Ahoj, Reny. Mám chvilku času a tak mohu napsat. Máš pravdu, že ,,depka" není deprese. Mít blbou náladu, nemít chuť se bavit. být smutná nemá nic společného s depresí a úzkostí. Nikdy dříve bych neřekla, jak strašný to může být stav a že se dostaví naprosto nečekaně. Já se při svých úzkostech nebála chodit mezi lidi, nestranila jsem se společnosti, chtěla jsem se bavit, pracovat a normálně žít, ale prostě mi to tělesné příznaky nedovolily. Bylo mi stále zle. Každý den jsem uléhala s tím, že druhý den bude snad lépe a že tak jak to přišlo, tak to zas odejde. To jsem se hluboce mýlila. Chodila jsem normálně do práce, mezi lidi, ale byl to děs. Prostě vše se projevovalo na mé tělesné schránce. Přesvědčila jsem sama sebe, že jsem nevyléčitelně nemocná. Přitom působím na lidi jako silná osobnost. I já jsem si dříve myslela, že ten, kdo užívá AD, je člověk nějak duševně nemocný, tedy ,,blázen", tak jak si to myslí ti, kteří netuší , co je to deprese. Že užívám AD ví pouze manžel a 3 kamarádky, od kterých jsem se dozvěděla, že je také užívají nebo užívaly. Mimochodem jako bláznivé mi nepřipadají. Nezasvěcení, kteří nic takového nezažili, by to asi nepochopili a měli by mě za blázna. Proto nikomu nic neříkám. Nechci si přidělávat další problémy. Lidé dokážou být zlí. Že užívám AD neví ani moje dospělé děti, nechci je stresovat. Deprese je skutečně stav, který nelze zvládnout pevnou vůlí, zábavou, cvičením... Člověk se prostě musí léčit stejně jako ten, který má např. cukrovku. Ale než jsem k tomuto poznatku dospěla, tak to tedy trvalo. Dnes jsem ráda, že AD beru a že jsem se vylepšila.Není to samozřejmě na 100%, ale dnes už zvládám spoustu věcí skoro jako dřív a dokážu se i na určité věci těšit.Tak jsem se vypovídala a přeju jen samé pěkné dny.
Přidat nový komentář