Již tradičně na 14. listopad připadá Světový den diabetu, který má podpořit povědomí o onemocnění, prevenci a odstraňovat stigmatizaci lidí s cukrovkou. Datum 14. listopadu současně připomíná narození Fredericka Bantinga, který společně s Charlesem Bestem objevil v roce 1922 inzulin.
Dobrý den, je tu někdo?Chtěla bych se zeptat, mám skoro půlroční dceru a od narození pupeční kýlu, na operaci jsem nešla, neb byla malá a nebylo to nutné, nyní po porodě je pod pupíkem vidět hrčka asi o velikosti větší třešně,bylo mi řečeno ať si ji po porodě odstraním, mám strach z uskřinutí!Poslední dobou je mi nevolno a chodím často na velkou, trošku mě pobolívá břicho, jenže jde o pár dní a může to být podrážděný žaludek ze svátků, byla jsem dnes na pohotovosti, (jelikož jsem se dočetla, že i pupeční kýla může uskřinout, doteď jsme myslela, že jen tříselná)kde mi dr dal najevo, že je dobře že budou lidi platit,proč jdu po ordinačních hodinách apod,ale to je jedno....Ptala jsem se ho zda může zjistit zda jsou ty bolesti od kýly a on že mi nepoví od čeho jsou, že neví, myslela jsem že mě prohlídne!Ptala jsem se ho, zda, pokud je operace nutná,musím hned, nebo třeba až v lednu, automaticky mi napsal do anamnézy že se počátkem ledna přijdu objednat k operaci!Že je lepší to dát co nejdříve pryč, zároveň ale řekl, že pupeční kýla málokdy uskřine!Co teď, mám malou dceru a raději bych počkala, ale bojím se uskřinutí,kýla mě zabolela,když mi do ní zmáčkl.Pokud Vám pomůže toto co bylo napsané v anamnéze, budu ráda když mi k tomu řeknete víc!Moc děkuji:Pupeční kýla volná bez neprůchodnosti nebo gangrény,je acretní,bez omphalitidy či reakce kožního krytu, břicho klidné,bez známky inkarcerace(uskřinutí).... H ernia umbiilicalis acreta Nemám nic těžkého tahat, ale dcera má 8 kilo a s nikým moc nevydrží kromě mě!Můžu si dovolit ještě počkat s operací, co myslíte?Děkuji moc Hrozková

Přidat nový komentář