Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Adéla: hubnutí jde zatím pomalu

( Renata Vyšínová | přečteno: 11482x )

Třicetiletá Adéla je ženou "v poklusu", která nejvíc svého času věnuje práci. I proto se rozhodla, že své účinkování v projektu Hubnutí online! spojí s moderní počítačovou metodou. Po měsíci snažení už hlásí první úbytky. Jak její snažení komentuje odbornice Jana Divoká ze STOBu?

shutterstock.com

Adéla se rozhodla hubnout v odborném studiu, kde probíhá hubnutí řízené počítačem. Jaké výsledky má po měsíci? Sama k tomu říká:

Měsíc utekl jako voda. Cítím, že jsem měla velké rezervy, a tím pádem mám černé svědomí. Ranní rotoped jsem sice zavrhla, ale zato se snažím ráno protáhnout na míči pár cviků na břicho a pár cviků na ruce s posilovačem.

Jídelníček jsem oproti původními hodně změnila, ale ne dostatečně. Když mám nervy, sáhnu po sladkém.

Procedury, kterém jsem v salonu Prettywomen zatím absolvovala byly velmi příjemné. Šla jsem do tohoto typu hubnutí s nadšením a velkým očekáváním. Kdybych se ale více zapojila, výsledky by byly určitě lepší. Takhle nějaký ten úbytek při měření byl, ale ne tak zásadní. Co se týče váhy, tak jsem přibrala, ale ne tuk, přibyla mi svalová hmota. Naštěstí v cm jsem nepřibrala. Což bylo příjemnější.

Výsledky:

  • 3 cm přes boky šly dolů
  • přes ruku -1 cm
  • v pase -2 cm
  • přes zadek -1 cm
  • přes stehna -1 cm
  • přes koleno -1 cm

No nic moc. Musím se do toho více obout. Motivace je, ale … stále to moje ale. Rozhodně nepřestávám. Cíl mám jasný. Jen se na sebe musím pořádně naštvat. Nyní mě čeká dovolená, beru si s sebou posilovač a brožuru od paní doktorky Málkové také. Slibuji, že výsledky příští měsíc budou lepší!!! Prozatím mne můžete podpořit a sledovat na blogu.

Naštvat se, to nevystačí na dlouho

"Velmi chválím Adéliny úspěchy, co se týče změny obvodů. Také musím kvitovat její snahu hýbat se – cvičit," říká Jana Divoká ze STOBu (společnosti STop OBezitě) a dodává:

Velmi pozitivní je také to, že si dopřála procedury v salonu. Adéla se do hubnutí pustila se spoustou očekávání a také asi s mnoha předsevzetími – co bude pro hubnutí dělat. Možná trochu neodhadla své možnosti a myslím, že i během měsíce upadla i motivace. Ono "zdravě se naštvat" je sice velký hnací motor, ale palivo na jeho provoz nevystačí na dlouho.

Adéla by si měla stanovit reálný cíl a hledat reálné možnosti, jak jej dosáhnout. Neměla by se snažit měnit vše najednou, ale po postupných krocích. To se jistě dozví s brožurky Ivy Málkové. Ta ve svých materiálech používá tak zvanou kognitivně – behaviorální terapii. Kognice jsou myšlenky a behavior rovná se chování. Znamená to, že měníme nejen chování – tedy stravovací a pohybové návyky, ale i myšlení - tedy celkový přístup k životu a především sama k sobě.

Hubnutí – jak si každý jistě uvědomí - není jen dieta, ale ovlivňuje ho především naše "hlava". To, co si myslíme a co cítíme se odrazí v našem chování. Když budeme chtít změnit řadu věcí najednou, je větší šance, že jaksi v některých oblastech "selžeme" a budeme mít tendenci vše vzdát.

Možná bych Adéle mohla doporučit skupinový kurz snižování nadváhy, kde by hubnula pod odborným vedením a společně s lidmi s podobným problémem, což je velmi motivační. Kurzy pořádá spol. STOB v Praze a po celé ČR. Kontakty lze získat na www.stob.cz.

Celý seriál
Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Diskuse k článku
Jiri Krejci

Mila Adelo ja ti klidne take mile rad poradim pri tve snaze zhubnout a urcite zase nacerpas nejake zkusenosti od nekoho jineho.Kdyztak mi pisnete na email [email protected] .

David Kleban

Máte problémy s váhou?potřebujete poradit,či nasměrovat správným směrem k lepšímu vzhledu?Pak neváhejte a shlédněte tyto stránky..// www.dokonalezhubnout.webnode.cz //

Zdeněk Ševela

Dobrý den, chtěl bych pomoct všem kdo má problém se svou váhou.Já měl stejný problém a cítil jsem se hrozně, ale podařilo se mi zhubnout 6kg během dvou měsíců a cítím se skvěle.Jde zhubnout i mnohem více. Pokud máte zájem, rád vám pomůžu a poradím. napište mi na meil: [email protected] s pozdravem Zdeněk Ševela


Celkový počet příspěvků v diskusi: 5. Vstoupit do diskuse.

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce