Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Řekněme sbohem virům a bakteriím v našich ložnicích

( Redakce Ordinace.cz | přečteno: 744x )

Virová pandemie změnila nejen celý svět, ale byla také impulsem k několika novým vědeckým výzkumům. V Itálii, jedné z nejvíce zasažených zemí, kde sídlí a má výrobu jeden z největších světových výrobců matrací, se během rekordně krátké doby podařilo vyvinout novou kolekci MagniProtect, která v našich ložnicích nedá šanci virům ani bakteriím.

Magniflex.cz

Spánková hygiena

Tak jak měníme ložní prádlo v určitých intervalech, je u většiny lidí i zvykem převléct postel po prodělané nemoci. Jedním z důvodů je, že se během nemoci více potíme a trávíme v posteli prakticky celý den, prádlo je tedy více znečištěné. Druhým důvodem je, že se chceme zbavit „bacilů“ tím, že je vypereme. Celou dobu však také ležíme na matraci, kterou tak jednoduše vyprat nemůžeme. Matraci jednoduše vyvětráme, když máme pratelný potah, vypereme.

vyzkumMagniflex hledí stále kupředu a hledá nové cesty jak v kvalitě spánku, tak i spánkové hygieně. Během koronavirové pandemie zahájil vývoj řady MagniProtect (matrace, toppery, prostěradla a polštáře), která účinně bojuje proti virům a bakteriím. Vědeckému a vývojovému týmu Magniflex se v rekordně krátké době podařilo najít způsob, jak eliminovat viry a baterie v našich ložnicích. Prostěradla a potahy matrací mohou napomáhat k vytváření pro bakterie a viry přátelského prostředí. Účinným řešením je MagniProtect a jeho unikátní antivirové a antibakteriální vlastnosti zejména díky použití nové revoluční technologie ViroStop.

Jak MagniProtect funguje?

Základem úspěšného patentu ViroStop, který je součástí produktů MagniProtect je exkluzivní kombinace aktivního stříbra a vezikulární technologie.

Stříbro má silný antivirový a antibakteriální účinek a během pár minut dokáže zničit 99,9% virů a bakterií. Přitahuje viry a bakterie, které mají opačný elektrický náboj, a trvale se na ně váže. Vezikulární technologie (tj. tukové sférické váčky) naruší membránu viru nebo bakterie a stříbro je během 2-5 minut zničí. Tato textilní technologie se v laboratořích osvědčila jako účinná i proti SARS-CoV-2, což je obalený virus způsobující COVID-19. Nezávislé testy provedené v USA tedy jednoznačně prokázaly účinek technologie ViroStop i proti lidskému koronaviru.

Vědci Magniflex vyzkoušeli účinnost technologie ViroStop i na respirátorech FFP2. Upravili je technologií ViroStop, díky čemuž došlo k dramatickému zvýšení jejich funkčnosti až na úroveň nejvyšší třídy FFP3.

Mezinárodní certifikace a záruky

certifikátyCertifikát OEKO-TEX® STeP garantuje důvěryhodnost a transparentnost ekologických opatření ve všech fázích procesu výroby.

OEKO TEX STANDARD 100 zaručuje absenci zdraví škodlivých látek pro lidi a pro životní prostředí.

Norma ATCC 100 FOR VIRUS s protokolem nově zaměřeným na COVID-19 potvrzuje antivirový účinek. ISO 18184 potvrzuje antivirovou aktivitu textilních výrobků. ISO 20743 potvrzuje antibakteriální aktivitu textilních výrobků. 

Laboratoř regenerativní medicíny, biomateriálů a pokročilých terapií klinického fyziologického ústavu CNR - Massa (ředitel: Dr. Giorgio Soldani) a katedra translačního výzkumu, nové medicíny a chirurgických technologií univerzity v Pise (ředitel: Prof. Mauro Pistello) potvrdili, že MagniProtect je schopen generovat maximální virovou inaktivaci během 60 minut a z tkaniny je odstraněno více než 99% SARS-COV-2.

MagniProtect – Bariéra pro viry a bakterie

Nová kolekce MagniProtect pramení z potřeby blokovat viry a bakterie, se kterými přicházíme do styku každý den v době, kdy jsme nejzranitelnější – když spíme. Matrace, toppery a polštáře MagniProtect obsahují tkaninu ošetřenou technologií ViroStop, která poskytuje účinnou ochranu proti virům a bakteriím.

„Produkty z řady MagniProtect jsou vhodné pro všechny, kteří mají obavu z bakterií a virů, které se v matracích a polštářích běžně vyskytují. Dále jsou vhodné pro osoby, které mají sníženou imunitu a mají obavu z virového nebo bakteriálního onemocnění. Viry a bakterie mohou zásadním způsobem ovlivňovat naše zdraví. Díky jejich absenci na matraci, topperu, polštáři nebo prostěradle eliminujeme riziko infekce z lůžka, ve kterém spala nakažená osoba. Pokud je osoba již nakažená, má jistotu, že se léčí/spí v čistém lůžku. Po vyléčení máme jistotu, že lůžko není kontaminováno viry a bakteriemi“, vysvětluje generální ředitel Magniflex pro ČR, SR a Polsko, Ing. František Hlaváč.

Matrace MagniProtect 8

matrace21 cm vysoká matrace se střední tuhostí z kolekce MagniProtect představuje revoluční novinku v boji proti virům a bakteriím. Paměťová pěna Memoform reaguje na hmotnost těla a dokonale se přizpůsobuje každé křivce. Super měkké vlákno prošité v potahu poskytuje neuvěřitelný pocit pohody během spánku. Samozřejmostí je potah matrace z tkaniny ošetřené technologií ViroStop, která brání uchycení a množení bakterií a virů v tkanině.

Cena: 11 990 Kč (rozměr 90x200 cm)

Topper MagniProtect

topper5 cm vysoký topper z paměťové pěny Memoform zvýší komfort vašeho spánku a poskytne vám jedinečnou spánkovou regeneraci. Topper zvyšuje komfort vaší stávající matrace a navíc vám poskytuje vyšší úroveň spánkové hygieny oproti vaší běžné matraci. Topper MagniProtect obsahuje hypoalergenní super měkké vlákno a 2,5 cm paměťové pěny Memoform, která se dokonale přizpůsobí tvaru vašeho těla, nevyvíjí protitlak a působí proti proleženinám. Potah topperu z látky ošetřené technologií ViroStop není snímatelný. Cílem je zajistit co nejdelší antivirový a antibakteriální účinek, který se praním postupně snižuje.

Cena: 4 290 Kč (rozměr 90x200 cm)

Polštář MagniProtect Standard

polštářOblíbený středně měkký polštář klasického tvaru je vyroben z patentované paměťové pěny Memoform, která reaguje na polohu spícího a poskytuje správnou oporu hlavě a krční páteři. Díky technologii Airyform je polštář ještě více prodyšný. Samozřejmostí je ViroStop potah, který brání uchycení a množení bakterií a virů na tkanině a nedovolí jim proniknout do vnitřní vrstvy polštáře. Potah lze prát na 30°C.

Je vhodný pro spaní na zádech, na boku i na břiše.

Velikost: 42x72x12 cm

Cena: 2 390 Kč

Polštář MagniProtect Wave

polštářVnitřní část polštáře ve tvaru vlnky obsahuje patentovanou paměťovou pěnu Memoform, která reaguje na polohu spícího a poskytuje správnou oporu hlavě a krční páteři. Ergonomický tvar polštáře je vhodný pro spaní na zádech a na boku. Díky technologii Airyform je polštář ještě více prodyšný. Samozřejmostí je ViroStop potah, který brání uchycení a množení bakterií a virů na tkanině a nedovolí jim proniknout do vnitřní vrstvy polštáře. Potah lze prát na 30°C.

Velikost: 60x43x11/10 cm

Cena: 2 390 Kč

Prostěradlo MagniProtect

prostěradloProstěradlo MagniProtect je vyrobeno z látky ošetřené technologií ViroStop, která brání uchycení a množení bakterií a virů na tkanině. Ta by v opačném případě sloužila jako materiál vhodný pro rychlé rozmnožování patogenů. Prostěradlo je opatřeno gumičkou, díky tomu se dokonale přizpůsobí rohům matrace. Lze jej prát na 30°C.

Cena: od 1 990 Kč (rozměr 90x200 cm)

Zdroj: www.magniflex.cz

Komerční sdělení
Magniflex_Ordinace_Bannery_1900x500px_Spanek-poruchy.jpg
Od založení společnosti Magniflex v roce 1962 právě uplynulo 60 let. Toto významné výročí oslavuje nejen vznik společnosti, ale také výjimečnou značku, jejímiž silnými stránkami jsou poctivé řemeslo a neustálá inovace.
Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Partner rubriky Spánek - poruchy
Partner rubriky Spánek - poruchy

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce
Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

banner_voucher_sleva_magniflex

Mohlo by vás zajímat

Prosté chrápání neboli ronchopatie

Chrápání neboli ronchopatie bylo považováno za jev nepříjemný, ale z medicínského hlediska bezvýznamný problém.

Nespavost

Nespavost je porucha usínání nebo trvání spánku.

Chrápání, nebo spánková apnoe?

Již delší dobu mám vážné obavy, že můj manžel trpí syndromem spánkové apnoe. K lékaři ale odmítá jít. Mohli byste mi napsat něco bližšího o tomto problému, jak ho léčit, co může způsobit jeho neléčení? Karin

Meduňka lékařská

Meduňka rozhodně nepatří mezi byliny, které by nás vytáhly z deprese a navodily bujarou náladu, ale zapůsobí celkově uklidňujícím účinkem.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce