Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Proč ženy trápí kvasinky?

( Olga Formanová | přečteno: 11202x )

Také máte mykózy a chcete se jich zbavit? Třeba vám pomůže vysvětlení, kdy se dobře daří.

Také máte mykózy a chcete se jich zbavit? Třeba vám pomůže vysvětlení, kdy se jim u nás dobře daří.

Nepřítomnost konkurence
Candida albicans Kvasinka žije v příjemném klidovém stavu v pochvě, ale pokud se její přirozený nepřítel zničí, houba začíná divoce růst. Antibiotika, která jsou určena k zabíjení bakterií, mohou zabít všechny bojovníky s houbami ve vašem těle spolu se všemi nežádoucími bakteriemi, jež vám způsobují nemoc. Takže pokud jste náchylné ke kvasinkové infekci a budete brát antibiotika, měly byste preventivně léčit kvasinkovou infekci.

Teplo
Cokoliv, co zahřívá poševní stěny, bude také podporovat rychlejší růst hub. Tření způsobené například sexuálním stykem bude oteplovat stěny pochvy. Těsné oblečení a syntetická vlákna neumožňují pochvě dýchat, proto jsou volné bavlněné kalhotky mnohem lepší nápad. Možná to právě teď není módní (a možná nikdy nebylo), ale pokud trpíte na kvasinkové infekce, vyměňte své těsné krajkové polyesterové kalhotky za poctivé bavlněné spoďáry.

Vlhkost
Kvasinka má ráda vlhko a mokro. Chcete-li tudíž přimět kvasinku k růstu, není nic lepšího než pěkně propocený trikot. Proto se jí také říká svědivka sportovkyň.

Cukr
Kvasinka bují při vysoké hladině krevního cukru – je to její oblíbená potravina. Proto mlsání sladkostí a čokolády může podporovat kvasinkovou infekci. Citlivější ženy zjistí, že cukry (třeba i v alkoholu, např. pivu) mohou rovněž vyvolat atak nepříjemných kvasinek.

Hormony
Pilulka nebo těhotenství přispívá ke kvasinkovým infekcím zvýšením kyselosti pochvy. Prostředí v pochvě ovlivňuje také menstruační cyklus – ke konci cyklu těsně před menstruací je svědění časté.

Vybráno z knihy Vagina – manuál pro majitelky. Intimní rádce od lékařky pro ženy všech věkových kategorií přináší odpovědi, na které se nezeptáte své nejlepší kamarádky a ani gynekologa. Prevence a pomoc pro ženské zdraví.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Vliv anti-HIV terapie na imunitu

Vysoce účinná antiretrovirová terapie zřejmě umožňuje přerušit standardní léčbu ...

AIDS

Přestože první případy výskytu nemoci AIDS na světě byly popsány až v roce 1976, nabylo rozšíření této nemoci za necelé čtvrtletí charakteru celosvětové pandemie.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce