Praktik má co se psychi vzdělání pouze základní informace, máš složitejší životní období, ale rozhodně se na úzkost neumírá, jen to člověka dost desocializuje jelikož je to ubíjející. Pouze pokud by trvalo nějak nezvykle déle tak bych nasadil AD, mě když umřel táta tak jsem to taky těžce nesl, ale zvládl jsem to.
Rozhozená nemusíš být, psychiatr je jen a jen lékař, jehož specializace je tvoje duše. Stejně tak jako ortoped nebo zubař, k psychiatrovi chodím asi 4 roky, z toho jsem tam minule již rok nebyl protože jsem byl v pořádku, měl jsem s tím velké bloky než jsem se rozhodl tam zajít a dnes se tluču do hlavy, že jsem tam nešel už dřív jelikož o to déle se z toho vždy dostávám, ale jsem za to rád a rozhodně se za to nestydím, jen se tím pochopitelně nechlubím, ale slabost to rozhodně není.
Na praktickou Dr. bych se vybodl a zavolal si k nějakému psychiatrovi ve tvém okolí, nebo v jiném městě a obědnal se. Jelikož její doporučení k němu nepotřebuješ a je to tvoje svobodná vůle.
K tomu Ataraxu, měl jsem ho napsaný minule taky a stálo to za starou bačkoru, nejsem odborník přes léky, ale je to tuším antihistaminikum u kterého se ani neví pořádně jak je možné, že na úzkosti zabírá a mě pouze jen trochu uvolnil, ale výraznější efekt jsem neměl tak jsem s ním sekl do koše a pokud už jsi brala Neurol nebo podobné, těžko to teď nahradit Ataraxem - doktorka měla zvolit opačné pořadí, ale z části doktorku chápu, Neurol sice funguje super, ale je to návykové. Jde, ale jen o to necpat se tím půl roku v kuse od rána nebo si nezvyšovat uměle dávky na několik mg denně. Pokud si dáš po půlkách jeden 0,25 denně tak ti za 1-2 měsíce rozhodně závyslost nehrozí, ale já se těmhle lékům snažím vyhýbat, mám z toho pak výčitky, že se cpu oblbovákama, ale někdy holt vyhnutí není.
Mám doma 2 krabičky Lexaurinu od doktora než mi zaberou AD a jsem trošku masochista, protože jsem od začátku braní AD polkl pouze cca 5 tabletek po čtvrtinkách či půlce. Tudíž to zvládám bez toho i když je mi zle, je to na každém z nás jak se s tím vypořádá. Přesto mám jednu celou v kapse pro sichr - co kdyby a to mě stačí. Ono ten Lexaurin mám navíc slabej jen 1,5 bíle tablety a výrazněji taky na úzkosti nefunguje, Neurol je lepší, ale ten skončil taky u mě v koši.
Jednoduše - pokud cítíš, že to nezvládáš, zajdi okamžtě k psychiatrovi, z první návštěvy budeš vystrašená jako každý, ale uvidíš, že ti to pomůže.
Toť moje "laické" rady.
Přidat nový komentář