Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Petra hubne online: Mateřská LIGHT

( Peťka | přečteno: 8970x )

Petra je čtvrtou účastnicí projektu Hubnutí online! Podpořte ji a seznamte se: Jelikož hubnutí od pondělí již nějaký rok nezabírá a vůbec se sama před sebou nestydím porušovat své „nízkotučné“ sliby, rozhodla jsem se svěřit se právě vám a doufat, že se na mé slepé zamilovanosti do všeho sladkého konečně něco změní. Sladké zbožňuji a opravdu to nejde přehlédnout.

shutterstock.com

Základní informace

  • Jméno: Petra
  • Věk: 29 let
  • Váha: 99 kg
  • Výška: 174 cm
  • BMI: 32,36

Cíl: Nepřibrat! :o) A v tom lepším případě zhubnout půl kila týdně.

Kdo jsem

Jsem mamina na mateřské dovolené s desetiměsíční dcerou. Před tím jsem pracovala jako projektový manažer, což bylo v mém případě spíše sedavé zaměstnání. Mezi mé stálé koníčky patří hubnutí a nakupování různých konfekčních velikostí. Jinak, ačkoliv tak nevypadám, ráda sportuji. Dovedu se přidat k většině sportů, ale v ničem nevynikám. Zbožňuji plavání, aquaaerobik, basketbal, in-liny, většinu zimních sportů kromě jízdy na saních, chalupaření a výletění s rodinou. Letos obohatím své zážitky o jízdu na kole, pokud seženu extra pohodlné a široké sedlo, a pokud vyřeším věčný problém s umazanými nohavicemi od řetězu.

S nadváhou bojuji od útlého dětství. Jsem smířená s tím, že „hubenka“ ze mě nikdy nebude, jen se chci cítit lépe a nakupovat oblečení podle toho, co se mi líbí, ne podle toho, co mi je. Můj již zmíněný problém je láska ke sladkému v podobě buchet, sladkého pečiva, zmrzliny, čokolády a jogurtů, které můžu jíst po tunách. Hlavně o víkendu, kdy objíždíme babičky a prababičky, říct: „NE!“ například luxusnímu čerstvému tvarohovému koláčku je pro mě těžko překonatelný problém. A kéž bych se zastavila alespoň u druhého kousku. Ano, přiznávám, jsem závislá na sladkém!

Podívejte se na můj blog, tam zjistíte, jestli hubnu a jak bojuji s neutuchající chutí na sladké.

Já a hubnutí?

Jsou tři důvody, proč bych tak moc chtěla odložit pár kilo ze svého hřejivého polstrování:

  1. Nechci, aby mě na letošní dovolené parta Greenpeace strkala zpět do vody, sotva uschnu, i když zblízka už jako velryba ani tak moc nevypadám.
  2. Má dcera začne co nevidět běhat a bojím se, že už ji nikdy nedoběhnu.
  3. Nechci říkat „Chudák paní!“ pokaždé, když uvidím svůj odraz ve výloze.

Jelikož svou dceru stále kojím, i když to vypadá, že již brzy přestanu, protože je kojení mou dcerou přirozeně vytlačováno z jejího jídelníčku, nemohu si dovolit příliš přísné diety. Volím tedy jemnější a snad trvalejší způsob hubnutí, který spočívá v pravidelném přísunu menších porcí zdravých a „lehkých“ potravin, za podpory „lehčích“ sportovních výkonů v podobě svižnější chůze s kočárkem, běžných domácích prací a snad také ne příliš drastického cvičení. Manžel mi dofoukl gymnastický míč a já jsem se dobrovolně přihlásila na lekce „ZUMBA fit“, jelikož letáček slibuje spojení „zábavného s efektivním“. Prý lze hubnout s radostí, zábavou a bez stresu. No, nekupte to! Máte-li pro mě zajímavé tipy nebo vás jen zajímá, jak si vedu, nahlédněte do mého blogu.

Můj typický jídelníček

Snídaně: Celozrnná houska či rohlík s máslem, medem a plátkovým sýrem. Jogurt (3 g tuku). Káva 1:1 s mlékem (v těhotenství a při kojení bez kofeinu) nebo hrnek mléka.

Svačina: Houska se šunkou a sýrem, zelenina či ovoce, neslazený čaj či voda.

Oběd: Ryba upečená v alobalu, kuřecí na různé způsoby a občas mleté maso. Jako přílohu brambory, celozrnné těstoviny a různé druhy rýže. Snažím se nezapomínat na zeleninu, ale přes zimu je to krapet boj.

Svačina: Rohlík se šunkou a sýrem, zelenina či ovoce, neslazený čaj či voda.

Večere: Míchaná vajíčka, celozrnné pečivo, máslo, sýr, šunka, zeleninové saláty, jogurt. Neslazený čaj či voda.

Pitný režim: Přibližně 2-3 litry denně. Nemohu pít alkohol díky problémům se slinivkou (stále jsem se s tím nevyrovnala :o) ).

Sladké chvilky: Hlavní chutě na sladké na mě přicházejí odpoledne okolo 15. - 16. hodiny, a to až do usnutí. V týdnu se snažím odolávat pomocí čokolády s vysokým procentem kakaa nebo pomocí jogurtu, ale o víkendu jsem jako utržená ze řetězu a mám pocit, že musím vše dohnat. Nedělní výčitky svědomí mě nutí k dalšímu slibu: „Od pondělí!“.

Dokážu se vzdát smažených pokrmů, tučného masa, uzenin a alkoholu. Nedokážu se vzdát alespoň kousku sladkého denně, i když klidně v „light podobě“.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Diskuse k článku
dáša
3x

musíte to mít na mateřské obzvlášť těžké, moc vám držím palce a podporuji vás. já sma přibrala 15 kg, porodem shodila jen 6,5 a trvalo mi velice dlouho než jsem se vrátila zpátky na svou váhu.. držte se a nevzdávejte to!!

Jiri Krejci
2x

uz nejaky ten cas se venuji oboru wellness a co se tyce stravy,tak jsem narazil na uplne bajecny doplnek pri strave,jehoz priprava trva par minut a musim rict,ze je opravdu vyborny.Pokud by jste chtela,rad vas stim obeznamim a reknu vic.Staci mi napsat na email [email protected] a ja vam hned odpovim.

Jolana
2x

Jako bych četla svůj životopis. Jen těhotenství mi nijak nepřitížilo, 12 kg přibraných u každého dítěte jsem ponechala v porodnici. Nic to nemění na tom, že hubnutí provází celý můj život a úspěchy (i 18 kg dolů) zničím porušením režimu. Proto Vám přeji úspěch a radím - nenechte se zlákat na žádné doplňky stravy a berličky v podobě údajně zaručených bouračů tuku a pod. Má zkušenost - vždy to šlo při pravidelném stravovacím režimu a pravidelném pohybu (plavání, procházky, cvičení, kolo - kvůli kyčlím nesmím nic přehánět). A nevyhýbala jsem se ani sladkému ani tučnému.


Celkový počet příspěvků v diskusi: 8. Vstoupit do diskuse.

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce