Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Inkontinence moči

( Redakce | přečteno: 180846x )

Moč se vylučuje po uvolnění svěrače močové trubice a stažení svalů močového měchýře. Porucha tohoto mechanismu je spojena s inkontinencí.

shutterstock.com

Co neovlivníte

Mimovolní odchod moči může být nepříjemnou komplikací po některých operacích předstojné žlázy. Týká se to především rozsáhlých výkonů prováděných pro rakovinu prostaty. Inkontinence může být i natolik vážná, že je nutné zavést trvale močovou cévku. Tyto případy nejsou naštěstí příliš časté a většinou je jim možné předejít pravidelnými lékařskými prohlídkami.

kapitola
Diskuse k článku
Marie Suchá
7x

Dobrý den, ráda bych se podělila o svoji zkušenost se stresovou inkontinencí. Trpěla jsem jí přes 10 let a na operaci jsem nechtěla, protože jsem na ni neslyšela moc pozitivní názory. Nyní je u nás v M.L. přístroj Biocon 2000, který mi velice pomohl. Dá se říci, že již inkontinecí netrpím. Absolvovala jsem 10 sezení a nyní budu chodit jen jednou za 6-8 týdnů na 1 sezení, aby mi svaly neochabovaly. Je to radost být zase normální zdraví člověk.

Eva Wagnerová
10x

Pani Suchá, mohla byste sdělit podrobnosti k přístroji - kde se nachází a jak se dostat k možnosti jej využít. Děkuji. Wagnerová

Pavel T.
13x

Dobrý den. Jsem muž a je mi 30let, před 2 roky jsem měl problémy s prostatou (bolesti, časté močení,...) To mi lékař vyléčil. Nyní tyto potíže nemám, proud moči normální, vše v pořádku, akorát po každém vymočení mi následně vždy unikne trocha moči. Můžu na záchodě čekat třeba i pár minut, stejně když pak odejdu tak po chvíli cítím, že mi opět pár, někdy i více, kapek uniklo. Měl bych opět navštívit lékaře nebo se to dá řešit i jinak, např. nějakým cvičením? Je to totiž pro mne dost trapné. Děkuji.


Celkový počet příspěvků v diskusi: 18. Vstoupit do diskuse.

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Inkontinence moči

Moč se vylučuje po uvolnění svěrače močové trubice a stažení svalů močového měchýře. Porucha tohoto mechanismu je spojena s inkontinencí.

Gynekologické vyšetření

Gynekologické vyšetření zahrnuje vyšetření zevních a vnitřních pohlavních orgánů ženy. Mezi zevní pohlavní orgány patří zevní rodidla.

Uroflowmetrie

Uroflowmetrie je metoda, pomocí které se měří rychlost proudu moči za určitou časovou jednotku. Výsledná naměřená hodnota závisí na stavu dolních cest močových.

Inkontinence žen pohledem gynekologa

MUDr. Jaromír Mašata, Gynekologicko-porodnická klinika, 30. května 2002

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce