Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Karolína (42): Už jsem zhubla deset kilo, ještě pět chci

( Renata Vyšínová | přečteno: 7325x )

Jak se daří Karolíně hubnout?

Karolína je účetní, má dvě děti, manžela a psa. Bydlí v malém domku kousek od Prahy. "A napište tam, že donedávna k mojí charakteristice patřilo i to, že jsem baculatá. Velmi něžně řečeno. Měřím 173 centimetrů a ještě v červnu jsem vážila 86 kilo. Miluju sladké, nevydržím hladovět a pohyb není nic, co bych vyhledávala. Proto jsem si našla vlastní metodu. Snídám - klidně i kus koláče, svačím, obědvám - a to v naší kantýně, v restauraci... Od dvou hodin ale už nejím nic jiného, než zeleninu. Za den vypiju asi dva litry tekutin - samozřejmě hlavně vodu, ale svého oblíbeného kafe se vzdát neumím. Od konce července jsem takhle zhubla deset kilogramů. Každý den jdu s naším psem na dlouhou procházku po okolí, sundala jsem z rotopedu prádlo a začala jezdit - celé televizní noviny šlapu do pedálů. Oblíbené sladké si dopřávám velmi výjimečně a když, tak během dopoledne. I když jsem si na svůj nový styl už pomřeně zvykla, stejně mám občas velký hlad a taky chuť. Jsem ale odhodlaná vydržet to a zhubnout ještě alespoň pět chci. A těch pět, to je právě můj závazek, kterým se přidávám k vaší výzvě. Protože kila nemizí tak rychle, jak bych chtěla, přihlásila jsem se teď ještě na aqua aerobik dvakrát za týden. Tak uvidíme..."

Po 14 dnech: "Aerobik ve vodě selhal - tedy spíš já. Nedokázala jsem to skloubit s prací a dojížděním. Zjistila jsem tedy, že pro mne je vhodnější cvičit doma, na to najdu čas vždy - takže asi půl až třičtvrtě hodiny na rotopedu, sto sklapovaček a procházka se psem. Co se jídla týče, zůstávám u svého již zažitého způsbou - jídlo jen dopoledne, odpoledne zelenina a k tomu pohyb. Navíc jsem si začala dávat pozor na příjem tekutin - nikdy jsem moc nepila, takže se pokouším pracovat i na tom. Našla jsem novou metodu, jak zahnat hlad a chuť na sladké - vezmu si vlašské ořechy. Ne kilo, ale třeba tři - čtyři. Za dobu, kdy jsem se přihlásila jsem zhubla jen kilo. Nejde to tak rychle, jak bych ráda, ale zas doufám, že to už nikdy nenaberu zpátky. V této chvíli vážím 75 kg. Za zbývající měsíc bych ráda zhubla alepoň dvě kila - pět to asi nebude, to už vidím."

Čtěte také: Pořádná snídaně, základ hubnutí

Po dalším týdnu: "Moje odhodlání chodit na cvičení v bazénu nevydrželo. Místo toho uklízím - peru záclony, myji okna, chystám dům na svátky. Trošku se bojím pečení, už teď jsem u lineckých koleček měla co dělat, abych neochutnávala víc, než je zdrávo. Začala jsem uvažovat o tom, že letos cukroví raději koupím, protože jinak se neudržím. Ale zatím to jde. Za týden jsem zhubla asi kilo. Už to jde opravdu pomaličku. Tuším, že budu bojovat o každý gram. I proto jsem si řekla o lepší váhu pod stromeček. Ráda bych viděla i malé úspěchy - tedy potřebuji, aby na ní bylo vidět i "pod kilo". Sháním právě rady, jak se vypořádat s chutí na sladké. Toho se v následujících týdnech bojím nejvíc."

Po dalším týdnu: "I moje stará váha ukazuje kilo a půl dole. Trošku to má na svědomí i nachlazení, které jsem překonávala. Měla jsem takovou rýmu, že mi vůbec nechutnalo jíst - necítila jsem chuť, takže jsem toho opravdu moc nesnědla. Takhle kdyby to šlo pořád, byla bych ráda. Ale na druhou stranu mám radost, že rýma polevila a mohu se pořádně vyspat - myslím, že i nedostatek spánku se podepsal na tom hubnutí. V rámci léčby nachlazení jsem si dopřávala hodně vitamínů - tedy hlavně v podobě zeleninových šťáv. Možná i proto se cítím docela v pohodě, i když jsem tak málo spala. Koupila jsem cukroví a zabalila ho do krabice tak, aby nemohl nikdo uzobávat - tedy ani já. Proto doufám, že do Vánoc se mi ještě kilo shodit povede. Držte mi palce."

Chcete Karolíně napsat? Využijte diskusi nebo na mailu [email protected].


Nacházíte se v archivu neaktuálních článků!

Pokud hledáte aktuální informace o nemocech a jejich příznacích, chcete vědět detaily a průběh různých vyšetření, nebo se zajímáte o možnosti prevence, využijte horního menu nebo navštivte hlavní stránku Ordinace.cz.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce