemám nic těžkého tahat, ale dcera má 8 kilo a s nikým moc nevydrží kromě mě!Můžu si dovolit ještě počkat s operací, co myslíte?Děkuji moc Hrozková

pafka
1x

Dobry den, jsem druhy den po operaci pupecni kyly .Hned 1.den po operaci mne z nemocnice propustili,ze kyla byla mala a muzu jit domu a vice se se mnou nikdo nebavil,ze nemaji cas.Mam stale problemy s nadymanim ani Espumisan mi nepomaha.Chtela bych se tedy touto cestou zeptat co by ste mi doporucili uzivat.Mam se az za tyden hlasit u obvodniho lekare na vytahnuti stehu.Jeste bych se chtela zeptat jestli si myslite ,ze mala pupecni kyla mi mohla delat problemy se zazivanim/prujmy,nuceni na zvraceni ,nadymani/.Vys. zlucniku i strev jsou v poradku.Dekuji moc za odpoved

tatík žiznikov
2x

mám trochu vystouplý pupek adajně mám pupeční kýlu mám jít bezpodmíněčně ně operaci?

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Plánujete očkování proti žloutence?

24%
76%
Zatím hlasovalo 331 lidí

Mohlo by vás zajímat

Diabetes mellitus 2. typu: nemoc, které lze předcházet

Již tradičně na 14. listopad připadá Světový den diabetu, který má podpořit povědomí o onemocnění, prevenci a odstraňovat stigmatizaci lidí s cukrovkou. Datum 14. listopadu současně připomíná narození Fredericka Bantinga, který společně s Charlesem Bestem objevil v roce 1922 inzulin.

Novinky ve zdravotní péči pro rok 2026

Od ledna 2026 pokryje veřejné zdravotní pojištění více výkonů než dosud. Nově se jedná například o on-line terapii při depresích, sledování lékařem na dálku nebo podstoupení kolonoskopie o pět let dříve. Souhrn těch nejvýznamnějších představila Všeobecná zdravotní pojišťovna.

Zuby moudrosti: Proč zpravidla musejí „ven“?

Zuby moudrosti se objevují většinou až v dospělosti, kdy už ale bývá čelist plná. Kvůli nedostatku místa pak osmičky rostou křivě, utlačují okolní zuby nebo se prořezávají jen částečně. To vše vede k bolestem a zánětům. Proto je nutné mnohdy tyto zuby vytrhnout.

Podzimní únava může skrývat závažné onemocnění

Kratší dny, chlad a méně slunečního svitu bývají hlavními viníky podzimní únavy. Jenže pocity slabosti, bolesti hlavy a svalů či zvýšená teplota mohou signalizovat i závažnější onemocnění. Podobnými symptomy se může projevovat například klíšťová encefalitida, lymeská borelióza, chřipka nebo covid-19. Odborníci proto upozorňují, že přetrvávající únavu byste neměli podceňovat a je vhodné ji konzultovat s lékařem.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce