Každý člověk by měl vědět, jaký má krevní tlak. Vysoký krevní tlak se totiž dlouho nemusí nijak projevovat. Přitom je rizikovým faktorem řady život ohrožujících onemocnění, a to nejen přímo souvisejících se srdcem a oběhovou soustavou. Proto je tak důležitá osvěta, kterou představuje i Světový den hypertenze. V roce 2006 ho vyhlásila Světová liga proti hypertenzi. Připadá na 17. května.
Jani, Wendi, Fifi a ostatní, věřte mi, že opravdu je z toho kruhu nepříjemných stavů a pocitů cesta ven a Vy jste si vybraly tu nejlepší. Ze začátku jsem měla úplně stejné pocity jako Vy, myslela jsem, že se zblázním, některý dny jsem měla pocit, že z tohohle života a těch pocitů vyskočím z kůže, že to nemůžu zvládnout a na jednu stranu jsem nemohla uvěřit skoro nikomu, kdo sem psal a na druhou stranu jsem to strašně chtěla a časem jsem zjistila, že měli pravdu; postupuju úplně stejně jako většina lidí tady, opravdu se to lepší a to jak díky lékům tak i díky psychoterapiím. Budete na tom stejně, určitě. Když o tom tak uvažuju, tak se mi tyhle stavy změnily najednou z ničeho nic, když jsem to nečekala a smířila jsem se s tím, že život je boj a problémy jsou mým každodenním kamarádem a tak jsem je začala brát jako každodenní chléb. Jen mám teď trochu strach, protože se znám, že když se mám takhle fajn, začnu se rozmazlovat a přestanu si vážit těhle dobrých dnů a samozřejmě si na ně rychle zvyknu a pak se zas utápím v sbelítosti, když přijdou problémy. Škoda, že nevydržím v tomhle skromném stavu napořád.
Přidat nový komentář