Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Konopný olej v potravinách chrání, v kosmetice krášlí

( Redakce Ordinace.cz | přečteno: 8893x )

Když Číňané objevili konopí, objevili poklad – zpříjemnilo jim totiž život víc než zlato a drahokamy. Semena byla výborné chuti a stonky plné vláken, jemných a přesto nezničitelných. Dnes se dá za poklad považovat veškerá kosmetika, která obsahuje olej z konopí: udržuje pleť vláčnou a hladkou, vlasy pevné a lesklé, přináší úlevu.

shutterstock.com

Pro zdraví je ale konopí prospěšné i jako potravinářská plodina. Semena obsahující konopný olej mají zastoupení všech esenciálních aminokyselin (včetně 8 aminokyselin, které si lidské tělo nedovede vyrobit) a nenasycených mastných kyselin stejně jako sója. Konopné bílkoviny jsou navíc ve stejné formě a v přibližně stejných proporcích, v jakých se vyskytují v lidské krevní plazmě.  Tyto látky lidské tělo potřebuje pro svou správnou funkci. Hrst konopných semen dokáže pokrýt potřebu proteinů a mastných kyselin dospělého člověka na jeden den. Z listu a květu lze připravovat nápoje (čaj, pivo, víno a destiláty) a jídla na stovky způsobů. Z konopných semínek se dnes vyrábí mnoho potravin jako například mouka, pečivo, neživočišné mléko, sýr a pomazánky, müsli tyčinky, těstoviny, ingredience do salátů, stejně jako jedlý olej a margarín.

Kosmetika pro krásu a úlevu

Olej se hodí pro kosmetiku, neboť má obdobné účinky na pokožku těla a vlasy jako olej z avokáda, mandlí nebo jojoby, a dokonce zvyšuje příznivé účinky jiných látek.  Přípravky z konopí udržují pleť vláčnou a hladkou a činí vlasy pevné a lesklé. Vyrábí se z něj řada kosmetických produktů (masážní oleje, šampony, krémy, masti a balzámy, čistící pleťové vody a krémy, parfémy, tělová mýdla…). Vyznačuje se výbornou roztíratelností. Přípravky osobní hygieny obsahující olej z konopných semen pomáhají udržovat lidskou pleť vláčnou a hladkou, vlasy pak lesklé a pevné. Přítomná nenasycená kyselina gamalinolenová (až 73 % za studena lisovaného konopného oleje) chrání pokožku před vysoušením, předčasnou tvorbou vrásek a před silným slunečním zářením, navíc napomáhá při léčbě lupénky, ekzému, lupů a dalších kožních onemocnění.

Naše internetová lékárna nabízí produktovou řadu kosmetiky s konopím, některé výrobky řeší také zdravotní potíže či specifika určitých typů kůže. Nabídku najdete zde. Tato kosmetika je vhodná na mykózy, opary, afty a problematickou pleť, dále pro osoby trpící atopickým ekzémem a lupenkou, ale i pro pokožku dětí.

Mezi nejoblíbenější produkty patří konopné mazání v podobě chladivého gelu určeného pro masáže při svalové únavě, namožených zádech a svalech, a to především u sportovců a seniorů. Nabídka produktů zde.

Přečtěte si také

Citlivá pleť potřebuje hlavně citlivé zacházení

Opalujte se chytře!

Ať sportujete lehce, nebo intenzivně, myslete na výživu

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Vrba bílá

Vrbu lze užívat při nemocech z nachlazení, ale také jako účinné antirevmatikum. Pomáhá při zánětech trojklaného nervu. Z dalších indikací můžeme jmenovat choroby ledvin a močového aparátu, záněty v trávicím ústrojí, zklidnění psychiky u lehčích psychických rozladění, hnisavé kožní defekty a vyrážky.

Jitrocel kopinatý

Pro období podzimu jsou typická onemocnění horních cest dýchacích provázená kašlem, někdy i zvýšenou teplotou. I když existuje léků na kašel celá řada, mnozí z nás sáhnou po osvědčené medicíně našich babiček - jitrocelovém sirupu.

Meduňka lékařská

Meduňka rozhodně nepatří mezi byliny, které by nás vytáhly z deprese a navodily bujarou náladu, ale zapůsobí celkově uklidňujícím účinkem.

Lípa (Tilia)

Lípa je pro většinu Čechů především českým národním stromem, pro sběratele léčivých rostlin zase zdrojem suroviny pro vynikající léčivý čaj...

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce