Oko je zdravotní mapou člověka, při běžném vyšetření lze z očí vyčíst třeba první známky cukrovky, infarktu, některých nádorů nebo roztroušené sklerózy.
Musím k tomu říct jednu věc - radikální rozdíl a to vč. psych. rozpoložení hraje to, zda chci opravdu přestat kouřit. Při svém odvykání, kdy jsem nekouřila 5 měsíců, jsem se strašně trápila - neustále myslela na cígo, záviděla ho druhým, necítila se ve své kůži, neměla jsem náladu na nic, byla protivná na všechny... To co je zde popisováno... Při dalším odvykání ( 11 měsíců ) jsem tyto pocity absolutně neměla a to, že někdo kouří jsem vnímala jako jeho handicap a to cigáro v ruce, že je něco navíc.. začala jsem chápat, že mi cigereta nic nedává, že na kouření prostě není nic pozitivního - kromě slastného pár vteřinového pocitu jsem nenašla nic...že nezmírní bolest, nebo nervy které mám... pokud mi někdo ublíží, bude to stále bolet i když budu kouřit, pokud budu mít starosti cigereta je neodvane... Nesmrdím, neutrácím peníze, neotročím žádným drogám ( neb 70% kuřáků chce přestat kouřit a protože jim to nejde hledají si výmluvy tipu - mě to chutná, až budu chtít tak s tím seknu ), nemusím potupně hledat místa kde se smmí kouřit... Byla jsem náležitě pyšná na to, že jsem s tím sekla... NAučila jsem se užívat hezké chvilky - jako je terasa u moře večer se sklenkou vínka a neodmyslitelnou cigertou - bez ní... Pochopila jsem, že kouzlo toho okamžiku netvoří ta cigereta, ale okamžik samotný... A pro ty, kteří by do mě chtěli šít - ano tohle všechno jsem cítila a i tak jsem znovu podlehla - chyba a škoda... Ale celou dobu co jsem znovu kouřila jsem na sebe byla naštvaná a neustále se připravovala na další okamžik, kdy dozraju a znovu se s drogovou závislostí budu prát, protože cigereta droga je... Nyní bojuju 16 den - se stejnýma pocitama jako při poslední abstinenci.. Za tu dobu jsem měla nutkání 2x a to vždy téměř k ránu - po alkoholu, kdy už jsem měla vlastně být dávno v pelíšku :) Musím tedy říct, že mi opravdu hodně pomohla knížka Jak přestata kouřit - hodně mi pomohla urovnat si priority v hlavě a pochopit jak se na ten jed koukat... Ještě jeden odkaz : http://www.novinky.cz/veda-skoly/222466-koureni-poskozuje-organismus-uz-nekolik-minut-po-zapaleni-prvni-cigarety.html A mám za sebou pracovní víkend a už to snad nebudu opakovat.. Nějak mě to nebaví :( Držte se já si jdu dát rizoto :) Mám hlad jako vlk :) Sunny - doutníky nejsou dobré řešení.. můj muž to taky dělal...
Přidat nový komentář