Pro většinu dietařů je hlavním nástrojem pro redukci hmotnosti omezení přijímaných kalorií. Tomuto tématu jsme se věnovali v našem předešlém příspěvku. Pro zdravou redukci tělesné hmotnosti je však nutno přidat rovněž fyzickou aktivitu. Této složce redukční diety je bohužel věnována malá pozornost, a ve většině případů je považována za pouhý doplněk dietního programu.
Cílem diety by mělo být najít si pro sebe takový životní styl, který bude trvale udržitelný. Pokud je to zapotřebí, musíte do něj zakomponovat i jídlo v restauracích. Pal se vám bude hodit představa o jejich energetické hodnotě. V tabulce najdete orientační hodnoty nejčastějších jídel, která si můžete v restauraci objednat.
Polévky
Polévky (0,33 l) |
kJ |
Hovězí s těstovinami | 310 |
Špenátová | 450 |
Hovězí s játrovou rýží | 470 |
Květáková | 480 |
Pórková vejcem | 500 |
Čočková | 600 |
Slepičí s nudlemi | 630 |
Česnečka s bramborem | 640 |
Rajčatová s rýží | 680 |
Bramborová | 700 |
Dršťková | 700 |
Fazolová | 700 |
Gulášová | 770 |
Hrachová | 770 |
Kulajda | 790 |
Frankfurtská | 800 |
Přidat nový komentář