Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Cvičení s činkami: posilování bicepsů

( Redakce | přečteno: 156175x )

Konečně došlo i na bicepsy! Čtvrtý díl našeho seriálu o posilování s činkami jednoručkami představuje pět cviků, díky kterým si na léto pořídíte zásobu triček bez rukávu. Cviky, jako obvykle, doprovázejí názorné obrázky.

shutterstock.com

Střídavé zdvihy činek vsedě

Tohle je skvělý cvik pro posílení bicepsu, ačkoli je trochu záludný na správné provedení. Vtip je v tom, že během zdvihu musíte vtočit dlaň dovnitř. To způsobí, že se biceps ještě víc stáhne.

Vezměte si dvě činky a sedněte si na konec rovné lavice (případně můžete stát). Činky by měly být podél těla, dlaně směřují proti sobě. Pomalu zdvihejte jednu činku a během pohybu pomalu vtáčejte dlaň dovnitř až do polohy, kdy na konci zdvihu směřuje proti tělu. Při pokládání činky do výchozí polohy dělejte dlaní opačný pohyb, vytáčejte ji opět ven. Paže s činkami z výchozí polohy zdvihejte střídavě.

Zdvihy jednou rukou

Vezměte si lehkou činku do jedné ruky a posaďte se na konec lavice. Mírně se předkloňte – viz obrázek. Činku zdvihejte pouze bicepsem. Paže může být zapřena o stehno. Opakujte s druhou paží.










Zdvihy s jednoručkami vleže na rovné lavici

Do výchozí polohy se můžete dostat dvěma způsoby: Buď si vezmete si dvě činky a lehnete si na záda na rovnou lavici (přitom jsou činky podél těla) nebo si lehnete na záda a uchopíte činky, které jste si připravili vedle lavice. Zaleží na vás. Když se dostanete do výchozí pozice, prostě pohybujte pažemi s činkami nahoru a dolu. Po dokončení cviku spusťte činky na podlahu.




Zdvihy s jednoručkami na šikmé lavici

Vezměte si dvě činky a lehněte si na šikmou lavici. Výchozí poloha je s činkami u hrudníku. Potom pomalu činku pokládejte do polohy naznačené na obrázku a zase ji zdvihněte zpátky k hrudníku.










Zdvihy jednoruček vestoje

Tohle cvičení je velice jednoduché. Vezměte si dvě činky a držte je podél těla. Ohybem v lokti zvedejte činky nahoru a potom je pomalu pokládejte do výchozí polohy. Toto cvičení je možné provádět dvěma způsoby: 1) Dlaně na začátku směřují dopředu, během pohybu se nepřetáčejí, tzn., pohyb končí dlaněmi otočenými k tělu. 2) Stejně jako u střídavých zdvihů vsedě: Na začátku dlaně směřují k tělu (proti sobě), během pohybu dlaně vtočíte dovnitř.







Pokud posilujete, podělte se o své tipy s ostatními v diskusi.

komerční sděleníZitenax_active_banner_350x250.jpg

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Diskuse k článku
Filip Piluch
9x

Činky mi padaj z ruky.

LOL
1x

:D

4x

si je přilep izolepou


Celkový počet příspěvků v diskusi: 13. Vstoupit do diskuse.

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Partner rubriky Sport a cvičení
Partner rubriky Sport a cvičení

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce https://www.lekarna.cz/vzdalena-odborna-pece/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=vzdalena-odborna-pece

Mohlo by vás zajímat

Pravidla bezpečnosti při zimních sportech

Je úplně jedno, jaký typ zimního sportu si vyberete, největší prioritou by měla být bezpečnost. Zde předkládáme několik upozornění, které je třeba mít na paměti před tím, než vyrazíme do hor.

Fyzická aktivita a hubnutí

Pro většinu dietařů je hlavním nástrojem pro redukci hmotnosti omezení přijímaných kalorií. Tomuto tématu jsme se věnovali v našem předešlém příspěvku. Pro zdravou redukci tělesné hmotnosti je však nutno přidat rovněž fyzickou aktivitu. Této složce redukční diety je bohužel věnována malá pozornost, a ve většině případů je považována za pouhý doplněk dietního programu.

Pravidla bezpečné cyklistiky

Nos vždy helmu. Helma ochrání před poraněním hlavy, které je nejčastější příčinou smrti nebo těžkého poranění při nehodě.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce