Oko je zdravotní mapou člověka, při běžném vyšetření lze z očí vyčíst třeba první známky cukrovky, infarktu, některých nádorů nebo roztroušené sklerózy.
Ahoj, nejdřív zdravím všechny ostatní. Napsala jsem na tuhle diskusi jen párkrát, Asentru teď beru třetí měsíc a cítím se dobře, tedy někdy líp, někdy hůř, ale v podstatě jsem ráda, že je to takhle. Díky Asentře momentálně obstojně zvládám i situaci, kdy nám hrozí propuštění z práce. A teď k Martinovi. Problémy s močovým měchýřem a deprese spolu úzce souvisí. Já měla problémy od svých osmnácti, chodila jsem hodně často. Občas jsem brala antibiotika, prý na zánět močových cest. Během let se problémy stupňovaly, a já běhala každou půl. pak čtvrt hodinu, jak jsem něco vypila, mohla jsem jít třeba desetkrát za sebou, po pěti minutách. Byla jsem z toho pološílená, protože jsem fungovala jen podle toalety, a v práci jen díky tomu, že pracuju v kanceláři, a mohla jsem běhat. Kolegyním jsem to řekla, protože jinak by mysleli, že jsem cvok. V té době taky začaly moje první příznaky deprese. Pak už se to nedalo zvládat, absolvovala jsem všechna možná uro vyšetření, všechno v normě, žádný zánět, žádná abnormalita, a já přesto pořád musela běhat. Pocit nucení na močení mě vůbec neopouštěl.Pak mě poslali do nemocnice v Českých Budějovicích, kde mi diagnostikovali hyperaktivní močový měchýř a já jsem třikrát /vždy po roce( podstoupila aplikaci botulotoxinu injekcí do tkáně močového měchýře. Je pravda, že pocit nucení i běhání se omezily, jenže jsem se pak vždycky musela pár měsíců sama cévkovat, což taky není žádný med, a i při veškeré hygieně jsou časté záněty. Ale celé tohle léčení mi pomohlo si postupně osvojit pár věcí, hlavně, že musím opravdu pořád pít, i když se tomu člověk vyhýbá, aby nemusel běhat. Vážně to chce alespoň litr a půl denně. K tomu už pár let užívám výtažek z kanadské brusinky a dýňová semena. Naprosto vyloučit kávu, a průběžně popíjet.No a pak je důležité, snažit se moč udržet co nejdýl. Každých pár minut navíc je malé vítězství. Já to po deseti letech léčení (nebo spíš změně návyků) dotáhla až na tři hodiny, což je pro mě úžasný pocit. Ale kdykoliv jsem rozhozená, nebo přijde deprese, nebo jakákoliv nemoc, močový měchýř se zblázní, a dělá si co chce. Stojí to pak zas spoustu času, než se člověk (i měchýř) zklidní. Na mě působí Asentra i v tomhle pozitvně, protože když jsem v klidu, zvládám líp i problémy s močením. Martine, moc ti držím palce, protože vím, co tenhle problém obnáší, a ještě v kombinaci s depresemi a jejich příznaky. Ale zvládneš to, ono ti totiž nic jiného nezbývá, a člověk je v podstatě silnějsí, než si sám uvědomuje. Držím palce všem a všem přeju moře zdraví a pohody. Nela
Přidat nový komentář