Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Zlínská nemocnice je lépe vybavená pro léčbu cévních chorob mozku

( Redakce | přečteno: 3781x )

Zlínská krajská nemocnice získala nové vybavení sloužící pacientům s cévními chorobami mozku. Iktové centrum nemocnice disponuje dvaceti novými přístroji.

Vybavení centra přišlo na 20 milionů korun, z toho 85 procent pokryje evropská dotace, zbytek zaplatí Zlínský kraj, sdělila dnes ČTK mluvčí nemocnice Karla Havlíková. Cévní onemocnění mozku jsou druhou nejčastější příčinou úmrtí a nejčastější příčinou invalidity u lidí středního a vyššího věku. Centrum získalo například nový monitorovací systém, který umožňuje sledování mnoha životních funkcí, mimo jiné i sledování funkcí mozkových. "Máme nové ultrazvukové přístroje s vysokou rozlišovací schopností, které poskytnou dokonalejší informace o stavu přívodných mozkových tepen a mozkové cirkulace. Nové ventilátory zase podstatně zlepší možnosti invazivní a neinvazivní plicní ventilace u pacientů v kritickém stavu a umělém spánku," uvedl ředitel nemocnice Bohuslav Škubal. 

    Součástí nového vybavení je také infuzní technika, tedy infuzní pumpy a injekční dávkovače sloužící k přesnému dávkování a podávání nitrožilních léčiv. "Dosud používaná infuzní technika byla zastaralá, což kladlo vyšší nároky na obsluhu," poznamenal primář neurologického oddělení Jan Bartoník. 

    Nová lůžka zvýší komfort pacientů. "Několik lůžek je vybaveno integrovanou váhou, což umožní naprosto přesné dávkování léků v přepočtu na hmotnost pacienta. Tuto možnost jsme dosud také neměli," doplnil primář. Nemocnice vybavila v rámci dotace také rehabilitační oddělení, kde se léčí lidé ochrnutí po mozkové příhodě.

Nacházíte se v archivu neaktuálních článků!

Pokud hledáte aktuální informace o nemocech a jejich příznacích, chcete vědět detaily a průběh různých vyšetření, nebo se zajímáte o možnosti prevence, využijte horního menu nebo navštivte hlavní stránku Ordinace.cz.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce