Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Hubnutí on-line: jsme o 11 kg lehčí!

( Renata Vyšínová | přečteno: 12826x )

Tři měsíce se pět účastnic projektu Hubnutí on-line "mordovalo". Snažily se různými metodami přijít o nedbytečné kilogramy. Základ byl ale společný - vyhýbat se sladkostem, upravit jídelníček, hodně pít a pravidelně cvičit. Nakonec se jim podařilo zhubnout 11 kilo - tedy všem dohromady.

shutterstock.com

LÍDA

33 let, překladatelka, v projektu od 1. dubna

Zavřít šuplík se sladkostmi, odpustit si občasné vínečko, méně jíst nevhodná (tedy hlavně smažená) jídla a vrátit se k pravidelnému sportu. Tuhle cestu si naplánovala Lída, maminka tří dětí. "Mojí motivací je moje maminka, která hodně přibrala a má velké zdravotní problémy - nechtěla bych jednou dopadnout stejně," vysvětluje Lída. Ačkoli na konci projektu nemohla do naší kolonky zhubnutých kilogramů vepsat nic, stejně je spokojená. "Oprášila jsem po osmnácti letech tenisovou raketu, jezdím na kolečkových bruslích, prostě něco jsem pro sebe udělala." Váha její snahu sice ignoruje, ale vidět to je - stejně, jako ostatní hubnoucí, oblékne mnoho věcí, které musela dřív vyřadit ze šatníku, protože se do nich vešla obtížně, nebo vůbec.

BÁRA

44 let, kancelářská práce, v projektu od 1. dubna

"Možná nevypadám, ale mám ráda sport - lyže, kolo, brusle. O to, že jsem nabrala může moje náklonnost k dobrému jídlu, sladkostem a také dobrému vínku," vysvětluje Bára. Ta vsadila na rady dietologa. "Byla jsem ráda, že jsem s paní doktorkou probrala svůj celkový zdravotní stav a to, jak ho mohu vylepšit." Největším problémem byl až tragicky nízký příjem tekutin a málo pohybu. Každou čtvrthodinku sklenici vody, pravidelnější výlety na kole, cvičení v bazénu a hlídání jídelníčku se pro Báru stalo samozřejmostí. Výsledek byl skvělý - hned první měsíc ukázala váha o pět kilogramů méně! "Bylo to ale i tím, že jsem změnila práci a byla ve stresu," hodnotila úbytek Bára. Je fakt, že do konce projektu zhubla "jen" další dvě kila, ale i tak je se 7 zhubnutými kilogramy vítězkou!

Hubnutí Báry a Lídy podporoval Sportareál Česká Lípa.

PETRA

29 let, na mateřské dovolené, v projektu od 12. dubna

Maminkám, které ještě kojí, nedoporučují odborníci nějak dramatické hubnutí. I proto Petra vstupovala do projektu s tím, že vše půjde pěkně postupně a v pohodě. Nakonec se, po doporučení odborníka, rozhodla, že nebude hubnout, ale spíš "tvarovat" postavu. To se jí podařilo:"Obléknu věci, do kterých jsem se dřív nedostala, takže jsem spokojená. Okolí už si dokonce všimlo změn... Navíc se pohyb stal součástí každého dne, což jsem moc ráda!" Petra nakonec zhubla 2 kilogramy. Jí však dělá radost to, že nevsadila na jednorázovou dietu, ale podařilo se jí přejít na jiný životní "rytmus". "V mém jídelníčku automaticky převažuje zelenina, ovoce a doplňuje je maso. Nemám pocit hladu ani toho, že si něco "upírám". Jím a piji častěji a po menších dávkách. Jen občasnou chuť na sladké - to mám pořád," uzavírá Petra.

EVA

45 let, účetní, v projektu od 3. května

Eva do projektu vstoupila sebejistě - již jednou se jí totiž podařilo zhubnout 11 kilo a tak doporučení specialistky na hubnutí, že má shodit deset kilo, brala jako reálnou výzvu. "Když dodržuji pitný, stravovací a pohybový režim, tak se daří a jde to", řekla na začátku Eva. Jak to dopadlo? "Už po měsíci jsem měla dole půl kilogramu. Není to omračující číslo, ale hlavní je, že jsem se naučila pravidelně pít, rozvrhnout si jídlo a hýbat se," shrnula na konci Eva. I když nakonec nebyl úbytek kilogramů dramatický a váha ukázala jen o dvě kila menší hodnotu, je odhodlaná v tom pokračovat a svých deset předepsaných kilo shodit. "Mám pocit, že už vím jak to lze dokázat, co proto udělat. Věřím, že tentokrát to dokážu - nejen zhubnout, ale si to udržet," je odhodlaná Eva.

Evě pomáhala hubnout specialistka na výživu

Ing. Jitka Štěpánková, www.jitkastepankova.cz, tel:608265568

ADÉLA

30 let, pracuje v kanceláři, v projektu od 4. května

Adéla o sobě mluví jako o "ženě v poklusu". Protože v práci i doma sedí často u počítače, rozhodla se hubnout v odborném studiu, kde probíhá hubnutí řízené počítačem.. Právě tam jí doporučili jídelníček, ale i další moderní metody, jak vytvarovat postavu. "Po měsíci hubnutí už bylo jasné, že nepůjde ani o kila, jako o centimetry. Pravidelným cvičením jsem totiž tukovou hmotu měnila za svalovou - takže ručička na váze se nehýbala," hodnotí Adéla. Co však ukazovalo úspěchy, bylo měření partií těla. Přes boky 3 cm pryč, dva v pase... Adéla tedy nepřispěla do našeho součtu zhubnutých kilogramů, ale rozhodně výsledky vidí na oblečení a hodlá v tom pokračovat!

Sečteno a podtrženo

Nemůžeme se pochlubit ohromujícími úbytky, ale stejně jsme spokojeni. Náš projekt Hubnutí on-line měl popsat to, co prožívá člověk, který nastoupí "odtučňovací" období. Však to znáte - odhodlání vydrží první den či pár hodin a pak to je urputný boj o každou nesnězenou sladkost, každou minutu v pohybu... Jedenáct kilogramů je možná menší výsledek, než který jsme v začátku plánovali, ale jak mnohokrát za tu dobu potvrdili odborníci - nejde o kila, ale nový styl, který může vydržet po celý život. Důkazem je například i Lída: "Projekt sice skončil, ale od té doby jsem zhubla další dvě kila," řekla nám nedávno. A to je asi ta nejlepší tečka. Takže hubněte s námi, i když už hubneme mimo web. Pro osvěžení paměti jsou pro vás k dispozici příběhy účastníků projektu Hubnutí on-line.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Diskuse k článku
Nika

Moc všem gratluluji! Jsem ráda, že někdo také řekl, že nejsou směrodatné jen kila, ale hlavně pravidelnost a zdravý životní styl... Byvalo by třeba zábavné sečíst celkový úbytek centimetrů nebo konfekčních velikostí... Jen tak dál..

Lucie

Dobrý den, prosím pěkně nevíte, zda se dá zhudnout i při braní Velaxinu? Díky depresi jsem přibrala z 55kg, na nynějších 80kg. Děkuji.

Hora
1x

Dámy, má někdo nějakou zkušenost s Petra Clinic? Koukala jsem, že skoro jako jediný mají ten Vanguish na břicho, mají tedka nějakou vánoční akci, tak bych to ráda vyzkoušela. Děkuji za rady. Horová


Celkový počet příspěvků v diskusi: 6. Vstoupit do diskuse.

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce