Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Žáha už nemusí pálit, říkají čeští vývojáři

( Komerční prezentace | přečteno: 5443x )

Do problému, který lidi doslova pálí, se pustili odborníci z vývoje firmy VITAR. Tento český výrobce vitaminových přípravků a doplňků stravy se rozhodl vyhlásit boj nejen pálení žáhy, ale i překyselení organizmu jako takovému. Na trhu se tak objevil unikátní přípravek VITAR HOMEA Harmony.

Vitar

Trpíte na pálení žáhy, ale o překyselení jste ještě neslyšeli? Nebo si myslíte, že se jedná o tentýž problém, jen jinak pojmenovaný? Částečně máte pravdu, obojí je projevem nadměrné kyselosti organizmu a je často důsledkem nesprávného stravování. V čem se liší a naopak, co mají společného?

Pálení žáhy je způsobeno drážděním jícnu žaludečními šťávami a postihuje ve větší či menší míře až jednu čtvrtinu Čechů. K zažehnání většinou postačí tabletka sody. Pokud se problém objeví jen zřídkakdy, je toto řešení dostačující. Jestliže vás ale trápí častěji a dlouhodobě, je lepší řešit příčinu a ne jen následky. A tady se vracíme k překyselení.

doba kyseláDoba kyselá

Hektický životní styl, charakteristický pro dnešní dobu, nedostatek relaxace, nesprávná životospráva plná polotovarů, uzenin, bílého cukru a bílé mouky, pití kávy či alkoholu. To může být příčinou celkového překyselení organizmu. Nazýváme jej také acidózou a znamená to, že prostředí těla, které by ideálně mělo být neutrální, je vychýleno směrem ke kyselosti.

Pro organizmus je ale důležité udržet kyseliny a zásady v rovnováze. Pro její nastolení je nutné doplňovat zásadité látky, jako jsou např. vápník, hořčík, sodík, draslík nebo zinek. Pokud tyto látky tělu chybí, dochází k překyselení organizmu. Jak jste na tom vy?

Nejdříve si zjistěte, jaké má vaše tělo pH. K tomu slouží pH indikační papírky, které zakoupíte v lékárně a změříte si jimi pH krve nebo moči. Škála pH má 14 stupňů, kdy stupeň 7 značí neutrální pH, pod 7 je vaše tělo kyselé, nad 7 je zásadité.

Harmonie s Harmony

Zjistíte-li, že patříte mezi „kyselou část populace“, máte odpověď na otázku, co stojí za vaším pálením žáhy či dalšími obtížemi. A pomocnou ruku najdete právě u odborníků z VITARu. Jejich přípravek HOMEA Harmony s podtitulem „pH organizmu“ se totiž dívá na problematiku překyselení komplexně. Je unikátní svým složením i formou. V jednom balení najdete jak kapsle s obsahem rostlinných extraktů z chlorelly a alfalfy, tak i práškovou směs a alkalickými minerálními látkami pro přípravu odkyselujícího nápoje. Jejich společným užíváním tělu dodáte potřebné látky, které pro odkyselení vyžaduje.

HomeaHarmonyHOMEA Harmony zakoupíte v lékárnách, aktuálně ve dvou velikostech – jako patnácti nebo třicetidenní kúru (za asi 320 Kč, resp. 500 Kč). Užívání je ale možné prodloužit podle toho, jak se budou vyvíjet kontrolní měření vašeho pH. Už není důvod mít život kyselý...

Ještě více se dozvíte na www.phorganizmu.cz   

Přečtěte si také

Proč ženy tloustnou?

Psychologové se shodují: Změnit jídelníček nás i našich dětí může být těžší, než se zdá.

Nejčastější zdravotní problémy na dovolené?

Napište nám do diskuse nebo na [email protected].

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Zažívací problémy a nemoci

MUDr. Tomislav ŠvestkaIV. interní klinika, 13. prosince 2001

Pálení žáhy

Pálení žáhy vzniká v důsledku tzv. gastroesofageálního refluxu neboli refluxní choroby jícnu.

Zánět žaludku

Akutní zánět žaludku bývá nepřesně označován jako žaludeční chřipka.

Zažívací potíže nejen o Vánocích - 1. část - žlučník

Je to tak. Vánoce neslavíme "pouze" jako svátek rodiny, zrození, nového začátku. Ale také jako svátek dobrého jídla, a to nejlépe v co největším množství. A často v co nejdivočejších kombinacích. Ale vedle nedopnutého knoflíku na kalhotách nám mohou hrozit i více či méně závažné zažívací potíže. Pokud už na ně dojde, buďte připraveni!

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce