Každý člověk by měl vědět, jaký má krevní tlak. Vysoký krevní tlak se totiž dlouho nemusí nijak projevovat. Přitom je rizikovým faktorem řady život ohrožujících onemocnění, a to nejen přímo souvisejících se srdcem a oběhovou soustavou. Proto je tak důležitá osvěta, kterou představuje i Světový den hypertenze. V roce 2006 ho vyhlásila Světová liga proti hypertenzi. Připadá na 17. května.
AHOJÍK "R", ...tak každý jsme originál a já už nespala a nejedla před tím než jsem začala AD brát a jak jsem je začala brát tak mě bylo ty tři týdny ještě hůř, ale na to jsem byla upozorněná od psy...A i v tom, že někdo totálně klekne z depky a musí zůstat doma a někdo normálně chodí do práce. Prostě tohle všechno je individuální. ...a bojovat proti depresi aktivitou? No to mě teda vůbec nešlo. Já měla problém udělat večer i normální hygienu před spaním. Začátky prostě byly moooc krušné. ...a teď k tomu paradoxu jak píšeš. Taky jsem na tom byla jako Ty. Ze začátku mě bylo zle prostě nonstop. Ale pak jsem pozorovala, že večer jsem taková živější, už jsem nemusela jít spát v sedm večer, ale třeba až v devět. A tak to i bývá, někdo má špatný rána a dopoledne a zlepší se to pak odpoledne a včer mu připadá jako kdyby mu nic nebylo. Tak to teď mám já. Ráno vstávám nějaká rozkokoškovaná, ale teď už během dopoledne se to zlepší a já pak po obědě normálka vyrážím ven. A večery jsou pro mě teď už úžasný ani se mi nechce jít spát, prostě se cítím nejlíp z celýho dne. A to jsou ty první známky nějakýho zlepšení. ...chlape drž se!!! Ještě týden a zase zpozoruješ, že seš o malinko lepší. To tak je, vím to podle sebe, jde to pomalinku, necítíš posun den ze dne, ale tak po týdnu. Vždycinky malinký kousíček vpřed. Buď trpělivý. Někdo na nějaké zlepšení čeká až dva měsíce! A i po tu dobu se většinou čeká s AD, pokud není žádný výsledek tak se nějakým způsobem AD mění, ale to vždycky po dohodě s psychiatrem. ...budu na Tebe myslet a držet Ti pěstičky, zvládneš to! Přeju Ti hezký zbytek dne...čááááu Renata
Přidat nový komentář