Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Nekonečný příběh: hubnutí

( Renata Vyšínová | přečteno: 19222x )

Kolikrát za život už jste zkoušeli zhubnout? Jestli vám na počítání nestačí ani prsty na rukou, jste přesně "případ" pro nás. Chceme spojit věčné dietáře a najít způsob, jak tentokrát uspět. Pozveme na pomoc ty, kteří opravdu zhubli - a co víc, kteří si svou váhu zatím udrželi. Prozradí vám své fígle. Tak co, jdeme do toho?

shutterstock.com

Možná se divíte, proč začínáme hubnout právě teď - většinou se přece hubne do plavek... Poslechli jsme ale rady odborníka, který říká, že hlavní je motivace. Pokud ji v sobě cítíte, není nač čekat. Kromě toho budete mít i "náskok" na Vánoce. Ne, že bychom se chystali svá pracně ztracená kila nahnat nad mísou bramborového salátu a řízků, ale pokud za sebou budete mít pár týdnů hubnutí, bude vám líto ho jen tak zahodit a budete se víc hlídat. Tudíž nepřiberete a do nového roku budete vcházet s dobrým pocitem (a na sjezdovku se zapnutou bundou, která se vám ve skříni za ten rok podezřele "smrskla").

Takže co – berete naši výzvu? Pojďte do toho s námi! Přihlaste ne nám v diskusi nebo na mailu [email protected]. Napište jen své křestní jméno a závazek, kolik chcete zhubnout. A jak psycholog radí, dejte si nějaký reálný cíl.

Čtěte také: Při hubnutí je důležitější hlava než žaludek

Půjdu příkladem, můj osobní závazek je pět kilo do Vánoc. Moje metoda hubnutí je následující: Pět rozumných a nepříliš kalorických jídel denně – součástí každého porce zeleniny. Žádné sladkosti, žádné „jídlo mezi jídly“. Ráno a večer půl hodinky pohybu – něco, čím posílím břišní svaly a dám zádům oddych od věčného vysedávání u počítače. To je metoda, kterou podle mě může zvládnout každý (tedy i já). Hned máte na jazyku pár dobrých rad, jak to mám udělat lépe? To je právě to, nač čekáme - napište nám, jak hubnete vy, jakou metodu na to máte a jak vám zabírá! Třeba bude tak úžasná a bude mít takové výsledky, že inspiruje i ostatní.

Chceme také požádat ty, kteří várazně zhubli, aby nám poslali svou fotku před a po - rádi bychom vytvořili motivační fotogalerii. Nic nepodpoří odhodlání tak, jako dobrý příklad...

Čtěte také: Pořádná snídaně, základ hubnutí

Protože jsme ale na Ordinace.cz, nebudeme se pouštět do zdraví škodlivých aktivit. Takže žádné totální hladovění, žádné drastické záležitosti typu „jedna ředkvička denně“. Prostě v pohodě, bez nervů, bez zdravotních rizik.

Takže jdeme na to? Těšíme se na to, že se k naší výzvě přidáte – nezapomeňte se přihlásit do diskuse pod článekm nebo na mail [email protected].

A jako motivaci vám nabízíme i pár slov odborníka o tom, proč a jak bychom s tím měli začít -  hlavně proč to nepřehánět… Takže neváhejte otevřít i další kapitolu …

kapitola
Celý seriál
Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Kdo může za nadváhu?

V dnešním článku začneme hovořit více o konkrétních problémech týkajících se problematiky hubnutí a udržování stálé tělesné hmotnosti. Hovořit o specifických strategiích hubnutí však vyžaduje porozumět základním příčinám nadváhy.

Fyzická aktivita a hubnutí

Pro většinu dietařů je hlavním nástrojem pro redukci hmotnosti omezení přijímaných kalorií. Tomuto tématu jsme se věnovali v našem předešlém příspěvku. Pro zdravou redukci tělesné hmotnosti je však nutno přidat rovněž fyzickou aktivitu. Této složce redukční diety je bohužel věnována malá pozornost, a ve většině případů je považována za pouhý doplněk dietního programu.

Zdravou výživou ke zdravé hmotnosti

V našem dnešním článku začneme hovořit o základních zásadách zdravé výživy a o tom, jakým způsobem si může každý vytvořit zdravý jídelniček podle svých jídelních zvyků. K lepšímu porozumění tohoto tématu se však musíme nejprve seznámit s důležitou pomůckou - potravinovou pyramidou.

Dieta - co vše se skrývá pod tímto slovem?

Řecké slovo původně znamenalo životní styl, vše, co lze ovlivnit. Dnes jím rozumíme přechodnou nebo trvalou odchylku od obvyklého stravování nebo způsob stravování vůbec.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce