Inzerce https://www.lekarna.cz/pripravte-se-na-leto/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=pripravte-se-na-leto

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Ivča

koukám, jak to tady udržujeme, chlapi s náma moc nemluví. Pavluš trojčička pěkná, pokračuj!!! Vendulo, já myslím, že se určitě dočkáš. Někdo překuřuje míň, někdé déle, ale pokud jseš rozhodnutá, tak to přijde. Vydrž. Končo, když jsem tě četla, tak si říkám, jakou mám kliku, že jsem to dala hned na poprvé. Asi jsem hodně moc chtěla. Myslím, že pokud bych zklamala, tak bych do toho už znova nešla. Jseš borec, máš fakt výdrž. Obdivuju. Tak se opatrujte všichni, já jdu zase makat.

pavluš..

3-jčička...již třetí den a :(((.....že tu nikdo nebyl...poctivá je..až až...JJ cítím od rána takový neklid ošklivej fůůůj pryč s ním... Taky oběd nebyl nic moc....má to ale na třetí pokus výhodu....nepřežírám se....nějak není chuť....ale elánu je dost...:))) Moc se těším do té školy... U nás v knihovně nic nemaj...ale já už vím o co jde...teď si jen nezapálit...:o)))))))))))))))..toť vše...pro mě...nezapálit...nepotáhnout...nečuchat...nepůjčovat...nejlépe ani nevidět...:O)))

Konča

tak tak nejlépe NEVIDĚT:-) Jo a já ti zapomněla pogratulovat k přijetí na tu školu. Super zpráva. A nejlepší určo budeš. Jsi bojovnice. A jak dopadla ta večeře u tcháňat? Tady u nás začíná v sobotu festival gurmánských jídel. Zatím to bývalo v Praze, ale letos se to dostalo asi do 8 měst ČR. Gurmánské hody za sníženou cenu. Festival trvá celý měsíc a u nás je to ve 4 restaurantech (v každém jiné 3-chodové menu za akční cenu 600 Kč/os) a já držím dietu - no není to pech? Velmi vážně uvažuji, že dietu poruším neb kdypak se to sem k nám na Hanou zase dostane?

Megan

Zdravím babinec. Vendulo, jen pěkně zobej a ono to přijde. Někdo přestane už po 14 dnech s Champixem a někdo třeba do dvou měcících. Hlavní je si už nikdy nezapálit a zobat klidně i tři měsíce po poslední cigaretě. Já když přestal kouřit, tak jsem asi za 14 dní vysadil Champix a málem jsem si zapálil. Tak jsem si koupil další balení a začal jsem to kombinovat i s Nicorette 4 mg a bylo to fajn. Pak jsem vysadil Champix, koupil si ještě dávku Nicorette 2 mg a konec. Pamatuju si to dobře Končo? JInak se mějte krásně a nehulte. Jdu si jdu vyzvednout nový řidičák, páč jezdím se starým. No jo, kovářova kobyla chodí bosa :-) PS, Fridu, doufám že se držíš a do třetice všeho dobrého:-)

Konča

Ty vostudo :-D Ber si příklad ze mě, víc jak 10 let neřídím, ale řidičák jsem měla vyměměný včas, co kdybych ho někdy potřebovala:-D Myslím, že si to pamatuješ dobře:-) vzpomínám, jak žvýky velké balení nebyly k dostání. Mám pocit, že jste je sháněli spolu s Jiřinkou. Žvýkals hodně dlouho, ale nakonec jsi zvítězil - BORČE - GRATULUJI!!!

irena

....nestíhám,připravuji se na nový provoz, ale k tomu nekouření ....35 let 30 a ke konci i víc cigár denně....šampík jsem překuřovala víc než měsíc a přitom jsem kouřila víc než před tím......pak se nějak stalo ,že jsem v práci neměla peníze na nové cíga ,doma taky nic nebylo,nebylo si od koho vypůjčit a ráno když jsem si uvědomila že jsem célý den nekouřila tak jsem si je zase nekoupila.( teď vzpomínám jak jsem ráno běhala po celým špitále a hledala nějakýho známýho co kouří. A naštěstí jsem nikoho nenašla) ani nevím jak jsem to vydržela týden a pak měla vnučka narozky tak jsem ji to nekouření dala k narozkám. Tvrdila že to byl ten nejkrásnější dárek . A pak už jsem ji nemohla podrazit , prostě už dva roky držím slovo.Šampík jsem brala do třetího měsíce. Euforie byla obrovská ale kolem pátého měsíce přišel zlom a depky. Ale nějak jsem se nechtěla vracet k šampíku ani k nikoretkám ....brala jsem to jako krok zpět. Jo ještě jsem z kuřácké poradny měla dmluvenou psycholožku, ta mně 10x hypnotizovala a byla to hrozná sranda jak mi říkala: tedˇspíte....nic nevíte ... vaše tělo odmítá nikotín..a podobný cancy a pak když mě probudila měla radost jak jí to šlo ale se mnou pouze lomcovaly absťáky a bylo mi líto jí zkazit radost. Tak se nováčci držte a nekuřte!

Friduča

Ahojky, vůbec nestíhám.. měla jsem tu kamarádku z Tuniska a tak jsem nestíhala... Nebojte držím se a jsem tomu ráda :) :) Všem gratulačka - dnes všeobecná, nemám časík vypisovat... :)

Konča

Moc pěkné :-) vydrrrž, zítra půl měsíce bude za tebou.

pavluš

Jéééé Irenko to je od tebe táák hezké..že jsi paní psycho. nekazila radost.....horší by bylo kdyby někoho po tobě hypnotizovala...a on jí to řek...a ona že u tebe to zabíralo...tak bude nějakej divnej...:))) Šampík je borec....ale já už vím že je to hlavně v hlavě...bud-anebo...tak to prostě je...a žádná věda v tom není....teď se budu prostě prát jak lvice.....co jí ta mrcha ohrožuje mládě svým smradem......já s ní zatočím.... Díky Končí....je to jen rekvalifikace ale denní...a vysněná....tak se těšííím.....a to nekouření se mě bude určitě jen a jen hodit......tak šup do dalších hodin a dní...:)))

Konča

Co říkali tcháňata na tu večeři pod stromkem?

Pavluš

..jé já ne to zapoměla...No nakonec jsme jim koupili poukázky do aguaparku......a tajy dobrý...to je pro celé rodinky..:)))

Konča

Nehulím, nesmrdím a hubnutí je nastartováno. Centimetry v pase pěkně letí dolů. Jsem myslela, že půjdu koupit větší rifle, ale příští měsíc půjdu pro menší velikost:-) Nováčkům přeji kopec pevné vůle a nám ostatním ať pátek rychle uteče.

Marja

Já jsem pořád tady,ale jak psala Friduš i Ládík, pokud kouřím, tak je blbé psát více.Mám vás ráda, tak jak psal Megan,čili jsem pořád s vámi.Je to stejně zajímavé, jak všechny ty pocity, co popisujete, máme všichni stejné.Jen se s nimi vyrovnat. Velká gratulace všem nekouřícím a pamatujte ani jednu nesmíte. Končo, neříkej, že to hopsání na trampolíně fakt zabírá.To by bylo dobré hubnutí.Popiš trochu více, kolik času na ni strávíš a jen poskoky?

Standa

Ahoj. Přidávám se k Marje. Končo popiš nám ty skoky, děláš i salta? I nazad?

Ivča

nehulím a chutě jsou sem tam stále. Ale jinak dobrý. Dnes se jdu zase potit, už se těším. Končo, ty snad vůbec nejíš, nebo jak to děláš? Možná ty salta na trampolíně tak zabíraj. Měla bys nám popsat jídelníček. O víkendu budu píct králíka + bramb.knedlík+špenát. To asi není ta dieta, co držíš, viď? Krásný pátek všem.

Konča

to by musela být velká trampolína. Toto je malá plocha, která ti nedovolí vyskočit výš jak asi 20-30 centimetrů. Z hopsání fakt nehubnu, tam zatím zpevňuju kolení vazy (pokud se dají vůbec zpevnit) a plíce trošilinku zvětšují svůj objem. Denně ráno skočím 100x a stačí - čas asi 2 minuty. A když večer kolena nebolí, tak přidám další stovku. Nestíhám, fofry jako každý pátek.

pavluš

..podávám hlášení..nekouřím.. Končí tak to je super..že kilka jdou dolůů..paráda budeš na jaro voňavá kočanda..:))) Já jdu o víkend jezdit...musím..jestli to takhle bude pokračovat bude sníh dole..a co potom...chjooo..jsem z toho nešťastná...miluju jěždění a navíc mi pomáhá v nekouření.:( ..propršené víkendy jasou na prd..nedá se nic dělat....jen se chodí u nás věčně někam chlastat..:( No snad napadne..:) Jinak přeji krásný pátek...

Standa

Již delší dobu sem zde nenapsal nic rozumného. Když ono se vlastně nic neděje. Nekouřím a to je to, co sem chtěl. Koncem měsíce to bude půl roku. Když mám nutkání, že mi něco chybí, takový nějaký absťák, už si na cigaretu vůbec nevzpomenu. Vzpomenu si na cokoliv, jen ne na cigaretu. Tak to má být. Myslím že jsem za vodou. CH beru už jenom půl tabletky denně. Ale to bude spíš psychologický problém, "co kdyby". Držím palce všem začínajícím, i Lubošovi co bere CH snad už 14 dnů a stále mu nejde přestat kouřit. Luboši, už s tím sekni, jsi přece kus chlapa.

Sysi J.

Všechny pěkně zdravím i když Vás neznám :-), pročítám si vaše diskuze, jak se komu daří přestat s kouřením. Mám přítele Luboše který je kuřák a taky už začal bojovat s kouřením, jak psal Standa na CH je už skoro 14 dní a pořád kouří, tak čekáme kdy to konečně zabere a nebude mít na cigáro už takovou chut:-). Já jsem nekuřačka celý život a jsem za to ráda, protože přestávat kouřit asi není žádná legrace. Čekáme s přítelem mimi, tak si moc přeji aby to zvládnul a jak už mimi bude na světě tak aby už nekouřil, snad se to podaří :-). Tak přeji hodně stěstí i Vám v boji proti kouření a blahopřeji těm kterým se to už povedlo :-).

Konča

Pavlu držíš pěkně - blahopřeji:-) Ivče posílám gratulačku. Jsi hvězda. Jídelníček: Káva neslazená se smetánkou. Snídaně: čaj neslazený + 1 śuchý sójový rohlík (toto je jediné pečivo denně). Křehké plátky kukuřičné nebo rýžové s Lučinou linie nebo dušenou šunkou. Toto jím kdykoliv mezi jídly jak se přihlásí žaludek. Několikrát za den. Oběd: půl porce polívky, někdy k ní zakousnu již zmíněné suchary. Kuřecí prso na x-způsobů (s pláktem sýra, se šunkou, se žampióny, kuřecí nudličky se zeleninou), žádná příloha typu rýže, brambor, knedlík, nudle) jako přílohu kopec restované zeleniny. Káva neslazená se smetánkou. Svačina opět suchary. Zelenina syrová v jakémkoli množství. Večeře kolem 18 h.: steak maso krůtí, panenka + zeleninové saláty nebo restovaná zelenina. Nebo zeleninová vaječná omeleta (2 vejce) + suchary nebo zeleninový salát. K telce na talířek nakrájím na měsíčky 2 jablka nebo mandariky - jíme spolu s manžou kolem 21 hodiny. Přes týden žádný alkohol, jenom magnézku neslazenou a čaje a kávu. Snad jsem na nic nezapomněla. Dnes budu vařit ze zásob z mrazáku guláš z divočáka. Zítra zhřeším.

Vendula

Zdravím všechnyy.Bojuju a boujuju.Dnes jsem asi po 14dnech dostala tak šílenou chuť na kávu-taky po X dnech co jsem jí nemněla že jsem si uvašila pul litr .A co k tomu??NOO... Tak přemyšlím jak tady píšete nemam si koupit třeba ještě k CH náplasti bo tu elektr.cigaretu?At mam pořádnou koňskou dávku .???

pavluš

..jsem na tom dost podobně...štěstí je...že na potřetí nejsem vůbec rozežraná..a hlavně ponaučená...a jak jsme už rozebírali...při sobě stále nosím starý dobrý gutalax....páč už nechci prožít....již dávno zažitý super třídenní žaludeční a střevní proces :))))))))))))))))))) Vendul já ti nevím...po téhle kombinaci by mě bylo asi dobře šoufl...já cucám porád paipo..:)))......mě zabírá....ale to že ve tři na mě příjde chuť velká jak bejk...tak to nepomáhá ani paipo...to musím ustát prostě zuby nehty..:((( Sysi...tvému příteli to určitě vyjde a ty mu pomůžeš...budete voňavá rodinka...prcek je velká motivace....můj synáček je celej radostí bez sebe že nekouřím....a i když jsem zhřešila né jemu na očích...tak teď se musím držet dál.....a nehulit..:)))

Sysi J.

No to právě doufám, že mimi bude velkou motivací, protože chtěl přestat kvůli mě a pořád měl akorát 100 výmluv proč to nejde:-)))), jak to nebylo počasí tak to zase byla práce atd. Takže se snad dám na modlení aby to dokázal, opravdu mi na tom hodně záleží aby přestal, protože mě jako nekuřákovy to je samozřejmě nepříjemné a nechci aby to čichalo i mimi, už tak je v Ostravě hnusný vzduch, tak nemusí být i doma:-).Zase napíšu jak to pokračuje, jestli už jsou nějaké změny :-). Papa a pěkný víkend.

pavluš

...no není to jednoduché...takže hlavně klid a pevné nervy...a podporovat..:)))....a vyjde to..taky přeji hezký víkend..:)))

pavluš

http://jip.xf.cz/pojidaci.html ..je to vážně o kouřeníí..nebojte...:)))

Konča

To je síla. Už je mi jasné proč jsem se v září poblila - jsem měla asi tu samou noční můru :-DDDDDDDD

Konča

Tisíce výmluv má bohužel každý kuřák. Nic nového pod sluncem. Kuřák musí sám chtít přestat a aby měl to ukončení kouření lehčí, tak mu moc pomáhá Champix, který způsobí, že nebude mít absťáky žádné nebo jenom minimální. Ale základ je, že sám musí chtít přestat. Ne kvůli někomu, ale sám kvůli sobě. Dokud si to v mozku nesrovná, tak nepřestane ani s berličkama. Při užívání Champixu cigarety postupně přestanou chutnat - chutnají příšerně a kuřák postupně snižuje denní počet vykouřených cigaret, až si stanoví den "D" kdy musí zatnout zuby a cigaretu si nezapálit - sama ta cigareta mu do pusy neskočí. Tady potřebuje pevnou vůli a tu získá svým rozhodnutím NEKOUŘIT. Jsou jedinci, kteří šampík překuřují měsíc či dva měsíce někteří i déle. V knihovně se da vypůjčit kniha MUDr. Králíkové Jak přestat kouřit nebo kniha Allen Carr Snadná cesta jak přestat kouřit. Jsou to útlé brožurky plné velmi dobrých rad. Možná by bylo dobré, kdyby si je přečetl. Nic není ztraceno. Přítel ať pěkně zobe šampík dál a snižuje počet vykouřených cigár. Je mladý tak má odkouřeno málo a to má velkou výhodu oproti nám, co jsme většinu života prokouřili. Držím vám pěsti a přeji kopec pevné vůle. Vendulko elektronickou si nekupuj - jsou to vyhozené peníze, měla jsem dvě. Spíš si v lékárně kup ty náplasti - vezmi si ty nejsilnější, které si rozstříháš na menší a tudíž slabší. Cena salbších i silných je totiž stejná a stříháním ušetříš. V balení je 7 náplastí a stojí to cca 450 Kč. O něco levnější byly žvýkačky. Doma mi zbyl pouze Nicorette inhalátor s náplněmi - teď na to běží reklama v TV. Mohu ti grátis poslat pokud budeš chtít tak sem písni svou mailovku.

Sysi J.

děkuji za podporu, jen je škoda že přítel tady nechce chodit a podělit se s přestáváním a nechat si poradit ... že na takové psaní není. No tak si to čtu aspon já ty vaše příspěvky a snažím se ho podporovat. Ale je to fakt, hlavně musí přestat on sám a opravdu to chtít. Děkuji :-)

Konča

Nemusí psát, oni chlapi nejsou na psaní. Může si tady jenom číst a to zvládne ne? A skoč mu do knihovny pro nějakou z těch knížkek. Allen Carr je legrace - hlavně kapitola Co mi kouření dává - ta je ze všech nejvtipnější:-D

Sysi J.

Když mu se to ani nechce číst :-)))), na to je fakt hrozný! tak mu vždycky já něco přečtu nebo řeknu co se tady píše... a knížku? no to by dopadlo stejně já bych si jí musela přečíst a to hlavní mu z toho říct :-))). On je takový že spolehá sám na sebe a ostatní ho moc nezajímají :-((, jedině Standa protože to je náš příbuzný a ten už půl roku nekouří, taky tady chodí na diskuzi :-), tak s ním ještě o tom pokecá, jinak ne.Tak snad se s tím bude umět poprat sám no ... Jinak jste šikovní, držím palce .-).

Vendula

Pěkně napsané-sama do pusy neskočí.Ale budu se snažit at je mi šoufko,když jsem se na to dala tak snad to nějak pujde.A myslím že jsou ted u nas v akci naplasti tak večer si zajedu přikupit.Noo a nebudeš inhalátor potřebovat?Třeba?Popřemýšlejjj.Event .muj mlejn- loesslovav@seznam.cz .Přeji všem krasný víkend vypadá že bude venku příjemně.Páá

Konča

koukni do mailu.:-)

Vendula

Koukala jsem do mejlu a stále mi nedošel.Asi je to na něj daleko.

Konča

nebo jsem to napsala blbě. Má tam být L nebo I? Ony ty znaky vypadají stejně, asi jsem to popletla. Já to mám v odeslaných - tak to došlo někomu jinému. Písni prosím ve velkých písmenkách jo?

Friduča

Ahojky kamarádi, tak je toho tu napísáno :) :) Já momentálně prožívám strasti s přáteli z Tuniska... Určitě jste již zaslechli... Sysi - vše co ti napsal Konča je pravda, ale když popisuješ svého muže - tak píšeš o tom co mám doma :) Bohužel také odmítá cokoliv číst a pracovat na tom.. On touží po jedné zlaté pilulce, kterou spolkne a z něj se prostě stane nekuřák... Loni, když jsem nekouřila, tak to byl opravdu boj... Letos to snáším nějak naprosto v klidu a neremcám.. občas něco pronést musím, neb jinak by kouřil i před mou maličkostí dvě krabky za den, ale loňské konflikty jsou pryč...tedy zatím :) Ale řekl mi, že v březnu přestane... Počítám, že z toho bude duben - neb neřekl prvního března :) Jinak jemu ten inhalátor, či co to je ( vypadá to jako cigeretová špička a dávají se do toho kapsle s nikotinem ) hodně pomáhal - u něj je to opravdu silná psychosociální závislost = chybí mu to v ruce, ve společnosti, při naučených situacích atd. A to tak, že i když nekouřil automaticky po tom sahal... Knížky, které Konča doporučuje také doporučuju - opravdu je to o hlavě a bohužel vůle nestačí... Člověk se musí rozhodnout, bez toho nejde... Nebo pouze nějaký čas... Já vesele zobu, CHMP mi dochází, neb manža mi koupil balení na 14 dní :) Takže si musím v pondělí pro další :) Nutkání občas mám, chuť ne, ale nutkání ano... Největší po alkoholu, ale nic intenzivního... Jde to ustát...Neb chci bejt voňavá, zdravá a ??? Bohatá :) Dneska další papírovka do kasičky... se těším jak malé děcko, kterému dávají příbuzní do prasátka :) Marjo jsem moc ráda, že se ozveš... Jak jsi na tom, kolik kouříš ? Vrhneš se na to znovu ? Mažu na nákup a čeká mě pracovní víkend... Tak zatím pa kamarádi a držte se !!!!! Bojujte !!! A někdo nám tu chybí - všimli jste si ? Zapálila si, nezapálila ???

Sysi J.

zdravím, jo no zlatá pilulka ta by byla nejlepší :-))) ... no aspoň že ty prášky jí a říkal že po 14 dnech užívání těch prášků se už bude i snažit to kouření omezit, aby se i on do toho zapojil a nespoléhal jen na prášky, tak snad to myslí vážně a podaří se mu to :-). No taky jsem slyšela měsíce kdy přestane a nic, že se na to musí připravit psychicky:-).Tak snad se připravil dobře:-))))).Ano správně- zdravá,voňavá a bohatá, souhlasím:-). Držte se a pěkný víkend :-).

Leila

,Ládika s 3-4mi denně obdivuji/ to je snad těžší než nekouřit vůbec/ a těm co jsou na začátku držím pěsti ;) Vendulo vydrž,mně to také trvalo déle-překuřovala jsem šampík více než třicet dní.Podle toho co píše Konča jsem byla trochu "mírnější kuřák" .Nebudila jsem se v noci na kouření,ale kouřila jsem když jsem se vzbudila )) Mám za sebou 5 měsíců nekouření,ale ne do úplné veselé pohody.Mám za sebou pár měsíců depky - tak nějak jak to popisuje Irenka.Champík se mnou docela zacvičil,doufám však že to nebude nevratné.Blbě se o tom píše,třeba více mailem: ambl@seznam.cz Šampík neberu asi dva měsíce a teprve nyní začínám mít pocit ,že se trošku rovnám.Přestávám se v noci ,nebo k ránu budit.Snad jsem i méně protivná na okolí. Musím stále něco dělat,abych neupadla do zimního spánku.Objevila jsem Zumbu- super! Tanec i cvičení v jednom.Pohyb mi dodává i dost energie. Přeji všem krásný víkend a nehulte- nic to nedává!

Konča

parááááda. Posílám gratulačku. Půl nejhoršího měsíce máš za sebou super:-) Leilo tobě rovněž posílám gratulačku, jsi šikulka :-)

Konča

já pako vynechala to poslední V. Poslala jsem znovu. Dala jsem L...., tak snad to už došlo.

Ivča

mezi vařením vás tady čtu, čumím, jak jste se od včerejška rozepsali. To je dobře. Stando super půl roku, gratuluju, Sysi, manžovi držím palce, aby mu to vyšlo, ať si mezme příklad ze Standy, mohl by mu hodně pomoct, když nehce číst nás. Všichni se držíte báječně, asi nejvíc tady teď v této chvíli obdivuju Konču - ta dieta je vymakaná, ale já bych to asi nedala. Maso bez přílohy, to bych se prostě nenajedla. Už mě snacha přinesla i knížku na dělenou stravu a když jsem to začala číst, tak jsem jí to hned vrátila. Prostě nemám tu výdrž a hlavně doma musím vařit a já nevydržím upéct králíka a dát si ho jen bez knedla, zela nebo špenátu. Mňam!!! Dobrý je to jenom jako komplet. Ale dobrý nápad s těma plátkama s Lučinou. Taky si to nakoupím do práce a budu to jíst místo svačinek z domu v podobě rohlíků a chleba s něčím. Končo, to si navaříš doma a pak si to nosíš do práce? Já kdybych byla sama, tak bych to asi zvládla, ale nesměla bych vařit nic jiného. No nemám tu potřebnou vůli. Zato jsem včera zase hodinu makala, nejdřív na posilovacích strojích a pak na vacu shapu a domů jsem přijela příjemně utahaná. Je to super. Zrovna tam byla moje zubařka, chodí už dlouho na udržování linie a říkala, že minule měla kolem boků o 6 cm míň. Stejně máme těžký život, nejdřív se člověk horko-těžko zbaví jedné závislosti a pak hned zase řeší závislost na žrádle, já fakt nevím:-) Mějte všichni krásný víkend.

Friduča

Dobré dopo při sobotě, tak já holky včera ukuchtila Frankfurtskou a rizoto... Za hodinku mám být v práci, čekají mě dvě klientky.. Vůbec se mi nechce, to asi nemusím psát... A zítra znovu... Zobu, nekouřím :) a mám radost :) Úpravu jídelníčku chystám už strašně dlouho - manža je pro, ale on je opravdu vděčný jedlík - co je sní a co není ne... Malér je, že já sama ráda ,,žeru,, takže tu prakticky furt něco je... Dle toho jeho bříško vypadá :) No, takže nyní další krok fitko a úprava jídla... Tak pomaloučku se na to budu připravovat a odhodlávat.. ALe min. to co tu mám musíme dorazit :)

Sunny

cau lidicky, dnes jsem zvladla prvni svou zkousku bez cigarety, ale uprimne byly to nervy si nezapalit :-( Zkousku mam, ale tak tak, sileny okno :-( Jinak jsem se chtela zeptat je mozny ze po tom co jsem prestala kourit se mi zhorsila plet? zacinam vypadat jak pubertacka...:D

Standa

Ahoj Sunny. Ono když si přečteš ten příbalový leták od CH, tak si začneš říkat, ještě že jen ta pleť. Nevěřím třeba tomu, že se mi z ničeho nic změnily dásně. Od té doby co beru CH, krvácím z dásní jak ještě nikdy, a to si dávám na ně opravdu pozor. Stačí jen trochu se neopatrně dotknout a teče to jako když mi vytrhnou zub. Kdysi jsem měl tvrdý kartáček a postupně jsem přešel na úplně měkký a stejně to není nic platné. Pak mám ještě i jiné podobné problémy, všechno se mi hojí pomaleji. Je to takový modrý jed na krysy :-D

Friduča

Příbalovej leták nedoporučuji číst, neb hodně lidí po přečtení začne mít zaručeně některý, né - li všechny příznaky... Jinak hodně častý vedlejší učinek je nespavost ( respektive špatný spánek ) a velice dobře to jde napravit tím, že večerní tabletka se zobe odpoledne a nikoliv večer - osobně jsem najela na půlení a všechny potíže zmizeli... Také zácpa je často zmiňována... Stando ty by jsi raději měl zajít k lékaři, neb můžeš tu látku opravdu snášet špatně... Nemám tušení zda ředí krev, nebo podobně.. Ale to co popisuješ jistě není normální vedlejší účinek...

Standa

Ahoj Fridučo, už beru od úterý jen půlku denně, tak doufám, že se to spraví.

Friduča

S pletí nemám problém a ani jsem nečetla, že by to někdo měl po CHMP... Je pravda, že tělo se pomalu čistí, ale tohle jsou otázky spíš na nějakého odborníka.. Fakt nevím.. Předpokládám, že pokud by to s tím bylo spojené, velice rychle se to srovná... A ještě k CHMP - spousta vedlejších účinků uvedené u CHMP jsou stejně tak popsané, jako abstinenční příznaky po přestání kouření - bez jakéholiv přípravku... Sunny - gratuluju ke zkoušce !! Šlo to viď ? Nesmíš se tolik a zybtečně nervovat...

Ivča

když jsem před rokem a něco přestávala, tak jsem tam četla něčí příspěvek, že má taky obličej jako puberťačka co bere champix, tak asi na to tak reaguje víc lidí. Stando, psal jsi, že už to bude půl roku, co nekouříš a stále si bral chmp 2 x denně? Už asi opravdu můžeš zmenšit dávky. Já ho brala pátý měsíc už obden a to jsem bývala hodně silná kuřačka. Pomalu ubírej. Já mám zase ten problém co nekouřím, že mě dost často teče krev z nosu a vždy na pravé straně. Spíš sákne než teče. Taky jsem s tím zatím nikde nebyla, ale až půjdu k doktorce, tak se o tom zmíním. Někdy si říkám, jestli je vůbec dobré po 35 letech přestávat ikdyž vím,že jsem udělala tu nejlepší věc, co jsem mohla a jsem na to taky hodně pyšná, že se mě to povedlo. Takže držím palce všem začínajícím a hlavně začněte co nejdřív s odvykáním. Čím jste mladší, tím menší dardu dostane organismus, když mu tu pitomou drogu vezmete. Champix asi určitě není nic zdravýho, ale nebere se to věčně a hlavně pomáhá. U většitny léků je lepší nečíst příbalové letáky a všechy léky léčí jeden problém a dalším orgánům v těle škodí. Takže těm co je odradil příbalový leták bych radila, ať to tak vážně neberou a jestli mají strach, tak obvodní doktor snad ví, jestli to jejich stav dovolí je brát. Proto je to na předpis.

Standa

Ahoj Ivčo, už tři měsíce jsem bral půl ráno a půl večer, teď už týden beru jen půl ráno. Zatím počítám, že ještě pět měsíců budu tu půlku brát.

Leila

nebude to pravděpodobně champixem,ale tím jak se čistí tělo- čistí se i póry v pokožce.Špatnou pleť může a mě ji způsobovala i zácpa,kterou má většina lidí když zahodí cigaretu. Stando a ty dásně nejsou od champixu ,ale je má na svědomí zahozená cigaareta.Vlastně spíše parodontoza,ale kuřákům dásně krvácejí méně protože mají stažené cévy.Toto mi jednou vysvětlovala zubařka a i se mi to potvrdilo,když jsem sama přestala.Trochu mi po třech měsících nekouření pomohla dentální hygiena.

Sunny

Cau lidicky, vcera jsem byla trosku parit, No cigaro jsem si nedala, ale vzala jsem si dva doutniky (neslukovala jsem). Vim, neni to moc dobry, ale porad si rikam, ze nejdulezitejsi je zbavit se zavislosti na cigaretach a ze ostatni pak odejde samo /myslim to, ze pozdeji si nedam ani doutnik.. Rada chodim do spolecnosti mezi lidi, ted jsem to teda hodne omezila a vcera jsem mela desnou chut na cigarko. Ale rikam si, musim vydrzet, ale je to fakt tezky. Prijde mi, ze bez tech cigaret to nejsem ja-

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Necháváte si znaménka pravidelně kontrolovat u dermatologa?

49%
51%
Zatím hlasovalo 63 lidí

Mohlo by vás zajímat

Porodní plán je dnes trendem, ne vždy ale vyjde

Přístup k porodu se v českých porodnicích za poslední roky velmi proměnil. Zatímco v dřívějších dobách maminky neměly příliš možností ovlivnit průběh svého porodu, v současnosti se mnohem více přihlíží k jejich přáním.

Oči prozradí i jiné než oční choroby

Oko je zdravotní mapou člověka, při běžném vyšetření lze z očí vyčíst třeba první známky cukrovky, infarktu, některých nádorů nebo roztroušené sklerózy.

Uzly ve štítné žláze lze odstranit i bez operace

Obtíže při polykání, pocit tlaku nebo plnosti v krku či hmatatelná boule na krku – i takhle se projevují uzly ve štítné žláze. Některé člověku neškodí, jiné ale mohou způsobit vážnější komplikace nebo být i zhoubné. Lékaři zhodnotí, o jakou variantu se jedná, a případně je odstraní. Zatímco dříve musel člověk na operaci, nyní specialisté umí tyto uzly odstranit šetrněji – pomocí tepelného účinku elektrického proudu. To vše při plném vědomí pacienta a bez nutnosti delšího pobytu v nemocnici. Unikátní zákrok mají za sebou v Česku první desítky nemocných. Na nové možnosti léčby upozorňují odborníci u příležitosti Týdne štítné žlázy, který připadá na 25.–31. května.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce