Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Zregenerujte vlasy po létě

( Redakce Ordinace.cz | přečteno: 7031x )

Naše vlasy dostávají v létě zabrat. Více je vystavujeme slunci i vodě. UV záření, mořská sůl nebo chlorovaná voda působí na vlasy agresivně. Výsledkem jsou vlasy, které nevypadají zdravě, jsou křehké, suché a „vyšisované“. Jak jim vrátit jejich pružnost a lesk?

shutterstock.com

Víme, že sluneční paprsky jsou sice příjemné, ale ne příliš zdravé a tak se před nimi musíme chránit. Bohužel, pečujeme obvykle jen o pokožku. Za samozřejmost považujeme opalovací krémy s vysokým faktorem. Ale co naše vlasy, jak se staráme o ně?

Málokdy uvidíte ženy s kšiltovkou, ještě méně často s kloboučkem. A dát si na hlavu dobrovolně plaveckou čepici odmítne z estetických důvodů snad každá. Neblahému působení vody i slunce na vlasy tak nic nebrání. Jestli chceme mít vlasy i po létě zdravé, pružné a lesklé, je potřeba zakročit.

Začněte tím, že si vlasy necháte zastřihnout. Zbavíte se poškozených konečků a vaše vlasy budou vypadat ihned mnohem silněji a objemněji. Zdravější vzhled dodá vlasům také nabarvení. Moderní barvy totiž obsahují množství ošetřujících látek, které narušené vlasy zacelí a dodají jim vitalitu.

Po dovolené se nějaký čas vyhněte náročným úpravám vlasů, jako je žehlení, kulmování, nadměrné lakování, abyste je ještě více neponičili. Pokud se fénování nemůžete vzdát, snažte se o šetrnější postup. Počkejte nejdříve, až budou vlasy převážně suché, a nepoužívejte příliš horký vzduch, ani příliš vysokou rychlost foukání, která může vést ke krepatění a poletování vlasů. V případě, že používáte žehličku nebo kulmu, naneste na prameny vždy nejprve přípravek pro ochranu vlasů před vysokou teplotou.

Kupte si kvalitní výrobky péče o vlasy. Kadeřníci radí vsadit na systémovou péči, která kromě šampónu, kondicionéru a masky obsahuje i nesmývatelný produkt. Kromě kondicionérů a balzámů, jsou k dostání také speciální fluidy, séra nebo emulze, které vlasy oživí a obohatí je o spoustu důležitých vitamínů. Pro uhlazení a usměrnění krepatění vlasů doporučují kadeřníci zvolit nějaké sérum, mléko nebo výživný olejíček. Nejlépe tyto produkty působí, když se aplikují do mokrých vlasů před foukáním a zároveň potom i do suchých pro konečný styling. Velmi účinné jsou zejména pečující řady obsahující nesmírně cenný arganový olej.

Internetová lékárna nabízí mnoho produktů pro péči o vaše vlasy. Nabídku najdete zde.

Na velmi suché vlasy pomůže intenzivní hydratační maska. Nejlépe bude působit, pokud ji nanesete do vlhkých vlasů, které pak zabalíte do nahřátého ručníku. Výživné látky se totiž díky teplu do vlasu lépe vsáknou a budou o to lépe účinkovat.

Aby byly Vaše vlasy stále krásné, je třeba jim pomoci správnou výživou. Vlasům prospívají aminokyseliny, vitaminy skupiny B, vitamin C, železo, zinek, měď nebo selen. Pokud není vaše strava opravdu pestrá, můžete péči o vlasy doplnit nákupem vitamínů a minerálů v lékárně.

Na trhu je řada vhodných nutričních doplňků pro výživu vlasů – vyberte si například na naší internetové lékárně.

Přečtěte si také

K pěkné kštici pomůže kosmetika, ale i kvalitní strava

Konopný olej v potravinách chrání, v kosmetice krášlí

Vrásky - první známka stárnutí kůže

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Dlouhé vlasy, které nerostou

Chtěla bych poprosit o radu. Je mi 21 let. Už několik let mám vlasy dlouhé na ramena a vůbec mi nerostou. Mám je pořád neupravené a nedrží tvar. Nevypadají vůbec zdravě. Co je opět vzpamatuje k životu?

Krepaté vlasy

Mám kudrnaté vlasy,ale jsou často krepaté. Nemůžu je nosit rozpuštěné, protože pak vypadám jako čarodějnice. Prosím poraďte, co s tím.

Touha po krásných vlasech

Vážení, mám krátké, třepící se konečky, lámavé a mastící se vlasy. Používám často přeliv a různé přípravky s vitamíny k obnově přirozené struktury vlasů. Ale konečky mám stále rozptřepené. Toužím mít dlouhé vlasy, ale nedávno jsem je musela ostříhat, jakmile mi vlasy trošku narostou, začnou se třepit a musím je ostříhat. I po používání různých přípravků. Poraďte, prosím, jak mít krásné a zdravé dlouhé barvené vlasy. Děkuji

Vši - nebezpeční společníci

Zavšivení je parazitární onemocnění jehož původci jsou příčinou pestrých kožních příznaků.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce