Každý člověk by měl vědět, jaký má krevní tlak. Vysoký krevní tlak se totiž dlouho nemusí nijak projevovat. Přitom je rizikovým faktorem řady život ohrožujících onemocnění, a to nejen přímo souvisejících se srdcem a oběhovou soustavou. Proto je tak důležitá osvěta, kterou představuje i Světový den hypertenze. V roce 2006 ho vyhlásila Světová liga proti hypertenzi. Připadá na 17. května.
Ahoj Ivon! Jsem na mateřské dovolené se třemi dětmi 8, 5 a 3 roky. Děti bývají často nemocné, tak je to dost náročné. S problémy jsem šla k obvodní doktorce koncem února. Byla jsem vyčerpaná, bolela mě hlava, byla jsem hodně nervózní a přecitlivěla, měla jsem stále smutnou náladu a měla jsem mezi lidmi pocit, že nemůžu dýchat. Paní doktorka mě předepsala Citalon a objednala mě na psychiatrii. Začala jsem ho brát, ale chtěla jsem o něm vědět víc, tím jsem našla tuto diskuzi. Měla jsem jen krátkodobě nežádouci účinky, asi 4 dny jsem měla pocit na zvracení. Teď užívám AD už 35 dní. Hlava už mě téměř nebolí a některé dny už jsou jako dřív. Obě doktorky mě říkali že bez léků by se deprese mohla ještě prohlubovat. Proto bych se znova rozhodla stejně- léky brát. Ať se dobře rozhodneš! M.
Přidat nový komentář