Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Životní styl jako základ zdravého způsobu života

( | přečteno: 16629x )

Každý pátý Čech je obézní, každý druhý trpí nadváhou. V počtu lidí s kilogramy navíc ČR zaujímá třetí místo v Evropě. Nadváha a obezita však zdaleka nejsou jen kosmetickou vadou, naopak obezita patří mezi chronická onemocnění a zvyšuje riziko dalších závažných chorob, především cukrovky 2.typu a nemocí srdce.

shutterstock.com
K jejímu masovému rozšíření, které je dnes běžně označováno za novodobou epidemii, přispívá nemalou měrou i současný životní styl. Z pohledu zvládnutí nárůstu onemocnění plynoucích z obezity vystupuje do popředí důležitost předcházení jejího vzniku ve všech věkových kategoriích - úloha prevence.

"Prevence onemocnění začíná péčí o zdraví a snaží se uchránit co nejvíce lidí před vznikem nemoci. Péče o zdraví musí tedy začínat u lidí, kteří jsou zdrávi a zlepšují svůj životní styl až k dosažení životní pohody a rovnováhy - a to je podstatou životního stylu wellness. Spousta nabídek na trhu se takto navenek tváří, nebo nazývá - ale bohužel ve své podstatě je tomuto přístupu hodně vzdálená", uvádí ing Lenka Jebousková Fitline Club Hradec Králové. "Spousta lidí již ztratila na trhu přesyceném reklamou přehled o vhodném přístupu, který by jim pomohl a proto zaměřuji svoji činnost na to, aby se lidi v současné bohaté nabídce zorientovali tím správným směrem".

"Životní styl není jen určitý neměnný stav, ale jsou to neustálé změny k lepšímu. Neexistuje hranice dosažení "nejlepšího životní stylu" - vždy se najde něco, čím můžeme svůj životní styl ještě "vylepšit". Navíc zde hraje velkou roli faktor - že každý člověk je jiný, proto se snažím vždy vycházet z ovlivnění individuálního životního stylu - nelze mít nejlepší výsledky jen paušálním přístupem ke všem" vysvětluje Lenka Jebousková osobní trenérka, profiinstruktorka aerobicu, lektorka společnosti ISTOB (Stop Obezitě) zaměřuje na dětské programy, programy redukční, programy pro seniory a programy pro odstraňování bolestí zad.

Zlepšení kvality svého života úpravou životního stylu mohou lidé dosáhnout různými způsoby - vede k tomu mnoho cest. Jde jen o to, aby lidé zvolili ten zdravý přístup, protože pouze tak se jejich snaha projeví na jejich zdraví a jsou se svými výsledky spokojeni dlouhodobě.



Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce
Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

banner_voucher_sleva_magniflex

Mohlo by vás zajímat

Ponocování vede ke zdravotním a sociálním obtížím

V poslední době zaznamenávají lékaři u nás i ve světě stále častější výskyt zpožděné spánkové fáze. Ponocování se týká nejen dospělých, ale v současnosti také dětí a mladistvých.

Výlet do Telče

Výlet do Telče.... Zuzana Lamačová

Máte před menstruací chuť na sladké? Mohou za to hormony

Každá žena pravděpodobně zná nutkavou potřebu jíst těsně před menstruací zvýšené množství sladkých a nezdravých potravin. Jedná se o běžné příznaky premenstruačního syndromu, který v určité fázi cyklu postihuje více než 90 procent žen. Proč je touha po čokoládě v tomto období tak silná a jak omezit přejídání?

Pandemie negativně ovlivnila duševní zdraví. Pojišťovny přispívají na psychology

V obtížné covidové době stoupl výskyt duševních onemocnění, a rychlé rozpoznání a řešení těchto obtíží je zásadním krokem pro prevenci. I proto se rozhodly některé tuzemské zdravotní pojišťovny nabídnout klientům příspěvky na psychoterapie.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce