Představte si kdyby 3/4 populace trpěly depresemi nebo úzkostnou poruchou/neurózou či říkejme tomu odborně jak chceme.
Vemte si jak se tu k sobě lidé v tomto vlákně diskuze chovají, na to jen tak nenarazíte, dneska je všude jen sobectví, špína a každej ve Vás vidí jen výdělek nebo kouká jak Vás okrást. To by bylo po světě hodnejch lidí, kdyby je spalovalo také trochu té živočišné úzkosti.
Občas si říkám, kde se to bere, zda je to z toho, že nedokážu třeba přijmout sám sebe. Vždyť narovinu...co mohu ještě chtít, mám fajn práci a dobře placenou (na dnešní poměry), mám svůj barák a slušně opravenej, vše co jiní nemají. Dvě auta, pergolou, stání na auto,elektrickou pojezdovou bránu a další vymoženosti dnešní doby, zahradu jak hrom, psa, naprosto úžasnou manželku a miminko na cestě. je mi 28 a přesto se nedokážu momentálně z toho všeho radovat a ba naopak z narození dítěte mám díky mému momentálnímu rozpoložení docela hrůzu (ještě, že máme termín až za necelý měsíc).
Bral jsem AD od roku 2008 do léta 2010 kdy jsem vysadil a byl jsem naprosto v pohodě a ze dne na den jsem se složil jak domeček z karet. Dneska když v noci pes kterého máme doma díky dnešním mrazům zaštěká ve verandě tak já se vzbudím hrůzou a strachy, ta lidská mysl a hlavně chemie v mozku je něco nepředstavitelného co si (v náš neprospěch) ani dnešní věda nedokáže vysvětlit.
Především problém je jen a jen v Nás, proč se bojím smrti když neumírám, proč se bojím věcí kterých nemusím, proč mám úzkosti z běžných věcí a každodenního života, z odpočívání které momentálně neumím jelikož jsem 24h denně v tenzi a staženej a nedovedu relaxovat. Myslím, že úzkosti vznikají hlavně z vnějších podnětů a hlavně taky v tom jak jsme vyrůstali což já dětství neměl růžové, rozvody a tahanice, stěhování atd, pak jsem před pár lety postupně za 3 roky začalo to psem pak jsem pohřbil babičku z tátovy strany (jako moje druhá máma), za rok po ní mého tátu (infarkt) a před rokem babičku a dědu z máminy strany. Zůstala mi už jenom sestra a máma.
Asi se plus tohle všechno ve mě něco seklo a vesměs jsem byl vždy úzkostlivější děcko a kluk terej nebyl autsider, ale neuměl se moc prosadit a v dospělosti to dospělo takhle daleko, že jsem nyní na antidepresivech jelikož nedokážu přijmout sám sebe a pak se mi toto děje. Občas mám pocit, že bych potřeboval vypláchnout mozek a začít ve svých 28 znova, ale to nejde a tak musím bojovat, potřebuju se změnit a to hodně a pracovat na sobě jinak se toho nikdy nezbavím a až se z toho teď zase dostanu tak vím, že by to zase jednou plíživě přišlo, až se tohohle svinstva díky práškům zbavím tak začne změna a doufám, že sice pomalá, ale o to velká a snad nezvratná.
Včera jsem o tom než jsem usnul přemýšlel a nic jiného mě nezbývá, jinak budu celej život žrát prášky, ale už moc píšu a moc si to maluju. Skusím to a vám doporučuji to samé. Sice je mi z toho všeho zle ještě víc, ale nechci se konejšit, prášky zabeou a uvidíš bude zase OK, ono bude a v to doufám, ale chce to ZMĚNU jinak se to vrátí. S odstupem času můžu říct, že kdybych tohle udělal už tenkrát co jsem se z toho dostal tak jsem dneska neměl relaps, ale co andělám. Život je takovej, tak se alespoň pokusím upravit moje mechanismy života, a chovat se trošku jinak a hlavně k věcem jinak přistupovat. Přestat bejt 100%, perfektní a uspokojit se s tím, že né vždy jde všechno udělat dokonale, ideálně a svět není takový jaký jsem si ho maloval,
tak to jen taková odpolední úvaha kdy mojí myslí prosvitne trocha racionálnějšího uvažování místo surové úzkosti. Zkuste to taky, molí to a člověk to nerad v sobě řeší, ale myslím si, že i podobné věci se dějí na psychoterapiích i přestože jsem žádnou nikdy nenavštěvoval.
Zdraví Alwin
Přidat nový komentář