Sociálními sítěmi se šíří další „zaručený trik“ na kocovinu: vzít si Nimesil proti bolesti a ondansetron proti nevolnosti. Lékárníci z Lékárna.cz varují, že nejde o chytrou lékařskou fintu, ale o rizikový návod, který může po alkoholu zbytečně ohrozit játra, žaludek i srdce.
Rád se podělím o mou zkušenost s ostruhou. Bolesti začali v létě loňského roku při sportu (běhání, tenis) a pořád se stupňovali. Na podzim jsem vyhledal lékáře, který mi diagnostikoval ostruhu a navrhl ozařování, na které jsem musel čekat asi 3 měsíce. Mezitím jsem navštevoval fizioterapeuta, který mě naučil několik cvičení nejen na nohu. Počas čekání jsem přestal úplne sportovat, ale noha pořád (i když méně) pobolívala. Na ozářování se mně paní doktorka snažila přesvedčit, že jsem na tenhle typ léčby ješte moc mladý (je mi přes 35). Po týdnu ozařování mi bylo doporučeno počkat alespoň 2 týdny, kdy by pata měla přestat bolet. Druhé kolo ozařování (dle informací paní doktorky nutné ve zhruba 50% prípadů) mi již deporučila a navrhovala prípadnou méně „invazívní“ metodu. Situace s patou se stabilizovala, ale pořád nedovolovala sportovat. Známy fizioterapeut mi doporučil začít používat speciální na miru zhotovené vložky do bot. Od té doby bolest již necítím, dokonce si jdu jednou týdně opět zabehat a pata nebolí. Každopádne se snažím nosit boty s vložkami co nejvíce a prakticky nechodím bos, doma nosím ‚kroksy“, občas si zopakuji cvičení, které jsem se naučil.

Přidat nový komentář