Blížící se Velikonoce připomínají význam a úlohu vajec nejen z hlediska tradic, ale také z hlediska nutričního. Vejce jsou jedněmi zatracovaná díky obsahu cholesterolu, jedněmi vyzdvihovaná díky obsahu vitamínů, minerálních a dalších látek. Jak je to tedy s vejci ve vztahu k naší výživě a cholesterolu skutečně?
Pokud se mi podaří odchytnout nemoc dýchacích cest v začátku, používám osvědčený recept rodiny - pro dospělé:
1 díl slivovice, 1 díl medu, 1 díl citronové šťávy. Díl je např.polévková lžíce a tuto dávku po lžičkách spolykám.
Dále se nám osvědčila cibule nakrájená a proslazená, po lžičkách užívat šťávu. Výborný je čaj z majoránky, slazený medem.
Med se skořicí, ale pokud škrábe v krku, skořice dráždí a vysušuje.
A nyní si chválím sirup z jitrocele. Nasekat jitrocel, listy i kořen, prosladit a užívat šťávu. Ale je lepší tento sirup z jarní sklizně.
Doufám, že někomu budou rady užitečné, každé tělo je jiné a je třeba najít si to "svoje". Hodně zdravíčka. L.Trávníčková