Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Arytmie

(MUDr. Jarmila Křížová PhD. | přečteno: 206629x )

Poruchy srdečního rytmu mohou být projevem celé řady srdečních onemocnění.

shutterstock.com

Co můžete sami

Sami můžete svým životním stylem zabránit vzniku aterosklerózy a následné ischemické choroby srdeční. Dodržujte doporučená dietní a režimová opatření. To znamená úpravu vašeho jídelníčku. Pokud máte nadváhu nebo jste dokonce obézní, tak musíte zhubnout. Nejdůležitější je snížit množství tuků v potravě, živočišné tuky nahrazovat rostlinnými, omezit příjem cholesterolu. Nesolte přespříliš. Dopřejte si vlákninu, která je obsažena hlavně v zelenině, ovoci, celozrnném pečivu, ovesných vločkách a luštěninách. Ke zdravém životnímu stylu samozřejmě patří pravidelná fyzická aktivita, optimální je 3-4x týdně 30-40 minut běhu nebo alespoň rychlé chůze, jízdy na kole, aerobiku nebo plavání. Přestaňte kouřit. Dále neberte na lehkou váhu rady vašeho lékaře ohledně léčby jiných nemocí- jako např. porušené funkce štítné žlázy a minerálových poruch vnitřního prostředí.

kapitola
Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Diskuse k článku
Kukyna
13x

Dobrý den. Trpím na nízký tlak a bušení srdce a zvýšení tepů bylo přisuzováno právě tlaku. Ale když mám naměřený tlak který je dobrý, stává se mi, že mi začne bušit srdce a mám přes 100 tepů za minutu. Někdy pomůže, když dám nohy nahoru ale někdy vůbec. Stává se mi to i když jsem celý den v klidu a nic nedělám. Přijde to prostě samo od sebe a někdy to přestane po chvilce ale někdy taky až po 15 minutách. Pokud to nepřestává a já ležím, jsem tak unavená že usnu. Můžete mi říci zda je to tím že trpím na nízký tlak, či je třeba zajít k doktorce. Byla jsem i na srdci a špatně mi funguje jedna chlopeň ale prý je to v normě. Nyní mě čeká další vyšetření po 2 letech. V rodině máme problémy se srdcem. Děda, strýc a bratr mají kardiostimulátor. Bratr již od 10 let. Můžete mi říci něco blíže?

Ann
2x

Bušení srdce přijde nečekaně a trvá i více než 10 hodin. Srdce se nechce uklidnit a myslím si, že je to moje poslední chvíle.

kAREL
3x

MINULÝ TÝDEN JSEM SE DOZVĚDĚL ŽE MÁM TACHYARYTMIE. ZAJÍMÁ MĚ JAK SE BUDE DÁL POKRAČOVAT S LÉČENÍM.c4


Celkový počet příspěvků v diskusi: 31. Vstoupit do diskuse.

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Léčba srdečních arytmií

Při léčbě srdečních arytmií velmi záleží na tom, jaký druh potíží máte. Nabízíme vám podrobnosti o tom, kdy se používá kardiostimulátor, kdy defbrilátor či katetrizační ablace a co jednotlivé metody "obnáší". Průvodcem těmito metodami nám byla vedoucí lékařka Antiarytmické jednotky Kardiologického oddělení Nemocnice Na Homolce MUDr. Lucie Šedivá, PhD.

Patnáctiletý Tomáš: Arytmie mne nedostala!

Koho by napadlo, že může mít patnáctiletý kluk problémy se srdcem – zvlášť, když jako sportovec absolvuje i extrémně těžké závody, včetně těch na horských kolech. V případě Tomáše byla velká náhoda, že se vůbec včas přišlo na to, že ho může kdykoli zabít srdeční arytmie! Za život tedy vděčí odborníkům z Kliniky sportovní medicíny.

Srdce s arytmií potřebuje péči a ohledy

I pro nemoci srdce platí, že pravidelné prohlídky u lékaře jsou klíčové pro včasné odhalení a léčbu. „Nedostatečná léčba nemoci může vyvolat cévní mozkovou příhodu a další zdravotní komplikace,“, říká doc. MUDr. Miloš Táborský, Ph.D., FESC, MBA, přednosta I. interní kardiologické kliniky Fakultní nemocnice Olomouc a Univerzity Palackého v Olomouci.

Měření krevního tlaku u pacientů s arytmií

Vysoký krevní tlak a srdeční arytmie se velmi často vyskytují u jednoho pacienta současně.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce