Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Příprava na operaci

( Redakce Ordinace.cz | přečteno: 27752x )

V současné době je plastika kýly často prováděna tak, že se po provedení operace můžete vrátit domů už druhý den. Zda lze takový zákrok provést i ve vašem případě, závisí na závažnosti vaší kýly a na možnostech léčby .

shutterstock.com

V současné době je plastika kýly často prováděna tak, že se po provedení operace můžete vrátit domů už druhý den. Zda lze takový zákrok provést i ve vašem případě, závisí na závažnosti vaší kýly a na možnostech léčby, které jsou v blízkosti vašeho bydliště k dispozici. Pokud je po plastice nutná delší hospitalizace, pacient v nemocnici zůstává nejčastěji dva až tři dny. Moderní plastiky lze však provádět i ambulantně, takže se pacient může vrátit domů ještě týž den. Informujte se u svého lékaře o možnostech ambulantních výkonů.

Ještě před provedením zákroku vás lékař může poslat na různá vyšetření, jako např. vyšetření krve a moči, aby byl schopen správně posoudit váš zdravotní stav. Lékař vám může přikázat, abyste před provedením zákroku:

  • přestali užívat veškeré léky včetně volně prodejných léků jako aspirin
  • přestali kouřit, abyste tak vaši kýlu nenamáhali kašlem a aby se zlepšilo prokrvení tkání potřebné pro řádné zhojení pooperační rány,
  • nezvedali těžká břemena, což by mohlo vaší kýle přitížit
  • několik hodin před operací nejedli ani nepili a minimalizovali tak riziko dávení během zákroku.

Až v den, na který je operační zákroknaplánován, přijdete do nemocnice nebo na chirurgické středisko, bude vše pravděpodobně probíhat následovně:

  • Pokud jste tak již neučinili, podepíšete formuláře, kterými vyjadřujete souhlas s provedením zákroku.
  • Převléknete se do nemocničního oblečení (košile a pokrývka hlavy).
  • Necháte si změřit krevní tlak, puls a tělesnou teplotu.
  • Váš lékař nebo anesteziolog vám vysvětlí, jaké prostředky na utišení bolesti vám budou během operace podávány.
  • Anestetika a další kapaliny vám budou podávány nitrožilně, prostřednictvím trubičky, která bude přes jehlu připevněna k vašemu předloktí.
  • Místo, kde bude proveden operační řez, bude případně nutné vyholit.

Zařiďte si z nemocnice nebo z chirurgického střediska odvoz domů. Také je vhodné, aby s vámi někdo mohl během zotavování zůstat doma. Potrvá to jeden až dva dny, než se zotavíte natolik, abyste zase byli schopni vykonávat běžné denní činnosti.

Vzhledem k tomu, že plastika kýly je zákrok, který je ze zdravotního hlediska nutný, hradí jej vaše zdravotní pojišťovna.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Diskuse k článku
iris
1x

BYLA JSEM NA OPERACI KÝLY A SEŠÍVALI MI BŘIŠNÍ SVALY.LAŽELA JSEM TŘI TÝDNY NA POSTELI ANI SEDNOUT JSEM SI NEMOHLA ANI NA ZÁCHOD JSEM NECHODILA PROSTĚ NIKAM.MÁM JIZVU ZACÍNAJÍCÍ MEZI PRSAMA AŽ K PUPÍKU.NA OPERACI JSEM BYLA V ČERVNU A JEŠTĚ POŘÁD MUSÍM BRÁT WARFARIN NA ŘEDĚNÍ KRVE JAKO PREVENCI PROTI TROMBOZE.NOSÍM POŘÁD KÝLNÍ PAS.PO OPERACI JSEM MĚLA OSM DRENŮ Z BŘICHA.JÁ JEN ŽE TO ZASE NENÍ AŽ TAKOVÁ LEHKÁ OPERACE JAK SE ZDÁ.TO BYL PRIMÁŘ RÁD ŽE VŠE PROBĚHLO BEZ KOMPLIKACÍ.

ibuše

Dobrý den,mám prosbu jestli mi poskytnete informace ohledně mé pupeční kýly. Obvodní lékař mou kýlu nijak neřešil a já jsem se bála tak to došlo tak daleko,že mi lékař řekl, že mám kýlu velikosti hlavy,možná,že už ivětší.Mám chronickou bronchytidu,beru léky na tlak,cukrovku, psychyku,mám velkou nadváhu.Nyní chodím pro problémy s dýcháním na plicní a jak tam tak i internista mi říkají, že mám dýchací potíže i kvůli kýle.Mám s tím i jiné problémy.Prosím o odpověd-radu -Váš názor na operaci této kýly, jestli je nutné narkoza nebo jestli jde odoperovat při jiném umrtvení......? Jestli se kýla pak nevrací? jaké je to riziko? je mi 51let,mám strach,ale takto žít s kýlou je také problém. Předem děkuji za odpověd.S pozdravem Eretová

Petra Adamcová

prosim o pomoc


Celkový počet příspěvků v diskusi: 3. Vstoupit do diskuse.

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Kýly

Vznik kýl souvisí s celkovou stavbou břišní stěny, která je tvořena směrem z vnitřní strany tenkou pobřišnicí, pevnými vazivovými vrstvami (fasciemi), svaly a vrstvami podkožního tuku a kůže, avšak v některých místech je již od narození břišní stěna u každého zeslabena a v těchto místech se pak kýly nejčastěji vyskytují.

Kýla

Kýla je vyklenutí pobřišnice vystýlající dutinu, které obsahuje tuk nebo střevní kličky, a který se vychlipuje skrze otvor nebo štěrbinu v břišní stěně, pánvi nebo v bránici (tzv. kýlní branku).

Kýla - banalita nebo skryté nebezpečí ?

Od první zmínky, jíž bylo vyobrazení léčby uskřinuté kýly v Chamurabiho zákoníku před 3700 lety se postoj k této banální afekci, otvoru ve stěně břišní, kterým vystupuje obsah břicha navenek pod kůži, nijak zásadně nezměnil.

Co je to laparoskopie?

Laparoskopickou metodiku lze obecně použít i při vyšetřování či operaci v jakékoliv tělní dutině. Jmenuje se pak samozřejmě jinak ale jedná se o stejný princip (např. artroskopie pro nitrokloubního výkony torakoskopie nebo videotorakoskopie (VTS) pro totéž v dutině hrudní, mediastinoskopie pro oblast mezihrudí, cystoskopie pro oblast močového měchýře apod.).

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce