jataky
3
1
9.10.23 22:09
1
Bolí hlavně když rostou
Mám ostruhy patní i u achylovky. Míval jsem velké potíže. Je to chrupavkovitý výrůstek a usazují se do něj krystaly kyseliny močové. V mém případě. Ty pak způsobily zánět a zas to porostlo. Bolí to když rostou. Byl jsem objednaný i na ozařování, ale nechal jsem si vysvětlit, že ozařování jen zabije nervy kolem té ostruhy, ale zánět nezmizí. Mi osobně pomohla rada jedné bábi. Prý to měla od své bábi - namočit nohy do solného roztoku. Musí to být nasycený roztok, kdy se už sůl v teplé vodě dále nerozpouští. Tak 3 kilo na malý čtvercový lavor co se do něj tak akorát vejdou chodidla, nerozpuštěná sůl může zůstat na dně. Podle mne to funguje na principu reverzní osmozy. Minerály se vytahují z těla do slané vody. Nořil jsem chodidla poprvé 3 měsíce denně tak půl až hodinu. Už jsem myslel, že to bude k ničemu, ale v mém případě pak výsledek stál za to. Mám od problémů pokoj. Také je třeba omezit potraviny generující močovinu. Asi po osmi letech mě pata začala trochu pobolívat a na 2 týdny jsem si kůru zopakoval a zas je klid. Kdybych to nezažil, nevěřil bych. Jeden mládenec mě s tím poslal do háje, protože se mu při tom bolest hodně zvětšila. Asi jak se ta ostruha čistí, tak se bordel dostane i do tkání kolem a tělo to musí nějak vyloučit. Nebo alternativa, měsíční dovolená u Mrtvého moře. Přeji mnoho kilometrů bez bolesti.
josefq
1
0
21.2.26 16:25
0
@jataky píše: Mám ostruhy patní i u achylovky. Míval jsem velké potíže. Je to chrupavkovitý výrůstek a usazují se do něj krystaly kyseliny močové. V mém případě. Ty pak způ... Více
Skutečně mi to též pomohlo, jen jsem zde vycházel z podobného receptu, kde se uvádí teplota dle mých zkušeností taková, která je vyšší, prostě to co noha snese.(Potom stačí i čas 15 minut ponořené paty, tuhle kůru jsem doma večer absolvoval ob den 10×.
Ale, již zhruba po čtvrté kůře jsem cítil úlevu, bolest se mírnila a při desáté kůře, již byla bolest nepatrná, ale i tak doporučuji si tuto kůru přidat, ještě několikrát.
Než jsem tenhle recept našel vyzkoušel jsem všechny dostupné babské rady, tvaroh, cibuli,,ultrazvuk a jiné.
Je mi 78 let a dnes chodím perfektně i na delší í tůry, také jsem si vyřezal l do všech mých bot z polyuretanu jednoduché vložky. Polyuretan se krásně přizpůsobil, takže moje celkové náklady byly asi 10 Kč za 1kg soli.
Josef
PS:jinak počáteční bolest byla neskutečná, nemohl jsem ujít i několik metrů, budu rád když se kdokoli ozve, protože stále nemohu uvěřit tomu, že mohu chodit tak dobře.
Josef
[email protected]
Přidat nový komentář