Nikdy jsem nepila tu odstřděnou vodu a tekoucí průhledné jogurty - jedině plnotučné - dnes mám léta na osteoporozu a kosti mám jak za mlada a cholesterol prý jak v 25 letech - to jsou slova lékařky,také se zapomíná na to - že aby se vápník ukládal potřebuje k tomu tuk - takže nízkotučné rovná se nula vápníku v těle.Velký příjem probiotik také není zdravé - tělo si dokáže vyrovnat svou probiotiku v těle sámo- teda pokud nejíte antibiotika jako chleba :-)) - Já poslouchám své tělo - ono si samo řekne co potřebuje a co škodí - takže jím na co mám chuť.To znamená od všeho s mírou.
Mléko a zahleňování
Jedním z nejčastějším argumentem odpůrců mléka je tvrzení, že: "mléko zahleňuje". Pravdou je, že dodnes neexistuje klinická studie, která by tento argument podporovala. Naopak existují klinické studie, které tento argument vyvrací.
Mléko a mléčné výrobky a tuky
Mléko a mléčné výrobky jsou nejen zdrojem vápníku a plnohodnotných bílkovin, ale také bohatým zdrojem živočišných tuků, které bychom měli omezovat. Nejen že obsahují cholesterol, ale mají oproti tukům rostlinným nepříznivě složení jednotlivých mastných kyselin, které podporují zvyšování cholesterolu. Zvýšený cholesterol je jedním z rizikových faktorů srdečně-cévních onemocnění, které způsobují více než 50 % všech úmrtí u nás. Tučné mléko a smetanové mléčné výrobky bychom tedy měli ve stravě výrazně omezit.
Přidat nový komentář