Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Lékaři vzkazují: Tohle vám opravdu pomůže při léčbě rakoviny

( Renata Vyšínová | přečteno: 23534x )

Nemocní s rakovinou sází pří léčbě i na přírodní léky – aloe vera, kombuchu nebo koenzym Q10. Jejich protinádorové účinky ale vědecké studie nepotvrdily. Kladně se ale vyjádřily ke dvěma přírodním látkám.

shutterstock.com

I když si pro léčbu rakoviny, nebo její prevenci, vyberete z těchto "potvrzených" látek, měli byste se vždy držet doporučení lékařů. „Hlavním negativem alternativní léčby je odklad zahájení účinné, prověřené protinádorové léčby na pozdější dobu. V době podávání neúčinné alternativní léčby dochází k přechodu nemoci do vyšších stádií, což v konečném důsledku zhoršuje vyhlídky nemocného na trvalé vyléčení. Také mnohdy nepředvídatelné nežádoucí účinky komplementární a alternativní léčby mohou mít fatální následky,“ zdůrazňuje Doc. MUDr. Jan Novotný PhD., z Komplexního onkologického centra Onkologické kliniky VFN a 1. LF UK.

Inositol

Popis: zdrojem inositolu a inositolšestfosfátu (IP6) jsou přírodní látky, které se vyskytují zejména v semenných obalech luštěnin a obilovin a také v ořeších, v některých přípravcích bývá doplněný o ionty vápníku a hořčíku, Inositol v lidském organismu funguje jako látka, podporující činnost jater, nervů, jako antioxidant a pomáhá při diabetických obtížích. Snižuje také hladinu cholesterolu a triacylglycerolů. Dodávání inositolu je doporučováno především pro obnovení fyziologické funkce jater po infekční žloutence a po jiných déletrvajících onemocněních. Inositolšestfosfát (IP6) je derivátem inositolu.

Výsledky výzkumů: Dle studií prováděných jak v USA, tak v Evropě byly tyto látky potvrzeny jako prevence u osob se zvýšeným rizikem vzniku rakoviny. Rovněž je doporučován jako doplněk stravy ke zvládnutí vedlejších efektů léčby. Dávkování a doporučení však vycházejí ze zkoušek na zvířatech, nebyly zkoušeny na lidech.

Nežádoucí účinky: Přípravky s inositolem jsou  velmi dobře snášeny.

Co je dalším ověřeným přírodním lékem na rakovinu? Čtěte na další stránce. 

Alternativní léčba: S rakovinou bojujte posilováním imunity, například za pomoci síly, kterou má echinacea.

kapitola

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Karcinom tlustého střeva

Karcinomy tlustého střeva jsou zhoubné nádory vycházející z epitelu (vnitřní výstelky) střeva.

Přeceňujeme riziko pasivního kouření pro vznik rakoviny plic?

Podle anglických vědců je možná riziko pasivního kouření přeceňován. To ovšem neznamená, že je toto riziko nulové, tvrdí autor studie Dr. Copas. V předcházejících analýzách, které zahrnovali...

Hodgkinova choroba

Jde o relativně časté nádorové onemocnění, které postihuje mladé lidi mezi 25 - 35 lety a pak lidi po 55 roce. Naštěstí ho lze ve vysokém procentu zcela vyléčit.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce