Inzerce https://www.lekarna.cz/do-prirody-bez-obav/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=do-prirody-bez-obav

Máte strach z létání?

( Redakce Ordinace.cz | přečteno: 5087x )

Máte obavy z létání? Máte přímo strach letět? Nebojte se, nejste v tom sami.

R. Vyšínová

Proč se lidé bojí létat?

Odpověď není jednoznačná, a už vůbec ne jednoduchá. Existuje mnoho faktorů, z nichž mají lidé obavy a které v nich vzbuzují strach z létání. Které obavy trápí právě vás? Jsou vaše problémy způsobeny nedostatkem informací, které by vám dodaly pocit bezpečí, nebo jsou vaše problémy psychického rázu?

Pokládáte si tyto otázky nebo máte podobné obavy?

Je létání bezpečné? Může letadlo spadnout? Co když se na letadle něco porouchá?! Vysadí nám motor! S něčím se srazíme! Co když letadlu v turbulenci třeba upadne křídlo! Unesou nás!

Nebo máte spíš takovéto obavy?

Jakmile se letadlo začne hýbat, nebudu moci vystoupit! Bojím se uzavřeného prostoru! Mám strach z výšek! Nepřekonám svůj strach a zpanikařím! Bude se mi špatně dýchat! Nemá let vliv na zhoršení mého zdravotního stavu?

Zastavte iracionální myšlení! Vše je možné si logicky zdůvodnit. Poslouží vám k tomu tato příručka – získáte v ní všechny informace o létání a průběhu letu, takže vás nic nepřekvapí a nezaskočí!

Myslete na to, proč letíte! Motivace je dobrou cestou k překonání potíží. Je krásné dostat se letadlem za svými blízkými, kteří jsou od vás daleko, prožít dovolenou v exotickém kraji, neztrácet čas v nekonečných silničních zácpách, vážit si sám sebe za to, že svůj problém překonám.

Nekochejte se svým strachem! Při cestě myslete na pláž, kde se budete po příletu opalovat, na krásy míst, kam cestujete, čím se odměníte po příletu. Zpáteční cestou se těšte na svou voňavou postel doma.

Věnujte dostatek času přípravě vašich zavazadel, potřebných věcí a dokladů na cestu. Pořiďte si seznam, podle kterého budete svoji cestu připravovat. Budete více v klidu, že na nic nezapomenete. Klid není nic jiného, než být připraven na všechno!

Den před odletem se pokud možno věnujte relaxaci a udělejte vše pro dobrý spánek. Snažte se odstranit rušivé momenty, dopřejte si relaxační koupel s příjemnou vůní a relaxační hudbou.

Tip: Dopřejte si koupel s uklidňující bylinnou koupelovou směsí. Je to směs máty, rozmarýny, meduňky a chmele. Celkově zklidňuje organismus ve stresových situacích.
Použijte přírodní éterický olej v rozprašovači – v místnosti, v autě, na polštář, v letadle na podhlavník vašeho sedadla. Slouží k vyrovnání psychiky s velkou stresovou zátěží. Zklidňují emoce a pomáhají vnést klid do těla i duše. Obsahují esence pomeranče, levandule, citronu a rozmarýnu.

Mnoho dalších rad a tipů najdete v knize, z níž jsme pro tento článek čerpali:
Čechová Miloslava, Pružina Vladislav, Oldřich Truska: Létání bez strachu
Brožovaná, celobarevná, 144 stran, 249 Kč
Vydalo nakladatelství Smart Press
www.smartpress.cz

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Mohlo by vás zajímat

Fenistil kapky na kašel

Dobrý den. Pediatr napsal synovi kapky Fenistil na kašel. Jak je to možné, když je na alergii?

Reflexní terapie: Masáž nohou, která dodá energii a vitalitu celému tělu

Když potřebujete „dobít baterky“, zbavit bolesti, stresu nebo zlepšit imunitu, sundejte boty a choďte bosí! Dopřejete si tak přirozenou reflexní terapii plosek nohou, která zahání únavu a působí na zdraví vnitřních orgánů.

Když na nás padne jarní únava

Pocit vyčerpání, podrážděnost, výkyvy nálady nebo snížená energie. Jarní únava může mít mnoho podob. Tento stav způsobený nejen nedostatkem slunečního světla, ale také omezeným pohybem na čerstvém vzduchu je přirozeným jevem, který podle odhadů trápí až tři čtvrtiny populace. Když si totiž v zimě vyčerpáme zásoby „hormonu štěstí“ serotoninu, může dojít k hormonální nerovnováze a přebytku „spacího hormonu“ melatoninu.

Zalepené oči po ránu

Dobrý den. Když ráno vstávám tak si musím otevřít oči ručně jak je mám zalepené, často pořád slzím. Děkuji za odpověď

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce