Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Kvíz: Co víte o oběhové soustavě a jejích nemocech

( Irena Waldhauserová | přečteno: 13638x )

Vyznáte se v labyrintu odborných názvů, jako je hypertenze, angina pectoris či ateroskleróza? Pak tu máme kvíz právě pro vás.

shutterstock.com

Díky rozvoji informačních technologií se dnes můžeme sami doma u počítače zorientovat ve spleti odborných názvů a dovědět se o své nemoci co nejvíc. Vědět, co mi vlastně přesně je, na co které léky beru, co můžu pro lepší prognózu nemoci udělat sám, je pro úspěšnou léčbu zásadní. I proto je tu Ordinace.cz, která vám přináší seriózní a ověřené informace. Ovšem jednou z cest, jak se naučit co nejvíc, je hra. Výhry za úspěšné řešení tohoto kvízu jsou sice rozdány, ale kvíz zůstává pro všechny, kdo si ho chtějí vyzkoušet pro zábavu a poučení.

Každý dvacátý úspěšný řešitel tohoto kvízu v době od 30. března do 14. dubna 2011 získal malý dárek pro své zdraví. Podívejte se teď do rubriky Kvízy, jestli by vám jiný kvíz nemohl přinést kromě nových či potvrzených vědomostí i výhru.

V každé otázce je odkaz na článek, kde je možné najít správnou odpověď, pokud si nebudete úplně jistí.

Kvízové otázky:

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Anketní otázka

Podle čeho se rozhodujete při výběru matrace?

Zatím hlasovalo 59 lidí

Mohlo by vás zajímat

Angina pectoris

Zužování věnčitých (koronárních) tepen aterosklerotickým procesem může mít různé klinické projevy, které shrnujeme pod společný název ischemická choroba srdeční.

První pomoc - defibrilace

Při podezření na zástavu oběhu krve (náhlé bezvědomí, zástava dechu, nehmatné pulzace na tepnách krku) je nutno ihned zahájit resuscitaci stlačováním hrudníku a dýcháním z úst do úst.

Akutní infarkt myokardu

Svíravá a pálivá bolest na hrudi, která z hrudníku vystřeluje do ruky, ale i do zubů nebo čelisti. To je nejčastější příznak infarktu myokardu.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce